Википедија:Трг/Новости — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
м opet on.
Ред 332: Ред 332:


: Праштај брате Yillilan. Нека је и теби на радост. Важно је да смо се сви у нечему пронашли. Свако добро у овим чистим данима --[[Корисник:Горан Анђелковић|Горан Анђелковић]] 23:42, 6. март 2006. (CET)
: Праштај брате Yillilan. Нека је и теби на радост. Важно је да смо се сви у нечему пронашли. Свако добро у овим чистим данима --[[Корисник:Горан Анђелковић|Горан Анђелковић]] 23:42, 6. март 2006. (CET)

== opet on. ==

[http://en.wikipedia.org/wiki/Special:Whatlinkshere/User:Dzoni] ...samo ovaj put na engleskoj w.--[[Корисник:Д Орловић|Орловић]] 18:11, 7. март 2006. (CET)

Верзија на датум 7. март 2006. у 19:11

Шаблон:Трг/Подела

Објави новост!


Битне догађаје можете видети и на Актуелностима

Потписи

Вероватно сте приметили да су некима потписи упропашћени. То је зато што су девелопери (програмери) одлучили да се више не може тако лако користити досадашња синтакса за потписе (због неких силних незатворених ХТМЛ тагова или тако нешто). Тако да потписивање типа Корисничко име]] [[Разговор са корисником:Корисничко име|(разговор) више не функционише, већ је сада потребно у подешавањима урадити следеће: Чист потпис (без аутоматског повезивања) треба да буде откачено и у пољу изнад треба написати пуну синтаксу за потпис, дакле нешто типа [[Корисник:Корисничко име|Корисничко име]] [[Разговор са корисником:Корисничко име|(разговор)]]. Надам се да је сада свима боље. Наравно, испробавајте како не бисте зезнули још... :) --Дунго ۞ 22:27, 15 новембар 2005 (CET)

Референца за текстове о Тесли

Смрзо сам се. Дакле, у питању је БЛИЦ од 23.11.2005, страна 20, наслов "Дејвид Боуви глуми Теслу".

На страни 21 у кутији са насловом "Највећи српски научник и хрватски знанственик" поводом проблема са својатањем Тесле се узимају изводи из разних светских енциклопедија:

  • хрватска википедија
  • српска википедија
  • тек на крају се спомињу Вебстер и Британика

дакле, и новинари су скапирали (па ваљда и плавуше) да је српска википедија место које треба консултовати као референтно. Значи, људи хитно сређујте текстове, ови ће почети да цитирају википедију по новинама за све шта им падне на памет. --JustUser 15:50, 25 новембар 2005 (CET)

Најслабија карика

Вечерас у квизу "Најслабија карика" на БК једно од питања је било: Како се зове највећа слободна онлајн енциклопедија којом управља Викимедија фондација? Одговор је наравно: Википедија. Је ли неко можда гледао? --Ђорђе Стакић (р) 21:32, 29 новембар 2005 (CET)

Ијао. Волим тај квиз, али из разумљивих разлога вечерас нисам гледао. И, је л знао/ла човек/жена одговор? --Дунго ۞ 21:34, 29 новембар 2005 (CET)
Није знао :) Рекао је ваљда Британика. Онда је водитељка карактеристичним тоном рекла: Википедија! То је било непосредно пред финале и у том кругу је тај дечко (Никола, студент теологије) испао као најслабија карика. Као коментар за избацивање најјача карика (Немања) је рекао да му највише замера што није знао за Википедију :D, јер он сурфује по Интернету и баш је запазио Википедију. Каква рекламааа! --Ђорђе Стакић (р) 22:01, 29 новембар 2005 (CET)

Нова Срботина акција

Србота је започео категоризацију година - велики залогај, надамо се да се неће показати превелики ;) Бране Јовановић 21:20, 30 новембар 2005 (CET)

Главна страна

Пошто се неки корисници буне (конкретно Покрајац) због промене изгледа главне стране покренуто је гласање о томе да се врати стара главна страна. Можете гласати овде

  • ОК, можда претерујем, али ево како у мом Фајрфоксу изгледа детаљ са насловне стране са медаљом. Дољи део је одсечен јер вероватно нема довољно места за приказ целе слике. Ово би требало да може лако да се исправи али ја нисам хтео да чачкам и мислио сам да је боље да то уради Ђорђе или неко други ко разуме комплетан дизајн како је урађен. --Dzordzm 07:15, 8 децембар 2005 (CET)

Portal:Serbs

Википедија на енглеском језику је добила портал о Србима. --Покрајац |разговор| 20:53, 8 децембар 2005 (CET)

