Корисник:Мала комета — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
Нема описа измене
ознака: уређивање извора (2017)
Нема описа измене
ознака: уређивање извора (2017)
Ред 79: Ред 79:
Датотека:Изложбени простор у музеју.jpg
Датотека:Изложбени простор у музеју.jpg
Датотека:Илија Милованчев.jpg
Датотека:Илија Милованчев.jpg
Датотека:
Датотека:Porodica Milovančev
Датотека:
Датотека:
Датотека:
Датотека:

Верзија на датум 15. август 2018. у 14:03

Место стажирања: градски музеј у Врбасу
Датотека:LOGO.jpg

Програм стажирања представља један од Викимедијиних пројеката који се први пут реализовао 2010. године у Британском музеју. Википедијанац стажиста се бира из редова искусних Википедијанаца/Викимедијанаца и њихова улога је посредовање између ГЛАМ институција (галерије, библиотеке, архиви, музеји и друге институције од јавног значаја) и огранка Викимедије. Овај Википедијанац има прилику да подстакне институцију на сарадњу и пружи адекватну обуку у погледу уређивања Википедије, слободних лиценци и сл. Модели сарадња су различити и најчешће се прилагођавају институцијама.

Први Википедијанац стажиста у Србији обављао је праксу у Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић“ 2014 године. Од тада до данас реализовано је укупно осам оваквих програма: у Ботаничкој башти Јевремовац, УНИЛИБ-у, Музеју у Смедереву, Народном музеју Лесковца, Историјском архиву Суботице и Музеју Југославије 2017. и 2018. године.

Википедијанац стажиста Оксана Мудри-Недић, Мала комета, у периоду од 15. августа до 15. септембра 2018. године ради у Градском музеју у Врбасу на дигитализацији старих и ретких књига, разгледница, плаката и фотографија и њиховом постављању на Викизворник и у Викимедијину оставу. Осим тога, стажиста ће организовати обуке уређивања Википедије за запослене у Музеју.

Чланци

Стажирање

Током рада у Музеју у Врбасу написани су следећи чланци:

  1. Градски музеј Врбас
  2. Илија Милованчев
  3. Павле Којић
  4. Флора Шифлер

Остало

Отпремљене фотографије

Стажирање

Остало

Доприноси

100 измена