Felipe Kolombo — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
Нова страница: {| {{prettyinfobox}} | align="center" style="background:#efefef;" colspan="2" | <font size="+1">'''Felipe Kolombo''' |- | align="center" colspan="2" | |- | align="center"...
 
мНема описа измене
Ред 26: Ред 26:
|}
|}


'''Felipe Kolombo Egija''' (''Felipe Colombo Eguía'') je veoma popularan meksičko-argentinski glumac i pevač. Širom sveta se proslavio u kao Manuel Agire u seriji "[[Buntovnici]]" i kao pevač u kvartetu [[Erreway]]. Nadimci su mu '''Feli''' i '''Felu'''.
'''Felipe Kolombo Egija''' (''-{Felipe Colombo Eguía}-'') je veoma popularan meksičko-argentinski glumac i pevač. Širom sveta se proslavio u kao Manuel Agire u seriji "[[Buntovnici]]" i kao pevač u kvartetu [[Erreway]]. Nadimci su mu '''Feli''' i '''Felu'''.


== Rana karijera ==
== Rana karijera ==

Верзија на датум 18. септембар 2007. у 00:23

Felipe Kolombo
Osnovne informacije
Puno ime: Felipe Kolombo Egija
Rođena: 8. januara 1983. godine
u Meksiko Sitiju, Meksiko
Nadimci: Feli, Felu
Muzički pravac: pоp, rok
Nastupa od: 1992-
[1]

Felipe Kolombo Egija (Felipe Colombo Eguía) je veoma popularan meksičko-argentinski glumac i pevač. Širom sveta se proslavio u kao Manuel Agire u seriji "Buntovnici" i kao pevač u kvartetu Erreway. Nadimci su mu Feli i Felu.

Rana karijera

Felipe je sin glumaca Huana Karlosa Kolomba i Patrisije Egija. Ima mlađu sestru. Odrastao je u Meksiku, a onda se u drugoj polovini devedesetih preselio u Argentinu. Trenutno živi u Buenos Ajresu.

Karijeru je započeo u seriji Sonata de luna (1992), a prvu veću ulogu imao je iste godine u seriji Deda i ja. Nakon što je glumio u nekoliko meksičkih serija, priključio se serijalu "Mali Anđeli" (1995). Tu je tumačio Felipea Mehijasa.

Takođe je 2001. igrao Felipea Mehijasa u seriji Mali Anđeli, Istorija i filmu Mali Anđeli: Zraci Svetla.

Buntovnici

Ipak, svetsku slavu dostigao je 2002. godine u seriji "Buntovnici". U ovoj seriji je glumio Manuela Agirea, jednu od glavnih uloga, i tako postao član grupe Erreway. Sa grupom je snimio tri albuma, imao nekoliko turneja i snimio film Erreway: 4 Puta. Onda se grupa razišla.

Dalja gluma

Dalja glumačka karijera se nastavila uzlaznom putanjom. Glumio je u serijama Floricienta (2004), Doble Vida(2005) i Amor Mío (2006), a zatim u filmu Cañitas. Presencia (2007).

Trenutno glumi Luča Fiera u seriji Son de Fierro, koja je jedna od najgledanijih argentinskih serija ikada. U seriji glumi sa argentinski velikanom Eduardom Laportijem.

Ponovo sa grupom Erreway

2006. godine, Erreway je imao turneju po Španiji, gde su promovisali svoju kompilaciju hitova El Disco de Rebelde Way. Ipak, bila su prisutna samo tri člana, Kamila Bordonaba, Benhamin Rohas i Felipe, bez Luisane Lopilato. Trojka je nastavila sa radom 2007. godine, kada su izdali album Vuelvo. U septembru 2007. su krenuli na turneju po Španiji, a svi koncerti su im rasprodati.

Privatnost

Pet godina se zabavljao sa Luisanom Lopilato. Raskinuli su pred početak snimanja serije "Buntovnici". "Lu je osoba kakva se retko sreće u životu. To je bilo više od privlačnosti među glumcima. Zaista sam je voleo", kaže Felipe o ovoj vezi, i dodaje: "Iza nas je 5 godina zajedničke sreće. Oboje bismo želeli da uzroci našeg raskida ostanu tajna".

Kolale su priče da su se Felipe i Kamila Bordonaba zaljubili na snimanju serije Son de Fierro. "To su gluposti", rekao je Felipe, "Kami mi je kao sestra, njoj mogu sve da kažem".

Trenutno je u vezi sa izvesnom Dolores.

O Felipeu...

  • Omiljeni sport mu je fudbal i navija za klub "Boca".
  • Omiljena boja mu je bela.
  • Omiljena grupa mu je Led Cepelin, a pevač Erik Klepton.
  • Svira gitaru.


Filmografija

Filmovi

Cañitas. Presencia (2007) ... Emmanuel Erreway: 4 Caminos (Erreway: 4 Puta) (2004) ... Marizza

Chiquititas: Rincón de Luz (Mali Anđeli: Zraci Svetla) (2001) ... Camila Bustillo


TV

Son de Feirro (2007) ... Lucho Fierro Amor Mío (2006) ... Chamaco

Doble Vida (Dvostruka Igra) (2005) ... Pastor

Floricienta (2004) ... Miki

Rebelde Way (Buntovnici) (2002-2003) ... Manuel Aguirre

Chiquititas: La Historia (Mali Anđeli: Istorija)(2001) ... Felipe Mejías

El Paje (1999)

Mujer, Casos de la Vida Real (1996)

Agujetas de Color de Rosa (1994)

Ángeles sin Paraíso (1992)

El Buelo y Yo (Deda i ja) (1992) ... Felipín

Sonata de Luna (1992)

Pozorište

Chiquititas (Mali Anđeli) (1995-2001) ... Felipe Mejías