Државни службеник (2. сезона) — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
Ред 189: Ред 189:
|ShortSummary =
|ShortSummary =
|LineColor = B40303
|LineColor = B40303
|}
}}
</onlyinclude>
}}</onlyinclude>


== Референце ==
== Референце ==

Верзија на датум 11. октобар 2020. у 09:40

Државни службеник (сезона 2)
Серија Државни службеник
Држава  Србија
Мрежа Суперстар ТВ
Премијерно приказивање 10. октобар 2020 — 15. новембар 2020
Број епизода 12
Претходна сезона 1. сезона

Друга сезона криминалистичке телевизијске серије Државни службеник емитује се од 10. октобра 2020 на Суперстар ТВ и има 12 епизода.[1]


Радња

У наставку заплета приче, уз много обрта, где више ништа неће бити исто, обрађују се теме сајбер криминала, ИТ технологије и утицаја друштвених мрежа на јавно мњење. Лазар више није у служби, бори се са сопственим демонима и женином издајом - али како се ситуација заоштрава, мораће да преузме контролу.

У Србији су расписани ванредни парламентарни избори и почиње појачана активност страних сила. Милојевић покушава да задржи ствари под контролом иако му многи раде о глави, па и најближи сарадници. У изборној кампањи активира се, уз руску помоћ, и Српски отаџбински савез на челу са Смиљаном Вучетићем који дуго неће схватити да је изненадни успон његове партије део опасног плана у коме је угрожена безбедност земље.

Паралелно, некадашњи регионални руководиоци службе умиру под сумњивим околностима, а на мети су и Бакрачев и Милојевићев отац. Бакрач је у великим животним преокретима које утичу на његову проницљивост и одлучивање у послу. У причи пуној преокрета, сензационалних акција и неочекиваних жртава, најважније је само једно - безбедност државе без обзира на цену.

Улоге

Главне

Епизодне

Гостујуће

Епизоде

{Episode list/sublist|Списак епизода серије Ургентни центар (српска ТВ серија)
Бр. у
серији
Бр. у
сезони
Назив Редитељ Сценариста Пpемијерно емитовање
131„Епизода 2.1”Мирослав ЛекићДимитрије Војнов10. октобар 2020. (2020-10-10)
Расписани су председнички избори. Служба помно прати целу ситуацију, као и долазак руске приватне безбедносне агенције на челу са Атаманом Криленком која је стигла у Србију, на скуп Српског отаџбинског савеза. У колегијуму уместо Лазара, сада је нов агент Небојша који покушава да сагради однос поверења са Крлетом и Љубом којима је сад непосредни претпостављени. По Милојевићевом налогу они прате руску делегацију. Лидија ступа у контакт с бившим момком Огњеном који је упозорава да ће се десити нешто велико за безбедност читаве земље. Лазар и Ана се због сина труде да функционишу као нормална породица али је предубок јаз између њих. Лазар се бори са женином издајом и утеху налази у Милици. Изгубљен у својој летаргији бива до једне вечери док не добије позив који ће променити све.
142„Епизода 2.2”Мирослав ЛекићДимитрије Војнов11. октобар 2020. (2020-10-11)
153„Епизода 2.3”Иван Живковић и Мирослав ЛекићДимитрије Војнов11. октобар 2020. (2020-10-11)

Над Бакрачем се врши притисак око Милојевићеве смене, али је он неодлучан. Након покушаја Илијине отмице и спашавања, Лазар се са породицом склања у хотел, али ни заједничка брига ни све што се десило не решава његов однос са Аном. Смиљан је бесан на службу после смрти руских агената. Лидија је забринута што јој се Огњен не јавља и одлази са Бакрачом код њега да провери да ли је добро. Луиза преко Славка тражи услугу од Лазара и Илије јер ће му тако решити проблем са Русима.

Немајући избора, Илија и Лазар морају да крену у тајну акцију.
EpisodeNumber = 16 EpisodeNumber2 = 4 RTitle = „Епизода 2.4” DirectedBy = Иван Живковић и Мирослав Лекић WrittenBy = Димитрије Војнов OriginalAirDate = 17. октобар 2020. (2020-10-17) ShortSummary = LineColor = B40303

}} {Episode list/sublist|Списак епизода серије Ургентни центар (српска ТВ серија)

EpisodeNumber = 17 EpisodeNumber2 = 5 RTitle = „Епизода 2.5” DirectedBy = Иван Живковић и Мирослав Лекић WrittenBy = Димитрије Војнов OriginalAirDate = 18. октобар 2020. (2020-10-18) ShortSummary = LineColor = B40303

}} }}

Референце

  • [1] - Sadržaj 1 i 2 epizode
  • [2] - Sadržaj 3 epizode

Спољашње везе

  • Државни службеник на сајту IMDb (језик: енглески)
  • [3] - Репортажа са снимања нове сезоне
  • [4] - Интервју са креатором и сценаристом серије
  • [5] - Друга сезона на програму ТВ Пинк од 17 октобра