Наркотици — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
мНема описа измене
мНема описа измене
Ред 1: Ред 1:
'''Наркотици''' су природне или синтетичке супстанце које делују као депресанти [[централни нервни систем|централног нервног система]]. Ове супстанце, које се називају [[дрога]]ма, изазивају смањење [[бол]]а и анксиозности и мењају расположење. Основни наркотик је [[опијум]], из кога се добијају [[кодеин]], [[морфин]] и [[хероин]]. Наркотици изазивају тешку [[зависност]] и ефекти дуже употребе могу угрозити психо-физичко [[здравље]] корисника, а често доводе и до [[смрт]]и.
'''Наркотици''' су природне или синтетичке [[хемијска супстанца|супстанце]] које делују као депресанти [[централни нервни систем|централног нервног система]]. Ове супстанце, које се називају [[дрога]]ма, изазивају смањење [[бол]]а и анксиозности и мењају расположење. Основни наркотик је [[опијум]], из кога се добијају [[кодеин]], [[морфин]] и [[хероин]]. Наркотици изазивају тешку [[зависност]] и ефекти дуже употребе могу угрозити психо-физичко [[здравље]] корисника, а често доводе и до [[смрт]]и.


== Литература ==
== Литература ==

Верзија на датум 8. фебруар 2017. у 14:15

Наркотици су природне или синтетичке супстанце које делују као депресанти централног нервног система. Ове супстанце, које се називају дрогама, изазивају смањење бола и анксиозности и мењају расположење. Основни наркотик је опијум, из кога се добијају кодеин, морфин и хероин. Наркотици изазивају тешку зависност и ефекти дуже употребе могу угрозити психо-физичко здравље корисника, а често доводе и до смрти.

Литература

Спољашње везе