Пинк (Србија) — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
ознаке: мобилна измена мобилно веб-уређивање
Нема описа измене
Ред 209: Ред 209:


== Емисије РТВ Пинк ==
== Емисије РТВ Пинк ==
Мноштво је емисија које је креирао Пинк: Браво шоу, До последњег даха, Забрањено спавање поподне, Замка, За милион година, Један па три, Лепота и здравље, Магазин ИН, Максовизија, Пет до дванаест, Сав тај Пинк, Свет плус, Свет око нас, Сити, Сити клуб, Сити кафе, Око огледала, Омнибус Сити, Еуропинк, Више од игре, Хај енд, Видовита Зорка, Зашто, зато, кад и како, Кратке филмске приче, ББ шоу, Повуци ручну, Нико као ја, Ситиманија, Петком у 2, Недељно поподне, Викенд визија, Стваран свет око мене, Разговори уживо!, [[Гранд шоу]], Гранд парада, Грандова нај парада, Гранд плус, ЗАМ, [[Жикина шареница]], А што не би могло, Фонто, [[Вип рум]], и Чаролија.
Мноштво је емисија које је креирао Пинк: Браво шоу, До последњег даха, Забрањено спавање поподне, Замка, За милион година, Један па три, Лепота и здравље, Магазин ИН, Максовизија, Пет до дванаест, Сав тај Пинк, Свет плус, Свет око нас, Сити, Сити клуб, Сити кафе, Око огледала, Омнибус Сити, Еуропинк, Више од игре, Хај енд, Видовита Зорка, Зашто, зато, кад и како, Кратке филмске приче, ББ шоу, Повуци ручну, Нико као ја, Ситиманија, Петком у 2, Недељно поподне, Викенд визија, [[Амиџи шоу]], Стваран свет око мене, Разговори уживо!, [[Гранд шоу]], Гранд парада, Грандова нај парада, Гранд плус, ЗАМ, [[Жикина шареница]], А што не би могло, Фонто, [[Вип рум]], и Чаролија.


'''РТВ Пинк и [[Емошон продукција|Емошн]]''': Звезда улице, Летећи старт, [[Мењам жену (Србија)|Мењам жену]], Право лице, Руски рулет, Све за љубав, Дистрекшн, Брачни судија, [[Велики Брат (Србија)|Велики Брат ВИП]]
'''РТВ Пинк и [[Емошон продукција|Емошн]]''': Звезда улице, Летећи старт, [[Мењам жену (Србија)|Мењам жену]], Право лице, Руски рулет, Све за љубав, Дистрекшн, Брачни судија, [[Велики Брат (Србија)|Велики Брат ВИП]]

Верзија на датум 12. јануар 2019. у 11:27

Радио-телевизија Пинк
Типтелевизијска мрежа
Земља Србија
Доступностнационална
СедиштеНезнаног јунака 1, Београд
ВласникПинк међународна компанија
ОснивачЖељко Митровић, власник, главни и одговорни уредник
Датум покретања16. септембар 1994.
Формат слике16:9
Веб-сајтwww.pink.rs

Радио-телевизија Пинк (позната као РТВ Пинк или само Пинк) српска је телевизијска мрежа основана 16. септембра 1994. године као прва телевизија у Србији чија се програмска шема састојала од искључиво забавног програма. Пинк је једна од пет телевизијских кућа која је добила националну фреквенцију на конкурсу који је расписала Републичка радиодифузна агенција. Пинк телевизија је била почетни пројекат Жељка Митровића, а данас је она само део Пинк медија групе.

На почетку се пажња обраћала на серије и филмове стране продукције и домаће забавне емисије, да би се после 2000. године окренули производњи и продукцији домаћих ТВ серија, као и стварању информативне редакције. У оквиру ове телевизије током деведесетих је основана и музичко-издавачка кућа Сити рекордс.

Дана 4. септембра 2012. године, Пинк је увео нови визуелни идентитет који подразумева и њихов нови знак, као и редизајн програма.[1]

