Пређи на садржај

Zločinački umovi (4. sezona)

С Википедије, слободне енциклопедије

Zločinački umovi
Серија Злочиначки умови
Држава  САД
Мрежа ЦБС
Број епизода 26
Претходна сезона 3
Следећа сезона 5

Zločinački umovi (engl. Criminal Minds) je američka kriminalistička televizijska serija koja prati rad JAP-a, tj FBI-eve Jedinice za analizu ponašanja (engl. Behavioral Analysis Unit - BAU), čije je središte u Kvantiku (Virdžinija). Serija se razlikuje od drugih serija slične vrste po tome što se više fokusira na kriminalca nego na sam zločin. Seriju režira „The Mark Gordon Company“ u asocijaciji sa „CBS Television Studios“ i „ABC Studios“. Originalni naziv bio je „Quantico“ i pilot-epizoda snimljena je u Vankuveru.

Opis[уреди | уреди извор]

Četvrta sezona serije Zločinački umovi je emitovana na kanalu CBS od 24. septembra 2008. do 20. maja 2009. U toku sezone Dženifer Džaro se porodila i rodila sina, kome je dala ime Henri. U stvarnosti Andrea Džoj Kuk je bila trudna sa prvim detetom. Henrija je kasnije igrao sin Andree Džoj Kuk Maki Andersen.

Uloge[уреди | уреди извор]

Epizode[уреди | уреди извор]