Добро да су се сетили да направе :) --Јованвб 21:22, 8 децембар 2005 (CET)

Погледајте само где су нас сместили на оној листи портала - између сексуалности и порнографије :Д --Милан Јелисавчић 11:54, 9 децембар 2005 (CET)

ваздухопловни музеј на комонсима

Поставио сам категорију за то, можете да ставите ваше слике тамо. Не заборавите да ставите слике одређеног авиона у категорију само за тог авиона ако већ постоји.--Орловић 14:20, 10 децембар 2005 (CET)

Чланак у Политици

Данас је у политици изашао "интересантан" чланак:

(не)поузданост извора са интернета

Неслана шала са Виикпедије

Да скратим, један службеник доставне компаније из Нешвила, држава Тенеси, није могао да верује (?!?!?!?) да Википедију може свако да мења, па је "решио да се нашали са колегом" (други израз за ВАНДАЛИЗАМ?) и променио биографију новинара Џона Сигенталера подацима који указују на његову умешаност у убиство обојице браће Кенеди (!). Најчуднија ствар у чланку је то што је "Сигенталер сазнао за то тек 132 дана касније". Како су администратори дозволили да те информације стоје толико дугачак период? Да ли је неко видео коментар о овоме на енглеској Википедији? Darth Vader 19:18, 16 децембар 2005 (CET)

Ја сам читао чланак на енглеском пре једно недељу-две. Поента је да пропусти тог типа на једној великој Википедији, каква је енглеска, могу да постоје. Ја, нпр., не знам ко је Џон Сигенталер, а сумњам и да има не знам колико људи који су детаљно упућени у његов живот. Са друге стране, нпр. српска Википедија има знатно мањи број чланака (ред величине 40 пута мање) и ми можемо да пратимо да ли неко лупа глупости или не. Још увек. Са треће стране, да се тако нешто догодило о нечему што је иоле познато стручној или широј јавности (почев од нпр. дефиниције фотона па до Паје Патка), такви вандализми нису дугог века: трају, евентуално, који сат. --Милош Ранчић (разговор) 19:55, 16 децембар 2005 (CET)
Да, Википедија јесте рањива. Али, много су проблематичнији мотиви људи који праве такве вандализме, као и они који једва дочекају да о нечему таквом причају. Проблем поузданости Википедије у смислу таквих вандализама је детаљно описана у документима на енглеској Википедији, заједно са упутствима како да се стекне јаснија слика о неком (не тако познатом) појму (тј., треба гледати историју чланка). Што се тиче мојих ставова, мој избор је овакав рад и не занимају ме много злонамерности људи који у Википедију и њено функционисање нису упућени (или су само врло површно упућени). Иначе, са различитих страна чујем управо критике људи који уопште нису упућени у рад на Википедији, него су нечим конкретним повређени у раду на њој или се понашају злонамерно према данас највећој енциклопедији у историји човечанства; или им је, пак, забавно да се поигравају вредношћу нечега што сами нису у стању да створе, као, озбиљно критикујући. --Милош Ранчић (разговор) 19:55, 16 децембар 2005 (CET)

Да се разумемо, ја ни у ком случају нисам изразио сумњу у Википедију. Само сам хтео да укашжем на то какви ПРИМИТИВЦИ постоје на свету и какви (глупи) раѕлоѕи доводе до сумње у поузданост Википедијиних чланака.Darth Vader 19:56, 20 децембар 2005 (CET)

Нови бот за додељивање споменица

ГетоБот је започео систематско додељивање споменица - велики залогај, надамо се да се неће показати превелики ;)

ЦИЉ

  • Систематско додељивање споменица свим корисницима

ПРОБЛЕМАТИКА

ЗАКЉУЧЦИ

  • ГетоБот је успешно обавио задатак. Прегледао је 1991-ног корисника. Многи корисници који нису имали никакву споменицу, добили су је, уколико су направили најмање 10 измена. То је мотивација, како то лепо рече Голфингер ”осокољивање”, за нове и успаване кориснике.
  • Неки корисници су добили споменице рачунајући им и измене на другим Википедијама. То су им већ урачунали неки од администратора. Ово би требало подхитно да се уједначи, те молимо надлежне да изједначе критеријуме. Треба заузети став према свим корисницима са других Википедија и рачунање њихових доприноса.
  • Неким активним корисницима је недостајало веома мало да добију споменицу следећег нивоа. Због њихове активности и вредног деловања, добили су унапред признање, рачунајући да ће их у кратком року оправдати.
  • Овом првом акцијом нико није ни фаворизован ни дефаворизован. Они који су добили више од постојећих споменица треба то да схвате као ”осокољивање”. Они који су добили мање, у кратком року ће добити споменицу следећег нивоа.
  • Неки корисници имају више надимака (никова), те молим такве кориснике да усмере некоришћене или бивше странице према активној и званично важећој страници корисника.

