Злобница — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
м .
Ред 76: Ред 76:
== Синопсис ==
== Синопсис ==
{{Упозорење-серија}}
{{Упозорење-серија}}
Паола Брачо уображена, бестидна, и себична жена, удата је за Карлоса Мануела Брачо, банкротираног предузетника који је заслепљен њеном лепотом. Иако га вара са многим мушкарцима, он то не види или не жели себи да призна. На једном од својих дугих путовања, Паола среће Паулину, сиромашну чистачицу тоалета луксузног ресторана, која је пресликана она. Убрзо њен перфидан ум смишља сулуду идеју - жели да у замену за велики новац пошаље Паулину у кућу Брачо на годину дана, како би она то време могла да искористи за путовања са својим љубавницима. Паулина одлучно одбије ту понуду, али Паола јој подмеће наруквицу и оптужује је да ју је опљачкала, због чега несрећна девојка бива приморана да пристане на уцену. Тако се нежна и осећајна Паулина нашла пред тешким задатком. Мора да спасе фабрику Брачових од пропасти, задобије љубав деце и покуша да главу породице, баку Пиједад, одвикне од алкохола. Временом се породица навикла на њену доброту и посвећеност, Карлос Данијел се заљубљује у своју „нову“ и бољу жену, али га Паулина одбија, иако су и њој „прорадили“ лептирићи. У тренутку када њихова романса прерасте у страст, Паола се враћа, решена да заузме место које јој припада у породици.
Паола Брачо уображена, бестидна, и себична жена, удата је за Карлоса Мануела Брачо, банкротираног предузетника који је заслепљен њеном лепотом. Иако га вара са многим мушкарцима, он то не види или не жели себи да призна. На једном од својих дугих путовања, Паола среће Паулину, сиромашну чистачицу тоалета луксузног ресторана, која је пресликана она. Убрзо њен перфидан ум смишља сулуду идеју жели да у замену за велики новац пошаље Паулину у кућу Брачо на годину дана, како би она то време могла да искористи за путовања са својим љубавницима. Паулина одлучно одбије ту понуду, али Паола јој подмеће наруквицу и оптужује је да ју је опљачкала, због чега несрећна девојка бива приморана да пристане на уцену. Тако се нежна и осећајна Паулина нашла пред тешким задатком. Мора да спасе фабрику Брачових од пропасти, задобије љубав деце и покуша да главу породице, баку Пиједад, одвикне од алкохола. Временом се породица навикла на њену доброту и посвећеност, Карлос Данијел се заљубљује у своју „нову“ и бољу жену, али га Паулина одбија, иако су и њој „прорадили“ лептирићи. У тренутку када њихова романса прерасте у страст, Паола се враћа, решена да заузме место које јој припада у породици.


== Ликови ==
== Ликови ==

Верзија на датум 15. октобар 2019. у 10:44

Злобница
Злобница
Ориг. називLa usurpadora
Преп. и каоDeceptions
Жанрдрама
Форматтеленовела
АуторИнес Родена
Продуцентска
кућа
Телевиса
СценариоКарлос Ромеро (адаптациjа)
Долорез Ортега (књижевно уређивање)
РежијаБеатриз Шеридан
УлогеГабријела Спаник
Фернандо Колунга
Чантал Андере
Либертад Ламарке
Земља Мексико
Језикшпански
Број епизода102
Време трајања~45 минута
Продукција
Извршни продуцентСалвадор Мехија Алехандре
ПродуцентНатали Лартије
СниматељЕрнесто Ареола
ПродукцијаТелевиса
ДистрибуцијаTelevisa Internacional
Емитовање
Прво
приказано на
Canal de las estrellas
Премијерно
приказивање
9. фебруар 1998. — 24. јул 1998.
ПретходникMaría Isabel
Huracán
НаследникEl privilegio de amar
Емитовање у Србији
ЕмитерПинк
Наша ТВ Балкан
Прво
приказано на
Пинк
Премијерно
приказивање
21. септембар 1998. — 10. фебруар 1999.
Профил на IMDb-ју

Злобница (шп. La usurpadora) мексичка је теленовела, продукцијске куће Телевиса, снимана 1998.[1]

У Србији је приказивана током 1998. и 1999. на телевизији Пинк.[2][3][4] Серија је репризно емитована од 1. октобра 2018. године до 22. фебруара 2019. године на Наша ТВ Балкан. Такође се емитовала на РТВ Стара Пазова.

Синопсис

УПОЗОРЕЊЕ:Следе детаљи заплета или комплетан опис серије!

