BioShock 2 — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
Autobot (разговор | доприноси)
м standardizacija
м Поправљене везе: Mac OSMacOS
Ред 34: Ред 34:
}}
}}


'''''BioShock 2'''''  је [[Пуцачка игра из првог лица|пуцачина из првог лица]] развијена од стране 2К Марин. Она је наставак првог дела игре из 2007''[[BioShock|, BioShock]]'' и као и претходни део, игра је пуштена у продају у целом свету за [[Microsoft Windows|Windows]], [[PlayStation 3]] и [[Xbox 360]] 9. фебруара 2010. године. [[Feral Interactive]] је објавио [[Mac OS|ОС икс]] верзију игре 30. марта 2012. године. Радња се одвија у измишљеном подводном дистопијском граду Rapture, осам година након радње из првог дела игре. Преузимајући контролу над Субјектом Делта, ''великим татицом'', играч треба да се избори са „Спајсерима”, мутираном популацијом града, користећи широки спектар оружја и генетичких модификација. За разлику од првог дела, Биошок 2 садржи и режим игре за више играча преко интернета, под називом ''Fall of Rapture''. Тематика и мапе у режиму за више играча су смештене у 1959. годину, за време грађанског рата у граду, пре одвијања радње из првог дела игре.
'''''BioShock 2'''''  је [[Пуцачка игра из првог лица|пуцачина из првог лица]] развијена од стране 2К Марин. Она је наставак првог дела игре из 2007''[[BioShock|, BioShock]]'' и као и претходни део, игра је пуштена у продају у целом свету за [[Microsoft Windows|Windows]], [[PlayStation 3]] и [[Xbox 360]] 9. фебруара 2010. године. [[Feral Interactive]] је објавио верзију игре за [[MacOS]] 30. марта 2012. године. Радња се одвија у измишљеном подводном дистопијском граду Rapture, осам година након радње из првог дела игре. Преузимајући контролу над Субјектом Делта, ''великим татицом'', играч треба да се избори са „Спајсерима”, мутираном популацијом града, користећи широки спектар оружја и генетичких модификација. За разлику од првог дела, Биошок 2 садржи и режим игре за више играча преко интернета, под називом ''Fall of Rapture''. Тематика и мапе у режиму за више играча су смештене у 1959. годину, за време грађанског рата у граду, пре одвијања радње из првог дела игре.


{{klica}}
{{klica}}

Верзија на датум 14. фебруар 2020. у 23:49

Bioshock 2
BioShock 2
Девелопер(и)2K Marin
Издавач(и)2K Games
СеријаBioShock
Погон(и)Unreal Engine 2.5
Платформе21. август 2007.
Жанр(ови)Пуцачка игра из првог лица
МодификацијеИгра за једног играча
Режисер(и)Џордан Томас
Продуцент(и)Мелиса Милер
Дизајнер(и)Зак МекКлендон
Програмер(и)Кристофер Клајн
УметнициСкот Синклер
ПисциЏордан Томас
Композитор(и)Гери Шиман
Аркадни систем
ПретходникBioShock
НаследникBioshock Infinite
Веб-сајтhttp://www.bioshock2game.com/

BioShock 2  је пуцачина из првог лица развијена од стране 2К Марин. Она је наставак првог дела игре из 2007, BioShock и као и претходни део, игра је пуштена у продају у целом свету за Windows, PlayStation 3 и Xbox 360 9. фебруара 2010. године. Feral Interactive је објавио верзију игре за MacOS 30. марта 2012. године. Радња се одвија у измишљеном подводном дистопијском граду Rapture, осам година након радње из првог дела игре. Преузимајући контролу над Субјектом Делта, великим татицом, играч треба да се избори са „Спајсерима”, мутираном популацијом града, користећи широки спектар оружја и генетичких модификација. За разлику од првог дела, Биошок 2 садржи и режим игре за више играча преко интернета, под називом Fall of Rapture. Тематика и мапе у режиму за више играча су смештене у 1959. годину, за време грађанског рата у граду, пре одвијања радње из првог дела игре.