The Elder Scrolls III: Morrowind — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
м додана категорија Игре 2008. помоћу геџета HotCat
м додана категорија Игра улога помоћу геџета HotCat
Ред 45: Ред 45:
[[Категорија:Игре за Xbox]]
[[Категорија:Игре за Xbox]]
[[Категорија:Игре 2008.]]
[[Категорија:Игре 2008.]]
[[Категорија:Игра улога]]


[[de:The Elder Scrolls#Morrowind]]
[[de:The Elder Scrolls#Morrowind]]

Верзија на датум 13. јул 2021. у 15:24

The Elder Scrolls III: Morrowind
The Elder Scrolls III: Morrowind
Девелопер(и)Bethesda Game Studios
Издавач(и)Bethesda Softworks/ZeniMax,
Ubisoft
Дистрибутер(и)2K Games
Погон(и)Gamebryo
ПлатформеPC, Xbox
Модификацијеза једног играча
Дизајнер(и)Кен Ролстон (главни)
Верзија1.2.0722 (од 28. фебруара 2008.)
Медијум(и)2x CD (PC),
1 DVD (Xbox)

The Elder Scrolls III: Morrowind, Morrowind или Моровинд је рачунарска игра из првог/трећег лица за једног играча, коју је развила Bethesda Game Studios а издали су је Bethesda Softworks и Ubisoft. Игра представља трећи део The Elder Scrolls серије игара. Доступна је у верзијама за Microsoft Windows и Xbox. Постоје и два проширења игре за PC под називима Tribunal и Bloodmoon.

Главна радња игре се одвија на острву Варденфел, делу провнице Црних Вилењака Моровинд. Моровинд је део континента Тамријел у коме се одвија већина дешавања Елдер скролс игара. Као и остале игре из серијала игра се може похвалити отвореним светом који дозвољава играчу да слободно путује не обзирући се на главне или споредне задатке.

Заплет

Kао и у већини игара из серијала, играч започиње као затвореник - овог пута на броду који пристаје у Моровинд, ишчекујући помиловање. Прво је запитан од стране свог сапутника, такође затвореника, за име и сазнаје да ни олуја од прошле ноћи нија могла да га пробуди. Ту се играчу допушта да назове лика са којим ће играти даљу игру. Док отпуштају затвореника (лика са којима играч игра) играч долази у могућност да изабере своји пол, расу, класу и знак рођења. На крају играч добија пакет који треба да достави главном шпијуну Мачева, тајне организације која се бави шпијунажом и чувањем цара као телохранитељи. Ако играч оде до главног шпијуна овај ћи му дати листу задатака да прикупи информације о такозваном Дагот Уру и његовој шестој заборављеној кући. Пре него што оде са острва главни шпијун ће рећи играчи да није случајност да је он послат на ове задатке јер играч има могућност да постане Нерварине и испуни пророчанство.

Сем главних задатака играчи има могућност да се придружи великим кућама, мада само једна од три по лику са којим игра, и седам мањих еснафа. Сваки од њих се бави посебном делатношћу.

Проширења

The Elder Scrolls III: Tribunal или Елдер Скролс III: Суд је прво проширење игре које додаје главни град провинце Моровинд. Играч добија још један сет задатака као и листу споредних.

The Elder Scrolls III: Bloodmoon или Елдер Скролс III: Црвени месец је друго проширeње игре које додаје једно повеће острво cеверозападно од острва Варденфел. Играч такође добија главни сет задатака и споредне задатке, мада добија и још један еснаф који се бави оснивањем и изградњом једне колоније.