Адриа тур — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
Ред 11: Ред 11:


== Градови и државе домаћини ==
== Градови и државе домаћини ==
Турнир је започео у [[Београд|Београду]] ([[Србија]]), у термину 13. и 14. [[јун]]а, настављен у [[Задар|Задру]] ([[Хрватска]]), у термину 20. и 21.[[јун]]а, затим [[Бања Лука]] ([[Република Српска]] и [[Босна и Херцеговина]]), 03. и 04.[[јул]]а, те је у истој земљи и заврешен турнир, егзибиционим мечом са [[Дамир Џумхур|Дамиром Џумхуром]] у [[Сарајево|Сарајеву]] 05. [[јул]]а.
Турнир је започео у [[Београд|Београду]] ([[Србија]]), у термину 13. и 14. [[јун]]и, настављен у [[Задар|Задру]] ([[Хрватска]]), у термину 20. и 21.[[јун]]и, затим [[Бања Лука]] ([[Република Српска]] и [[Босна и Херцеговина]]), 03. и 04.[[јул]]и, те је у истој земљи и заврешен турнир, егзибиционим мечом Новака Ђоковића са [[Дамир Џумхур|Дамиром Џумхуром]] у [[Сарајево|Сарајеву]] 05. [[јул]]а.


Организацију турнира су помогли и [[Тениски савез Србије]], [[Тениски савез Хрватске]], [[Тениски савез Републике Српске]]<ref>[http://www.tenisrs.org/dri-ur/1792-d-di-p-s-i-r-d-v-sv-c-bi-i-spr-n-z-dri-ur-b-nj-lu ТСРС], Тениски савез Републике Српске.</ref>.
Организацију турнира су помогли и [[Тениски савез Србије]], [[Тениски савез Хрватске]], [[Тениски савез Републике Српске]]<ref>[http://www.tenisrs.org/dri-ur/1792-d-di-p-s-i-r-d-v-sv-c-bi-i-spr-n-z-dri-ur-b-nj-lu ТСРС], Тениски савез Републике Српске.</ref>.


== Референце ==
== Референце ==

Верзија на датум 17. јун 2020. у 23:57

Лого

Адриа тур (енгл. Аdria Тоur) je егзибициони регионални тениски турнир у организацији Новака Ђоковића који је замишљен као турнир који се одржава у временском периоду од приближно мјесец дана (13. јун - 05. јул) у неколико градова односно држава широм Балкана. [1]

Турнир је имао и своју добротворну димензију са жељом да се прикупи новац за хуманитарне пројекте широм региона међу којима и програм Фондације „Новак Ђоковић” за програме раног развоја и образовања дјеце. Уједно, жеља организатора је била да се помогне тенисерима да се врате у форму и такмичарски ритам усљед ситуације са вирусом Корона.

Уз Новака Ђоковића као најбољег свјетског тенисера и организатора, на турниру је учествовало још неколико тенисера из самог врха АТП листе у том тренутку: Доминик Тим, Александар Зверев, Григор Димитров, Марин Чилић ...

Систем такмичења

Двије групе по четири играча, игра свако са сваким по два меча у два дана, у дневном и вечерњем термину, а побједници група играју финални меч. Игра се на два добијена сета, а сваки сет до четири гема.

Градови и државе домаћини

Турнир је започео у Београду (Србија), у термину 13. и 14. јуни, настављен у Задру (Хрватска), у термину 20. и 21.јуни, затим Бања Лука (Република Српска и Босна и Херцеговина), 03. и 04.јули, те је у истој земљи и заврешен турнир, егзибиционим мечом Новака Ђоковића са Дамиром Џумхуром у Сарајеву 05. јула.

Организацију турнира су помогли и Тениски савез Србије, Тениски савез Хрватске, Тениски савез Републике Српске[2].

Референце

  1. ^ Адриа тур, Новак.
  2. ^ ТСРС, Тениски савез Републике Српске.

Спољашње везе