Луо Тјенји — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
Нема описа измене
Нема описа измене
Ред 1: Ред 1:
Луо Тјенји ([[Кинески језик|кинески]]: 洛天依, [[Пинјин|пинјин]]: Luò Tiānyī) је први кинески [[вокалоид]] ,софтвер који пева, који је 2012. издала компанија [[Shanghai HENIAN]]. Компанја [[Bplats]] је првобитно развијала њен софтвер, под корпорацијом [[YAMAHA]], али током њеног развијања је пребачена у Shanghai HENIAN, који послује самостално, под брендом [[Vsinger]] <ref>http://himaruya.blog61.fc2.com/blog-entry-1382.html</ref>.
'''Луо Тјенји''' ([[Кинески језик|кинески]]: 洛天依, [[Пинјин|пинјин]]: Luò Tiānyī) је први кинески [[вокалоид]], софтвер који пева, који је 2012. издала компанија [[Shanghai HENIAN]]. <ref>http://himaruya.blog61.fc2.com/blog-entry-1382.html</ref>. Једну од њених песама је на новогодишњем концерту HunanTV-а 2015. године обрадила позната певачица [[Ли Јучун]] (кинески: 李宇春; пинјин: Lǐ Yǔchūn). Након тога је много пута почела да се појављује на мејнстрим платформама, постала амбасадор многим комерцијалним брендовима, а одржала је и низ концерата. До сада је издато њених седам званичних албума.

Она је позната је по својим песмама и има велику количину обожавалаца . Једну од њених песама је на новогодишњем концерту HunanTV-а 2015. године обрадила позната певачица [[Ли Јучун]] (кинески: 李宇春; пинјин: Lǐ Yǔchūn). Након тога је много пута почела да се појављује на мејнстрим платформама, постала амбасадор многим комерцијалним брендовима, одржала низ концерата и до сада постоји седам званичних албума.


==Личност==
==Личност==
По њеној краткој аниме серији, Луо Тјенји је анђео која је на земљу дошла са мисијом да шири музику широм света. Она је карактеризована као помало интровертна, али емпатична и упорна. <ref>https://scontent.fbos1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9</ref>
По њеној краткој аниме серији, Луо Тјенји је анђео која је на земљу дошла са мисијом да шири музику широм света. Она је карактеризована као помало интровертна, али емпатична и упорна. <ref>https://scontent.fbos1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9</ref>
У 2017. години, према службеној веб страници Shanghai HENIAN компаније , Тјенјих рођендан је 12. јула, наведена је као рак у [[Хороскоп|хороскопу]] и сматра се ванземаљцем.
У 2017. години, према службеној веб страници Shanghai HENIAN компаније , Тјенјих рођендан је 12. јула, наведена је као рак у [[Хороскоп|хороскопу]] и сматра се ванземаљцем.
==Порекло имена==
Њено првобитно име било је ЈаЈин ГонгЈу (кинески: 雅音宫羽, пинјин: yǎ yīn gōng yǔ), међутим, ово је одбачено јер је написано у [[Јапански језик|јапанском]] стилу именовања, а не у кинеском. Због тога преименована је у Луо Тјенји (洛天依):
*Луо (洛) је име реке у Кини које потиче од презимена богиње реке „Луо Шуи“ (кинески: 洛水, пинјин: luò shuǐ) Луо Шен (кинески: 洛神, пинјин: luò shén) која уме да свира моге инструменте.
*Тјен (天) значи „небо“ или „рај“, али такође би могло да потиче и из речи Тиандиан (кинески: 天钿, пинјин: tiān diàn ), „звуци са неба“, која се у Кини користи за описивање најлепших гласова које је особа икада чула.
*Ји (依) значи „ослањати се“ или „зависити од“, али је такође скраћено од Јирен (кинески: 伊人, пинјин: yī rén), што на древном кинеском значи „лепа дама“, „мека дама“ или „нежна дама“. Такође је могуће да потиче од „Јанглиу ЈиЈи“ (кинески: 杨柳依依, пинјин: yáng liǔ yī yī), или „нежне врбе“.<ref>http://baike.baidu.com/view/8186603.htm</ref>


==Дизајн==
Дизајн је првобитно нацртао уметник [[MOTH]], али га је дорадио кинески илустратор [[ideolo]].

На илустрацији [[VOCALOID3]] верзије на њеном врату налази се зелени драгуљ од [[Жад|жада]] с [[деванагари]] словом „प“ (па). Ово представља елемент „Вода“, положај „Север“, боју „Плава“ и сезону „Зима“. Овај карактер се такође појављује на њеном логоу. Његов кинески еквивалент је „羽“ (Ју, пинјин: yǔ), један од 5 традиционалних кинеских знакова мелодије и одговара ноти "ла".

Тјенјин првобитни дизајн VOCALOID4 верзије био је инспирисана [[Jopidol|јапанским поп идолима]], међутим, због негативних реакција кинеских обожаваоца на њега, одлучено је да се овај дизајн неће користити у коначном производу. Њен дизајн за VOCALOID4 је редизајнирао [[TID]]. Нови дизајн је ближи оригиналној [[VOCALOID3]] верзији. Значајне разлике укључују крагну која је причвршћена на хаљину, њени грејачи руку замењени су танким дугим рукавима, боје су блеђе, хаљина је поједностављена, асиметричне чарапе и чизме имају малу промену у дизајну, а слушалице су у потпуности промењене. <ref>http://www.thstars.com/vsingers/#luotianyi</ref>

==Рад обожавалаца==
Пошто је Луо Тјенји [[софтвер]], она се ослања на своје фанове да праве песме за њу. На кинеском вебсајту за постављање видео садржаја [[Bilibili]] је од првог издања 2012. године до данас постављено више десетине хиљада песама са њеним програмом и данас он највише доприноси ствараоцима музике са Тјенји. Нјена најпознатија песмиа је „Обичан диско“ (кинески: 普通DISCO, пинјин: pǔ tōng DISCO) чији смешни текст је привукао милионе прегледа. <ref>https://acg.178.com/201111/115853716322.html</ref>



==Референце==
==Референце==

Верзија на датум 15. новембар 2021. у 12:54

Луо Тјенји (кинески: 洛天依, пинјин: Luò Tiānyī) је први кинески вокалоид, софтвер који пева, који је 2012. издала компанија Shanghai HENIAN. [1]. Једну од њених песама је на новогодишњем концерту HunanTV-а 2015. године обрадила позната певачица Ли Јучун (кинески: 李宇春; пинјин: Lǐ Yǔchūn). Након тога је много пута почела да се појављује на мејнстрим платформама, постала амбасадор многим комерцијалним брендовима, а одржала је и низ концерата. До сада је издато њених седам званичних албума.

Личност

По њеној краткој аниме серији, Луо Тјенји је анђео која је на земљу дошла са мисијом да шири музику широм света. Она је карактеризована као помало интровертна, али емпатична и упорна. [2] У 2017. години, према службеној веб страници Shanghai HENIAN компаније , Тјенјих рођендан је 12. јула, наведена је као рак у хороскопу и сматра се ванземаљцем.

Референце