ПРИЗНАЊА ЗА ПОДРШКУ

  • ГетоБот и Корисник:Горан Анђелковић се захвањују свима на стрпљењу и подршци у овом првом наступу на Википедији. Нарочито, Милошу, Дунгодунгу, Саши, Јовану, Бонзи, Покрајцу, Голфингеру и другима који су помагали саветима и конструктивним примедбама.

Горан Анђелковићразговорmessage • 14:34, 24 децембар 2005 (CET)

Nature

Не знам да ли сте видели последњу, а веома важну, похвалу Википедије од водећег светског научног часописа Nature. Кажу да је Википедија готово тачна, или, хм, погрешна, као Britannica.

Део текста: However, an expert-led investigation carried out by Nature — the first to use peer review to compare Wikipedia and Britannica's coverage of science — suggests that such high-profile examples (грешака у Википедији) are the exception rather than the rule.

The exercise revealed numerous errors in both encyclopaedias, but among 42 entries tested, the difference in accuracy was not particularly great: the average science entry in Wikipedia contained around four inaccuracies; Britannica, about three.

Видети: http://www.nature.com/news/2005/051212/full/438900a.html

Превод системских порука магичних речи

Добили смо нове могућности (тј. превод неких порука које нису биле преведене) и предлажем свима да пређу на тај систем уколико користе ова кодове испод. — СашаСтефановић • 00:30 29-12-2005

Пре (важи још увек) Сада Пре (важи још увек) Сада
#redirect или #REDIRECT #Преусмери или #преусмери __NOTOC__ __БЕЗСАДРЖАЈА__
__FORCETOC__ __ФОРСИРАНИСАДРЖАЈ__ __TOC__ __САДРЖАЈ__
__NOEDITSECTION__ __БЕЗ_ИЗМЕНА__ или __БЕЗИЗМЕНА__ __START__ __ПОЧЕТАК__
CURRENTMONTH ТРЕНУТНИМЕСЕЦ CURRENTMONTHNAME ТРЕНУТНИМЕСЕЦИМЕ
CURRENTMONTHNAMEGEN ТРЕНУТНИМЕСЕЦРОД CURRENTMONTHABBREV ТРЕНУТНИМЕСЕЦСКР
CURRENTDAY ТРЕНУТНИДАН CURRENTDAYNAME ТРЕНУТНИДАНИМЕ
CURRENTYEAR ТРЕНУТНАГОДИНА CURRENTTIME ТРЕНУТНОВРЕМЕ
NUMBEROFARTICLES БРОЈЧЛАНАКА NUMBEROFFILES БРОЈДАТОТЕКА
PAGENAME СТРАНИЦА PAGENAMEE СТРАНИЦЕ
NAMESPACE ИМЕНСКИПРОСТОР NAMESPACEE ИМЕНСКИПРОСТОРИ
FULLPAGENAME ПУНОИМЕСТРАНЕ FULLPAGENAMEE ПУНОИМЕСТРАНЕЕ
MSGNW: НВПОР: __END__ __КРАЈ__
SUBST: ЗАМЕНИ: MSG: ПОР:
thumb мини right десно или д
left лево или л none н или без
1px 1пиксел или 1п center центар или ц
frame, framed или enframed оквир или рам SITENAME ИМЕСАЈТА
NS: ИП: LOCALURL: ЛОКАЛНААДРЕСА:
LOCALURLE: ЛОКАЛНЕАДРЕСЕ: SERVER СЕРВЕР
SERVERNAME ИМЕСЕРВЕРА SCRIPTPATH СКРИПТА
GRAMMAR: ГРАМАТИКА: CURRENTWEEK ТРЕНУТНАНЕДЕЉА
INT: ИНТ: CURRENTDOW ТРЕНУТНИДОВ
__NOTITLECONVERT__ или __NOTC__ __БЕЗТЦ__ __NOCONTENTCONVERT__ или __NOCC__ __БЕЗЦЦ__
REVISIONID ИДРЕВИЗИЈЕ PLURAL: МНОЖИНА:
FULLURL: ПУНУРЛ: FULLURLE: ПУНУРЛЕ:
LCFIRST: ЛЦПРВИ: UCFIRST: УЦПРВИ:
LC: ЛЦ: UC: УЦ:

Ево изменио сам табелу - дакле извршен је још један апдејт. Сада сам завршио са преводом тих магичних речи. Не питајте ме шта која значи, јер не знам за неке - "преводио" сам само да имамо преведено. Него, најбитнија промена тим поводом је и та да сада премештања страна генеришу #Преусмери уместо досадашњег #Redirect (до мало пре није било могуће направити редирекцију са великим П код #преусмери). С овим у вези, у системској поруци Edittools сам преправио ону пречицу за убацивање преусмерења и сада прави размак између текста Преусмери и линка. --Филип ۞ 18:21, 2 јануар 2006 (CET)

Википедија!?