Паола Брачо уображена, бестидна, и себична жена, удата је за Карлоса Мануела Брачо, банкротираног предузетника који је заслепљен њеном лепотом. Иако га вара са многим мушкарцима, он то не види или не жели себи да призна. На једном од својих дугих путовања, Паола среће Паулину, сиромашну чистачицу тоалета луксузног ресторана, која је пресликана она. Убрзо њен перфидан ум смишља сулуду идеју — жели да у замену за велики новац пошаље Паулину у кућу Брачо на годину дана, како би она то време могла да искористи за путовања са својим љубавницима. Паулина одлучно одбије ту понуду, али Паола јој подмеће наруквицу и оптужује је да ју је опљачкала, због чега несрећна девојка бива приморана да пристане на уцену. Тако се нежна и осећајна Паулина нашла пред тешким задатком. Мора да спасе фабрику Брачових од пропасти, задобије љубав деце и покуша да главу породице, баку Пиједад, одвикне од алкохола. Временом се породица навикла на њену доброту и посвећеност, Карлос Данијел се заљубљује у своју „нову“ и бољу жену, али га Паулина одбија, иако су и њој „прорадили“ лептирићи. У тренутку када њихова романса прерасте у страст, Паола се враћа, решена да заузме место које јој припада у породици.

Ликови

  • Паулина (Габи Спаник) - скромна је и једноставна девојка. Одрасла је у колиби на плажи са болесном мајком, која је цео живот крила да има још једну ћерку. Након што упадне у замку зле близнакиње, живот јој се мења из корена. Ситуације са којима ће се сусрести у породици Браћо, ојачаће је и претворити у храбру и одважну девојку.
  • Паола - прелепа је, елегантна и одлучна жена. Удала се за Карлос Данијела због богатства и статуса у друштву, уневши својим безобзирним понашањем хаос у његову породицу. Међутим, новац је убрзо почео да се „топи“, па је кренула у лов на нови, богатији плен.
  • Карлос Данијел (Фернандо Колунга) - доброћудан је и поштен, али прилично наиван мушкарац. После женине смрти одлучио је да својој деци пронађе нову мајку. Приликом избора, нажалост, водио се личним емоцијама и задовољствима, због чега су Карлитос и Лисет били ускраћени за мајчинску љубав. Уласком Паулине у његов живот, Карлос ће знати шта је права љубав.
  • Естефанија (Чантал Андере) - млађа је, и усвојена сестра Карлос Данијела. Иако је побожна, има предрасуде према људима због чега је пуна горчине. Мрзи Паолу, јер ју је њен муж Вили варао са њом, али и Паулину, кад заузме њено место.
  • Хема (Доминика Палета) - лепа је и млада ривалка Паоле. Заљубљена у рођака Карлос Данијела, па на све начине покушава да га преотме од Паоле, а касније улази и у рат са Паулином.
  • Пиједад (Либертад Ламарке) - бака је Карлос Данијела, склона алкохолу. Обожавала Паолу, зато што јој је допуштала да пије, због чега ће у почетку мрзети Паулину, која ће ипак учинити све да би је излечила од ове зависности.

Улоге

Глумац: Улога:
Габријела Спаник Паола
Паулина
Фернандо Колунга Карлос Данијел
Либертад Ламарке бака Пиједад
Артуро Пениче Едмундо
Марио Симаро Лусијано
Чантал Андере Естефанија
Доминика Палета Хема
Марсело Букет Родриго
Хуан Пабло Гамбоа Гиљермо Вили
Џесика Хурадо Патрисија
Пати Дијаз Лалита
Алехандро Руиз Леандро
Анастасија Вивијана
Антонио Карло Освалдо
Магда Гузман Фиделина
Нурија Бахес Паула
Нињон Севиља Чачита
Ђовани Анђело Донато
Марија Луиса Алкала Филомена
Тито Гуисар Панчито
Енрике Лизалде Алесандро
Силвија Дербез Доња Чабела
Силвија Каос Сенобија
Иран Еори Лурдес
Рене Муњос Луис Фелипе Мохарес
Марио Карбаљидо Амадор
Адријана Фонсека Вероника
Хаиме Гарса Командант Мерино
Азела Робинсон Елвира
Мигел Леон Даглас
Мече Барби Абигејл
Рафаел Амадор Др Галисија
Мигел Корсега Браулио
Ребека Манрикес Тамалес
Марикруз Нахера Емилиана
Анхелина Пелаес Рикарда
Марија Соларес Лисет
Умберто Елизондо Силвано
Андреа Гарсија Селија
Едуардо Луна Маурисио
Серхио Мигел Карлитос
Јадира Кариљо Ракел
Сара Монтес Сестра Елоина
Адријана Нијето Беатриз
Џесика Саласар Исабела
Лаура Сапата Адвокат Зораида Запата
Рената Флорес Естела
Консуело Дувал Макрина
Глорија Морељ Доња Зенаида
Мелба Луна Доња Франсиска
Хилио Монтерде др Пераса
Емилиано Лисарага Педро
Ирма Торес Еулалија
Фернандо Торес Лапхам др Мендиве
Габријела Карвахал Адела
Хавиер Херанс др Варела
Оскар Морељи судија Кастро
Хектор Пара Хуан
Фернанда Саенз Адвокат Мајо
Клаудија Вега Оливија #1
Амара Виљафуерте Оливија #2

Види још

Референце