Забавни програм

Од почетка емитовања, Пинк телевизија је имала веома богат забавни програм. Од почетка су то биле ток-шоу емисије са доста музике. Уз то мора да се помене Сити клуб (који је представљао домаћу верзију Би Би Си-јеве Top Of The Pops), која је окупљала најпопуларније певаче са простора бивше Југославије. Поред забавне, ту су емисије Гранд шоу, Гранд парада, Гранд плус, ЗАМ и Еуропинк које су се бавиле искључиво народном музиком. Од најпознатијих ток-шоу емисија које су приказиване на Пинку су: Један па три (Татјана Војтеховски), Свет плус (Јелена Бачић Алимпић), Свет око нас (Ивана Зарић), До последњег даха (Миодраг Попов), Забрањено спавање поподне (Сузана Манчић и Зоран Радојковић Пиле), Повуци ручну (Јован Радовановић), За милион година (Сања Радан и Бошко Јаковљевић), Максовизија (Милован Илић Минимакс), Лепота и здравље (Јелена Бачић Алимпић), Пет до дванаест (Бошко Јаковљевић и Александра Кајганић), Да пређемо на ти (Ивана Балтић и Александра Јефтановић), Биљана за вас (Биљана Обрадовић), Плесом до снова (Наташа Стојчевић и Бошко Јаковљевић), Судар (Симонида Кажић), Ћао Дарвине (Маринко Маџгаљ и Огњен Амиџић), У туђој кожи (Жарко Лазић), Сав тај Пинк (Бошко Јаковљевић и Александра Кајганић, Огњен Амиџић и Марија Јакшић), ББ шоу (Борис Бизетић), Око огледала (Саша Дамњановић), Спорно (Марко Марковић), Стваран свет око мене (Ивана Зарић), Животињско царство (Рале Цекић), А што не би могло (Горан Васић и Сузана Манчић), Добро дошли (Инес Гавриловић) и High end (Милан Миличић).

Емисије са најдужим трајањем на Пинк телевизији је Сити (Биљана Обрадовић, Марија Маћић, Александра Кајганић, Бошко Јаковљевић, Станко Шкугор, Ивана Балтић и Радмила Раденовић) и Сити клуб (Биљана Обрадовић, Марија Маћић, Александра Јефтановић, Дејан Пантелић, Бошко Јаковљевић, Радмила Раденовић, Сандра Драшковић (Сани Армани), Владимир Станојевић и Ива Смиљанић) емисија кратке форме која се бави најактуелнијим дешавањима у граду, затим у свету музике и филма. Од ток-шоу емисија сада се на телевизији приказују Магазин ИН (Сања Маринковић), Шоу, Браво шоу (Јелена Бачић Алимпић), Викенд визија (Леа Киш) и Недељно поподне (Леа Киш), Ви питате (Радмила Раденовић) и Браво шоу (Јелена Бачић Алимпић).

У последњих неколико година Пинк сарађује са продукцијском кућом Емошон, а као производ те сарадње су бројне ријалити емисије. Прва међу њима је била Летећи старт (Ана Михајловски и Милан Калинић), Звезда улице (Мики Перић), Руски рулет (Ирфан Менсур и Драган Маринковић Маца), Право лице (Сања Радан), Руски рулет шоу (Милан Калинић), Све за љубав (Сања Маринковић, Катарина Шишмановић, Ирина Радовић и Милан Калинић).

Пинк телевизија је позната и по дневним квизовима, а ова кућа је емитовала квиз Кешоловац (Дејан Пантелић), Лова за слова (Милан Миличић), Теле квиз (Наташа Стојчевић, Дарко Пановић и Ана Пендић), Ловац на новац (Маја Манојловић) и Дан сунца (Мирка Васиљевић).

Пинк телевизија је позната је по играма на срећу, а ова кућа је емитовала Лото (Ана Пендић и Дарко Пановић) и Бинго (Сања Кужет и Марија Петронијевић).

Филмски и серијски програм

Од оснивања Пинк телевизије уредник филмског и серијског програма био је Роберт Немечек, кога је 2003. године заменио Младен Поповић, који се на овој функцији задржао до почетка 2006. године.

Страни серијски програм

За време Немечека Пинк телевизија имала је сјајан филмски и серијски програм; приказивани су само најбољи блокбастери и актуелне серије као што су Тропска врелина, Досије икс, Чикаго болница, Мелроуз Плејс, Ургентни центар, Пријатељи, Неш Бриџиз, Никита, 24 часа, Сурова стварност, Миленијум, Одељење за убиства, Чувари плаже, Симпсонови, Чари, Ало, ало!, Усамљени револвераши, JAG, Породица Сопрано, Близнакиње из гимназије, Врелина Акапулка, Непристојни људи, Чарли Грејс, Западни Ваикики, Мућке и многе друге. Док је Поповић био уредник гледаоци су могли да прате епизоде серија: Маринци, Гилморове, Изгубљени, Смолвил, Џои, Округ Оранж, Браћа по оружју, Лас Вегас, Звездана капија, Два и по човека, Гле ко то говори, Бегунац, Трећа смена...

Друге популарне емитоване серије:

Неизбежан жанр Пинк телевизије су и теленовеле. Од свог оснивања ова телевизија је приказивала само најквалитетније теленовеле продукцијских кућа Телевиса и Телемундо, да би данас оне постале главни зачин свакодневног програма. Неке од најгледанијих серија, које су емитоване на Пинку су: Злобница, Есмералда, Право на љубав, Руби, Алборада, Срце у пламену, Скривене страсти, Маћеха, Маримар, Жена мог живота, Три жене, Соледад, Маријана, Између љубави и мржње, Извор, Загрли ме чврсто, У име љубави, Есперанса, Росалинда...