Општи хаос на сх. Википедији. По мени од сада, Википедија није оно што треба да буде. Гласање људи са улице без икакве активности и одблокирање екстремног вандала за мене представља нови моменат према односу ка Википедији... Руши се углед Википедије. Молим разумне људе да схвате где троше своје време и енергију! Налазите се у једној политикантској жабокречини! --Поки |разговор| 00:34, 8 јануар 2006 (CET)

Разговоре о другим википедијама молим водити на дотичним Википедијама или на Мети. --Kaster 10:01, 10 јануар 2006 (CET)

Moldovan Wikipedia vote

Hi, sorry to write in English, maybe someone can translate this to Serbian for me?

I feel it's only appropriate that all Wikimedians be properly informed of a currently ongoing vote for the future of the Moldovan Wikipedia.

http://mo.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Alegeri

The vote began on the 12th of this month, and will end on the 12th of next month (february).

The premise for the vote is an ongoing conflict regarding the Moldovan Wikipedia:

  • Some people think that a Wikipedia written in Moldovan/Romanian (essentially the same written language), using Cyrillic, should exist. According to Transnistria's official website, 16% of all schools in the breakaway unrecognised self-proclaimed separatist republic of Transnistria currently teach the Moldovan language using the Cyrillic alphabet; supposedly their total enrollment amounts to approximately 11200 at any given time. Thus, Cyrillic content might be appropriate for some people in the area.
  • Other people think that such a Wikipedia shouldn't exist. The rationale is: 1) The only official alphabet in the Republic of Moldova for writing Moldovan is Latin, since 1989. 2) Transnistria's independence is not recognised by any UN member-state, and thus people there who write Moldovan in Cyrillic should not be recognised by Wikimedia.

The entire voting page is in Romanian, so here are translations of the 3 separate things you can vote on: 1) Are you for or against the continued existence of a separate Wikipedia in the Moldovan language? (as opposed to sharing with Romanian) 2) In case it is decided that a Wikipedia using Cyrillic should exist, do you believe it should use a new subdomain such as mo-cyr or ro-cyr (vote "pro"), or should it continue using the mo subdomain (vote "contra")? 3) If you are in favour of a Wikipedia in Cyrillic, it is possible to add an option to ro.wiki that will automatically transliterate articles. Are you for or against such an option?

Now, I personally doubt the premise of the 3rd one, but that is a separate discussion.

I encourage everybody to vote, since this is an issue which is relevant to all Wikimedians due to the potential aftereffects of the removal of a project.

It will also be good if you could put a notice about the ongoing vote on someplace notable here.

--Node ue

Немојте се мешати у мале ратове Марка Вилијамсона. --Бране Јовановић 23:13, 12. јануар 2006. (CET)[одговори]

Колико сам ја схватио, ради се о потенцијалном затварању молдавске Википедије, зар не? Слично скорашњем српскохрватском случају. Онда то није тако неважно, зар не? --Ђорђе Д. Божовић (разговор) 23:39, 12. јануар 2006. (CET)[одговори]
Можда и није неважно, али оно што је Марк „заборавио“ да помене јесте услов да право гласа имају они који имају минимум 25 измена било на mo: или ro: тако да се ово може схватити само као провокација, будући да велика већина сарадника ове Википедије не може да уради ништа, сем да нашкоди репутацији ове Википедије, ако се непозвани појавимо тамо у великом броју. Дакле, они који немају најмање 25 измена на mo: или ro: нека занемаре поруку Марка Вилијамсона. --Бране Јовановић 00:23, 13. јануар 2006. (CET)[одговори]
Страшно! :о Или је веома глуп, или је веома лукав. :( --Ђорђе Д. Божовић (разговор) 00:40, 13. јануар 2006. (CET)[одговори]

I hope you don't think your conversation is secret from me. I don't know how to write Serbian, but I can read a good deal. Now, re: needing contributions, that's an invalid rule. Don't worry, your vote will be counted in the end probably. --Node

