Корисник:Јадранка Кљајић — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
Нема описа измене
м Spomenica za 370 izmena
Ред 10: Ред 10:


Цењени [[Павле Савић]] нам је оставио у наслеђе велики репозиторијум који је у и сада доради. Од [[2011]] до данашњих дана Винчине радионице доследно следе пут претходника.
Цењени [[Павле Савић]] нам је оставио у наслеђе велики репозиторијум који је у и сада доради. Од [[2011]] до данашњих дана Винчине радионице доследно следе пут претходника.
== Споменице и захвалнице ==
{{СП500|370}}

Верзија на датум 3. фебруар 2018. у 10:34

'Библиотека Института' за нуклеарне науке Винча датира од оснивања Института 1948. године Библиотека Института за нуклеарне науке Винча постоји колико и сам Институт, који је основан 1948. године. Попуњавање фонда књига, часописа, енциклопедија, речника, зборника апстраката је започето када је оснивач Института, наш прослављени научник, професор Павле Савић те исте 1948. године обезбедио стотинак књига из Француске. Данас је број књига у фонду преко 35500. Најстарија књига која се налази у Библиотеци Института Винча је Phylosophiae Naturalis Principia Mathematica Исака Њутна која је штампана 1723. године. Библиотека поседује и око 1550 наслова часописа из области физике, хемије, биологије, електронике, металургије и керамике, нуклеарне технике, машинства и енергетике, а поседује и опште и популарне часописе. Најстарији број часописа датира из 1874. године Analen de Physics. Набавна динамика Библиотеке се усклађује са потребама истраживача и реализује се преко Савета корисника библиотеке, тела које припада Научном већу Института. Библиотека је учествовала у издаваштву Института тако што је део уредништва био у три текућа научна часописа врхунски научног карактера: Термотехника, Thermal Sciences, Nuclear Technology & Radiation Protection


Моја библиотека

Библиотека остварује блиску сарадњу са већином сличних библиотека, а посебно са Универзитетском библиотеком у Београду „Светозар Марковић” (УБСМ) која је и матична библиотека Библиотеци Института Винча. Библиотека за своје кориснике има слободан приступ целокупном фонду УБСМ на основу

Референце

Тим поводом је објављена и монографија под називом Чернобиљ 30 година после Наши часописи Термотехника „Nuclear Technology & Radiation Protection” и „Thermal Sciences” су веома популарни светски признати часописи.

Цењени Павле Савић нам је оставио у наслеђе велики репозиторијум који је у и сада доради. Од 2011 до данашњих дана Винчине радионице доследно следе пут претходника.

Споменице и захвалнице

500 измена