Broj epizode u sezoni Broj epizode u seriji Naziv epizode Reditelj Scenarista Рremijerno emitovanje
1 66 Haos -Lo-Fi II deo- Edvard Alen Bernero Sajmon Miren 24. septembar 2008.
Kada je bomba podmetnunta pod FBI-jev džip, JAP pokušava da utvrdi da li je jedan od njihovih povređen i pokušava da pohvata odgovorne pre nego što se zločin poveća.
2 67 Stvaralac anđela Glen Krenšo Den Dvorkin, Džej Bejti 1. Oktobar 2008.
Kada je serija ubistava počela na godišnjicu pogubljenja ubice, JAP misli da imitator pokušava da završi započeta ubistva. U međuvremenu Hoč se oporavlja od povrede sluha.
3 68 Minimalni gubitak Feliks Alkala Endru Vajlder 8. Oktobar 2008.
Prentisova i Rid idu na tajni zadatak da bi istražili nasilje nad decom i uvlače se u jedan kult. Međutim, naći će se u talačkoj situaciji kad policijska racija krene po zlu.
4 69 Raj Džon Galager Erika Meser, Debra Dž. Fišer 22. Oktobar 2008.
Kada je za tri naizgled nepovezane saobraćajne nesreće otkriveno da su iscenirane JAP pokušava da uhvati nesuba pre nego što ubije ponovo.
5 70 Van dometa Džon Galager Endi Bušel 24. Oktobar 2008.
JAP istražuje seriju ubistava u Kaliforniji koju je počinio nesub koji bira žrtve na pruzi. U međuvremenu Džej-Džej upoznaje tim sa svojom privremenom zamenom, agentom Džordan Tod.
6 71 Instinkti Rob Spira Kris Mandi 5. Novembar 2008.
Kada je telo petogodišnjeg deteta pronađeno u Las Vegasu, a drugo dete oteto, JAP pokušava da utvrdi vezu između ta dva zločina. U međuvremenu Rid pati od snova koji ga teraju da se seća zaboravlejenih događaja iz detinjstva.
7 72 Uspomena -Instinkti II deo- Gaj Norman Bi Den Dvorkin, Džej Bejti 12. Novembar 2008.
Rid je odlučio da ostane u Las Vegasu i da utvrdi da li je njegov otac Vilijam odgovoran za smrt njegovog druga iz detinjstva. U međuvremenu Džej-Džej dobija trudove i rađa dečaka.
8 73 Remek-delo Pol Majkl Glejzer Edvard Alen Bernero 19. novembar 2008.
Kad je narcisoidni psihopata opsednut Fibonačijevim nizom priznao ubistvo sedmoro ljudi i tvrdio da će još petoro umreti, JAP pokušava da locira njegovu poslednju žrtvu pre nego što vreme isteče. U međuvremenu, Todova se bori sa činjenicom da joj tim ne veruje.
9 74 52. pikap Bobi Rot Brin Frejžer 26. novembar 2008.
Prentisova i Todova odlaze u Antlantu u Džordžiji da profilišu serijskog ubico koji je usavršio svoje veštine za pikapove pre nego što ugrabi sledeću žrtvu.
10 75 Braća u vojsci Glen Krenšo Holi Harold 10. decembar 2008.
Kao bivši policajac u uniformi, Morgan shvata lično napad kad serijski ubica cilja policajce u Feniksu u Arizoni.
11 76 Normala Stiv Bojum Endru Vajlder 17. decembar 2008.
JAP su pozvale tamošnje vlasti da pomaže u istrazi serijskog ubice, koga su mediji prozvali "Drumski ratnik", koji ubija plavuše dok se vozi auto-putem kroz Kaliforniju.
12 77 Srodne duše Džon Galager Debra Dž. Fišer, Erika Meser 14. Januar 2009.
Kada su mlade crnkinja i belkinja alternativno pobijeni, JAP sumnja da je to rad para serijskih ubica koji rade zajedno.
13 78 Krvne veze Tim Mateson Mark Linehan Bruner 21. januar 2009.
JAP je pozvan u Arizonu da istraži otmicu dve devojčice dok su njihove roditelje pobili, izgleda, rumunska porodica koja učestvuje u nekom ritualu da uda žene za odrasle sinove da bi doveli svežu krv u porodicu.
14 79 Hladni komfor Ana Ferster Den Dvorkin, Džej Bejti 11. februar 2009.
Kad se Džej-Džej vratila sa porodiljkskog bolovanja majka otete žene je radila sa FBI-jem da pronađu ubicu koji je oteo u ubio svoju žrtvu. Ipak, majka je unajmila psihijatra koji dolazi u sukob sa Rosijem.
15 80 Zoina repriza Čarls S. Kerol Oa Li 18. februar 2009.
Tamošnje vlasti u Klivlendu u Ohaju odbija pomoć JAP-a u progonu serijskog ubice koji je kopiaro metode koje je koristio slavni serijski ubica iz prošlosti. Slučaj postaje ličan za Rosija kada sazna da je poslednja žrtva entuzijazistični student kriminoogije koji je iskoristio jednu njeguvo potpisanu knjigu da bi učinio slučaj važnijim
16 81 Zadovoljstvo je moj posao Gvinet Horder-Pejton Brin Frejžer 25. februar 2009.
JAP je pozvan u Dalas da istraži ubicu koji je ubio neke vežne ličnosti predsavljajui se kao pratnja.
17 82 Demnologija Edvard Alen Bernero Kris Mandi 11. mart 2009.
JAP istražuje ubistva koja uključuju isterivanje đavola u Vašingtonu, koja izgleda imaju veze sa Vatikanom. Prentisova otkriva da je emocionalno povezana kad izgleda da je njena drugarica upala u ruke ubici.
18 83 Osveta Nelson MekKormik Endru Vajlder 18. Mart 2009.
JAP je pozvan u boston kada se "Bostonski koljač", jedan od prvih slučajeva agenta Hočnera i najnotorniji ubica Nove Engleske, vratio posle 10 godina. JAP razgovara sa jedinom žrtvom koja je preživela da nađe tragove o ubici.
19 84 Kuća u požaru Feliks Alkala Holi Harold 25. mart 2009.
JAP su pozvale u Frenklin u Indijanu tamošnje vlasti kada je serijski piroman uništavao kuće paleći ih i ubijajući mnogo ljudi.
20 85 Sukobljeni Džejson Aleksander Rik Dankl 8. april 2009.
JAP je pozvan na ostrvo Saut Padre u Teksasu da istraži serijskog ubicu koji siluje i ubija studente dok su naraspustu. Dok istražuju dalje otkrivaju da možda dvoje ubica radi zajedno.
21 86 Nijanse sive Karen Gaviola Erika Meser, Debra Dž. Fišer 22. april 2009.
Tokom istrage serije otmica dece i ubistava u Čeri Hilu u Novom DŽerziju JAP identifikuje nesuba, ali primećuje da ima mala razlika između najnovijih otmica i prve dve. Dok nastavljaju da istražuju rst sumnje upire u žrtvinu porodicu, koja mora da se suoči sa groznom istinom.
22 87 Veliki točak Rob Hardi Sajmon Miren 29. April 2009.
Ceo JAP uključujući Garsiju je pozvan u Bufalo u Njujorku da pomogne policijskom odeljenju oko serijskog ubice koji je ubijao plauše u proteklih deset godine. Tim saznaje da je moguće da ubica pati zbog svojih zločina, zato što ostavio purku "Pomozite mi" napisanu na jednom od mesta zločina.
23 88 Drumski ubica Stiv Bojum Den Dvorkin, Džej Bejti 6. maj 2009.
Tamošnje vlasti pomažu JAP-u u istrazi dve fatalne saobraćajke Bendu u Oregonu. U međuvremenu Linč govori Garsiji da je razgovarao o poslu u NSA za prekomorski posao i pita je da pođe sa njim na taj posao.
24 89 Amplifikacija Džon Galager Oan Li 13. maj 2009.
Kada je više od 20 ljudi, koji su bili u tamošnjem parku u Anapolisu u Merilendu, primljeno u bolnicu zbog trovanja antraksom i brzo identifikovano JAP mora da radi sa vojskom da bi se identifikovao nesub koji je uspeo da utvrdi kako da dođe do antraksa.
25 90 Do đavola... Čarls Hed Kris Mandi 20. maj 2009.
U jednom od najtežih slučajeva koje je ikad istraživao, JAP je pozvan u Detroit da pomogne da se pronađe serijski ubica koji ubija beskućnike, a na kraju tera tim u Kanadu da ga otkriju pre nego što otkriju jednu strašnu tajnu.
26 91 ...i nazad -Do đavola... II deo- Edvard Alen Bernero Edvard Alen Bernero 20. maj 2009.
JAP nastavlja potragu u Kanadi kada otkriju da su serijske ubice braća koja otimaju ljude da bi na njima isprobavali medicinske zahvate.

Spoljašnje veze[уреди | уреди извор]