Разговор:Огулински процес — разлика између измена

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
м →‎Контроверзно: судски процес био монтиран: правописне и граматичке исправке
Ред 9: Ред 9:
:{{одговор|Dejvas}} Шта хоћеш ти? Избацио сам тврдњу која ти није одговарала и шта је сад. Да знаш нешто, знао би да се у увод чланка не стављају референце, него у самом чланку. Погледај гомилу сјајних и добрих чланак и видећеш да немају референце у уводу. Ако прочиташ чланак, видећеш шта је било. Суђени су због синдикалне активности и не мој да се глупираш. Свој антикомунизам лечи негде другде! Каве глупости све просипаш на страници за разговор, какве резолуције и глупости. Гостујеш овде на Википедији једном у пар година и дошао си мени да држиш слово, који сам написао преко 1.500 чланак. Ајд здраво. — [[Корисник:Pinki|Пинки]] ([[Разговор са корисником:Pinki|разговор]]) 22:39, 12. јануар 2021. (CET)
:{{одговор|Dejvas}} Шта хоћеш ти? Избацио сам тврдњу која ти није одговарала и шта је сад. Да знаш нешто, знао би да се у увод чланка не стављају референце, него у самом чланку. Погледај гомилу сјајних и добрих чланак и видећеш да немају референце у уводу. Ако прочиташ чланак, видећеш шта је било. Суђени су због синдикалне активности и не мој да се глупираш. Свој антикомунизам лечи негде другде! Каве глупости све просипаш на страници за разговор, какве резолуције и глупости. Гостујеш овде на Википедији једном у пар година и дошао си мени да држиш слово, који сам написао преко 1.500 чланак. Ајд здраво. — [[Корисник:Pinki|Пинки]] ([[Разговор са корисником:Pinki|разговор]]) 22:39, 12. јануар 2021. (CET)


::Ево шта хоћу. Потребни су ти докази да је судски процес био монтиран и потребни су докази да овај кривични судски поступак уствари имао за циљ да осуди Јосипа Броза и његове сараднике због синдикалног организовања радника у бродоградилишту у Краљевици, а такође и због организовања великог штрајка августа 1926. године, а не због удруживања ради криминалних активности и предузимања законом забрањених радњи. Дакле потребно је доказати да је процес био без основа, без упоришта у КЗ Кнежевине Србије из 1860. који је тада важио у Краљевини СХС. Да би то доказао потребна ти је референца да Јосип Броз није био крив а да је оглашен кривим резултујућом пресудом на коју је искористио право жалбе и да докажеш спрегу судија из оба инстанциона кривична већа са извршним властима које су се противиле синдикатима и штрајковима, уз навођење релевантних имена и презимена свих актера који су вршили „правно насиље” над „јадним” Брозом. Ако не поседујеш доказе таквог квалитета, баналне су горње тврдње и једино су политички афирмативне, што је недозвољено, барем у 21. веку на Википедији. Ово није 1946. година. Уколико поседујеш доказе на које указујем, свака част, објави их. Иако ти држим палчеве, мислим да ћеш мало теже успети, постоје јавно објављени транскрипти са овог суђења. Док не пронађеш адекватне доказе, предлажем да стоји шаблон Тражи се извор, или да обришеш спорну реченицу као и да чланак неутралишеш од агитпроповске историографије, а у духу данашњег времена и у складу са резолуцијама Европског парламента. Свако добро.— [[Корисник:Dejvas|dejvas]] ([[Разговор са корисником:Dejvas|разговор]]) 03:10, 13. јануар 2021. (CET)
::Ево шта хоћу. Потребни су ти докази да је судски процес био монтиран и потребни су докази да овај кривични судски поступак уствари имао за циљ да осуди Јосипа Броза и његове сараднике због синдикалног организовања радника у бродоградилишту у Краљевици, а такође и због организовања великог штрајка августа 1926. године, а не да је вођен због удруживања ради криминалних активности и предузимања законом забрањених радњи. Дакле потребно је доказати да је процес био без основа, без упоришта у КЗ Кнежевине Србије из 1860. који је тада важио у Краљевини СХС. Да би то доказао потребна ти је референца да Јосип Броз није био крив а да је оглашен кривим резултујућом пресудом на коју је искористио право жалбе и да докажеш спрегу судија из оба инстанциона кривична већа са извршним властима које су се противиле синдикатима и штрајковима, уз навођење релевантних имена и презимена свих актера који су вршили „правно насиље” над „јадним” Брозом. Ако не поседујеш доказе таквог квалитета, баналне су горње тврдње и једино су политички афирмативне, што је недозвољено, барем у 21. веку на Википедији. Ово није 1946. година. Уколико поседујеш доказе на које указујем, свака част, објави их. Иако ти држим палчеве, мислим да ћеш мало теже успети, постоје јавно објављени транскрипти са овог суђења. Док не пронађеш адекватне доказе, предлажем да стоји шаблон Тражи се извор, или да обришеш спорну реченицу као и да чланак неутралишеш од агитпроповске историографије, а у духу данашњег времена и у складу са резолуцијама Европског парламента. Свако добро.— [[Корисник:Dejvas|dejvas]] ([[Разговор са корисником:Dejvas|разговор]]) 03:10, 13. јануар 2021. (CET)