Друге емитоване теленовеле:

Домаћи серијски програм

На Пинк телевизији емитују се и домаће серије самосталне продукције, а као што су: М(ј)ешовити брак, Љубав, навика, паника, Паре или живот, Љубав и мржња, Премијер, Сва та равница, Звездара, Идеалне везе, Шифра Деспот...

Ова телевизија емитовала је и хрватске серије из продукцијске куће АВА: Вила Марија, Љубав у залеђу, Обични људи, Понос Раткајевих, Урота и Закон љубави.

Ова телевизија емитовала је и хрватске серије из Телевизије Загреб: У регистратури, Мачак под шљемом, Капелски кресови, Куда иду дивље свиње, Грунтовчани, Путовање у Вучјак, Наше мало мисто, Вело мисто, Просјаци и синови и Никола Тесла.

Снимак екрана ТВ Пинка 31. јануара 1999

Филмски програм

Филмски програм Пинк телевизије увек је био у самом врху гледаности. На овој телевизији премијерно су приказани филмови Титаник, Дан независности, прва два дела филма Хари Потер, Господар прстенова, Пљачкаш гробница, Матрикс, Клопка, Александар, као и домаћи филмови у чијој се продукцији нашао Пинк, као што су: Ми нисмо анђели 2, Промени ме и Ивкова слава (који је направио рекорд у гледаности 2005. године).

Пинк серија ББ шоу. Снимак из са краја 1990-их

Дечји програм

Дечје серије некада су биле дневни део програма Пинк телевизије, а међу њима су најпознатији цртани хероји: Нинџа корњаче, Дигимони, Покемони, Моћни ренџери, Талични Том, Аладин и Змајева кугла.

Информативни програм

Обавештајна редакција је најмлађа у овој медијској кући, настала 2000. године. На месту главног уредника обавештајног програма од њеног оснивања до јуна 2012. налазила се Тања Јордовић, када ју је заменио Горан Гмитрић. На почетку је обавештајни програм деловао кроз Инфо-топ, да би септембра 2005. из ове редакције изашао Национални дневник (пандан ТВ Дневнику, који се емитује на РТС).

Заједно са вестима из обавештајне редакције је почео и политички ток-шоу Клопка (Оливера Ковачевић), који је обарао све рекорде гледаности на овој телевизији. Ову емисију је у истом термину заменила Замка (Тања Видојевић), али ова емисија никада није стекла популарност као претходна.

Од 2005. године на програму Пинка се нашао забавно-политички квиз продуцентске куће Адреналин Пирамида (Бранка Невистић и Славко Белеслин). Овај квиз је поставио нове границе и оборио гледаности у овом телевизијском жанру.

Емисије РТВ Пинк

Мноштво је емисија које је креирао Пинк: Браво шоу, До последњег даха, Забрањено спавање поподне, Замка, За милион година, Један па три, Лепота и здравље, Магазин ИН, Максовизија, Пет до дванаест, Сав тај Пинк, Свет плус, Свет око нас, Сити, Сити клуб, Сити кафе, Око огледала, Омнибус Сити, Еуропинк, Више од игре, Хај енд, Видовита Зорка, Зашто, зато, кад и како, Кратке филмске приче, ББ шоу, Повуци ручну, Нико као ја, Ситиманија, Петком у 2, Недељно поподне, Викенд визија, Амиџи шоу, Стваран свет око мене, Разговори уживо!, Гранд шоу, Гранд парада, Грандова нај парада, Гранд плус, ЗАМ, Жикина шареница, А што не би могло, Фонто, Вип рум, и Чаролија.

РТВ Пинк и Емошн: Звезда улице, Летећи старт, Мењам жену, Право лице, Руски рулет, Све за љубав, Дистрекшн, Брачни судија, Велики Брат ВИП

Талент такмичења: Пинкове звезде, Пинкове звездице, Ја имам таленат, Аудиција, Први кувар Србије, Плесом до снова, Ћао Дарвине

Ријалити програм: Фарма, Двор, Задруга

Квизови: Кешоловац, Лова за слова, Теле квиз, Ловац на новац, Дан сунца, Best friends, Најбољи пријатељи, Мозгалице, Пирамида, Породични обрачун, Најбржи играч, Ко је на врху

Информативне емисије: Национални дневник, Инфо-топ, Минут 2, Клопка, Црна хроника, Добро јутро, Ново јутро, Свитање

Дечије емисије: Тајни агент Изи

Логотип

Види још

Референце

Спољашње везе