Владимир Поликарпов — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
Ред 19: Ред 19:
[[Категорија:Наставници и сарадници Универзитета у Приштини]]
[[Категорија:Наставници и сарадници Универзитета у Приштини]]
[[Категорија:Студирали на Универзитету уметности у Београду]]
[[Категорија:Студирали на Универзитету уметности у Београду]]
[[Категорија:Београд]]
[[Категорија:Београђани]]

Верзија на датум 15. август 2009. у 17:39

Владимир Поликарпов (Београд, 27.11.1948.) је српски трубач и професор на Факултету уметности Универзитета у Приштини.

Образовање

Владимир Поликарпов је детињство провео у Совјетском Савезу, где је завршио гимназију и средњу музичку школу у класи професора Сергеја Серостанова, солисте Театра Пушкин у Москви. По повратку у Југославију завршава Музичку академију у Београду у класи проф. Димитрија Ангелова, код кога наставља и постдипломске студије.

Каријера

Поликарпов је започео своју извођачку каријеру 1973. године, као члан Београдске филхармоније. Такође је држао реситале и наступао као солиста са оркестром.

Педагошки рад

Поликарпов је предавао у више музичких школа у Београду (Мокрањац, Вучковић, Ђорђевић) и био хонорарни сарадник на Факултету уметности у ЗвечануФакултету уметности у Звечану (2007-2009). Године 2009. изабран је за доцента за уметничку облаsт Труба на овом факултету.

Ученици којима је предавао освојили су бројне награде у земљи и иностранству и наставили усавршавање на музичким академијама у Београду, Новом Саду, Звечану, Цетињу и Грацу. По завршетку школовања ангажовани су као чланови оркестара и професори музичких школа.

Награде

Владимир Поликарпов је 2008. године добио награду Удружења музичких и балетских педагога Србије за вишегодишње изузетне педагошке резултате.

Референце

  • Педесет година Факултета музичке уметности (Музичке академије) 1937-1987 , Универзитет уметности у Београду, Београд, 1988.

Спољашње везе