Верзија на датум 13. јануар 2021. у 04:44

Контроверзно: судски процес био монтиран

Одакле аутору идеја да је судски поступак био монтиран? Можда је аутор прочитао спис предмета па донео такав смео закључак?

Па срамота. Ни у Загребу више не величају лик и дело Јосипа Броза односно особе која уствари стајала иза тог имена и презимена. Сем тога, Европски парламент скоро је донео Резолуцију о култури сећања за европску будућност којом је изједначио све тоталитарне режиме - и нацистичке и фашистичке и комунистичке. dejvas (разговор) 01:28, 25. децембар 2020. (CET)[одговори]

@Dejvas: Шта хоћеш ти? Избацио сам тврдњу која ти није одговарала и шта је сад. Да знаш нешто, знао би да се у увод чланка не стављају референце, него у самом чланку. Погледај гомилу сјајних и добрих чланак и видећеш да немају референце у уводу. Ако прочиташ чланак, видећеш шта је било. Суђени су због синдикалне активности и не мој да се глупираш. Свој антикомунизам лечи негде другде! Каве глупости све просипаш на страници за разговор, какве резолуције и глупости. Гостујеш овде на Википедији једном у пар година и дошао си мени да држиш слово, који сам написао преко 1.500 чланак. Ајд здраво. — Пинки (разговор) 22:39, 12. јануар 2021. (CET)[одговори]
Ево шта хоћу. Потребни су ти докази да је судски процес био монтиран и потребни су докази да овај кривични судски поступак уствари имао за циљ да осуди Јосипа Броза и његове сараднике због синдикалног организовања радника у бродоградилишту у Краљевици, а такође и због организовања великог штрајка августа 1926. године, а не да је вођен због удруживања ради криминалних активности и предузимања законом забрањених радњи. Дакле потребно је доказати да је процес био без основа, без упоришта у КЗ Кнежевине Србије из 1860. који је тада важио у Краљевини СХС. Да би то доказао потребна ти је референца да Јосип Броз није био крив а да је оглашен кривим резултујућом пресудом на коју је искористио право жалбе и да докажеш спрегу судија из оба инстанциона кривична већа са извршним властима које су се противиле синдикатима и штрајковима, уз навођење релевантних имена и презимена свих актера који су вршили „правно насиље” над „јадним” Брозом. Ако не поседујеш доказе таквог квалитета, баналне су горње тврдње и једино су политички афирмативне, што је недозвољено, барем у 21. веку на Википедији. Ово није 1946. година. Уколико поседујеш доказе на које указујем, свака част, објави их. Иако ти држим палчеве, мислим да ћеш мало теже успети, постоје јавно објављени транскрипти са овог суђења. Док не пронађеш адекватне доказе, предлажем да стоји шаблон Тражи се извор, или да обришеш спорну реченицу као и да чланак неутралишеш од агитпроповске историографије, а у духу данашњег времена и у складу са резолуцијама Европског парламента. Свако добро.— dejvas (разговор) 03:10, 13. јануар 2021. (CET)[одговори]