Тевтонци — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
м Бот Додаје: id:Teuton
Нема описа измене
Ред 1: Ред 1:
:''Овај чланак је о народу, за чланак о витешком реду погледајте [[Тевтонски ред]]''.
:''Овај чланак је о народу, за чланак о витешком реду погледајте [[Тевтонски ред]]''.


'''Тевтонци''' (Прото-германски: ''Þeudanōs'') су помињани као германско племе у ранијим историјским списима од стране грчких и римских аутора као Страбо и Велетије. Према [[Птоломеј]]евој мапи живели су на [[Јитланд]]у, док други извори (нпр. [[Помпоније Мела]]) смештају их у [[Скандинавија|Скандинавију]]. Немачки историчари повезују име ''Тевтонци'' са својим прото-германским прецима тек у [[13. век]]у.
'''Тевтонци''' (Прото-германски: ''Þeudanōs'') су помињани као германско племе у ранијим историјским списима од стране грчких иsримских аутора као Страбо и Велетије. Према [[Птоломеј]]евој мапи живели су на [[Јитланд]]у, док други извори (нпр. [[Помпоније Мела]]) смештају их у [[Скандинавија|Скандинавију]]. Немачки историчари повезују име ''Тевтонци'' са својим прото-германским прецима тек у [[13. век]]у.


{{патрљак}}
{{патрљак}}

==
== Наслов ==
==
== Наслов ==
== Наслов ==

==

==


[[ar:توتونيون]]
[[ar:توتونيون]]

Верзија на датум 19. фебруар 2009. у 23:51

Овај чланак је о народу, за чланак о витешком реду погледајте Тевтонски ред.

Тевтонци (Прото-германски: Þeudanōs) су помињани као германско племе у ранијим историјским списима од стране грчких иsримских аутора као Страбо и Велетије. Према Птоломејевој мапи живели су на Јитланду, док други извори (нпр. Помпоније Мела) смештају их у Скандинавију. Немачки историчари повезују име Тевтонци са својим прото-германским прецима тек у 13. веку.

==

Наслов

==

Наслов

Наслов

==
==