Oh, and you got my name wrong, Mr Jovanovic. It's Mark Williamson, not Mark Williams. --63.225.223.77 01:30, 13. јануар 2006. (CET)[одговори]
Corrected. --Бране Јовановић 07:36, 13. јануар 2006. (CET)[одговори]
Mark, we don't gossip on you (нисам сигуран да ли се тако каже оговарати), we're just commenting. I've noticed that you didn't inform Russian Wikipedians, German Wikipedians, Italian Wikipedians... about the Moldovan Wikipedia vote. It seems like you only invited Serbian and English community to vote. Should our community be honoured because of that? :) Is Brane Jovanovic wrong, or right? --Ђорђе Д. Божовић (разговор) 01:50, 13. јануар 2006. (CET)[одговори]
Umm, I assume "Немојте се мешати у мале ратове Марка Вилијамса." is not a good thing. Anyhow, I did inform the Russian Community aswell. But other than that, no, nobody. The reason is that Russians, Serbians, and English-speakers have already expressed support to mo.wiki in the past, so I thought these groups would care more. So I guess, yes, you should feel honoured ;) --Node
When have we expressed support? And may I note that the choice of wikipedias is somewhat interesting. English as the top one and two cyrillic wikipedias. Most odd. Cheers --Филип ۞ 02:16, 13. јануар 2006. (CET)[одговори]
Once I said on Moldovan Village Pump that I shall support that Wikipedia as long as it's Cyrillic. Which is true. I don't like the Romanians, and I like the Cyrillic script. ;) --Ђорђе Д. Божовић (разговор) 02:20, 13. јануар 2006. (CET)[одговори]
Which is very myopic and superficial of you, don't you think? --Филип ۞ 02:22, 13. јануар 2006. (CET)[одговори]
I don't know what does myopic mean. :) I just expressed my opinion. But it's my personal opinion, not attitude of the whole Serbian Wikipedia, of course! I really don't like Romanians, I find them very ugly and dirty and selfish and expansionistic. They took more than half of Banat Region away, and they don't like us either. A lot of Romanian words are actually Slavic. And I don't like them because of the Cyrillic script, too - they first wrote in Cyrillic, but then they accepted Latin. And they are becoming a part of EU before Serbia! :( But again, that's my personal opinion, maybe it's superficial, but I have my reasons. :) --Ђорђе Д. Божовић (разговор) 02:38, 13. јануар 2006. (CET)[одговори]
Good for you. Myopic = shortsighted (in the lack of a better expression). --Филип ۞ 02:42, 13. јануар 2006. (CET)[одговори]
Thank you. :) --Ђорђе Д. Божовић (разговор) 02:49, 13. јануар 2006. (CET)[одговори]

Тим/Ауторска права

Основан је Википедија:Тим/ауторска права, позивам заинтересоване за тему да се пријаве као чланови тима па да одредимо задатке. Можда ће неки рећи: "шта овај опет смара са темом"! :-) Надам се да већина не мисли тако. Поздрав свима.--Славен Косановић 23:25, 17. јануар 2006. (CET)[одговори]

једно питање о броју чланака

Нисам свраћ'о једно две недеље, а видим да се број чланака драматично повећао. Отприлике за десетак хиљада! Како је дошло до тога? Манојло

Прочитај шта се писало на Википедија:Трг/Техника#Масовно брисање чланака! и испод. --Филип § 20:36, 26. јануар 2006. (CET)[одговори]

Prvi put vidim da neki bot radi nešto stvarno korisno. Bravo!--Орловић 20:38, 26. јануар 2006. (CET)[одговори]

Хехех има ти да се нагледаш тога :) --Јованвб 20:41, 26. јануар 2006. (CET)[одговори]

Hrvati poleli propagandnu ofanzivu na en-wiki sajtu - NEOPHODNA POMOC!!!!

Hrvati se organizuju i sire propagandu na internetu, specijalno na engleskom wikipedia sajtu. Molim sve ljude dobre volje, koji znaju engleski, da odbrane istinu i iznesu cinjenice o pravoj prirodi Tudjmana, Mesica, Hrvatske i stradanja Srpskog naroda.


Pogledajte kako uklanjaju sistematski čitate iz Mesicevih i Tudjmanovih govora, kako sire laži, poricu Jasenovac i holokaust.

Narocito se istice izvesni Mir Harven, koji je izgleda neko tezak vandal koga mozda znate i odavde.

Moramo se odbraniti od ove ofanzive hrvatskih lazi!

  • Приметио сам да је на енглеској Википедији дошло до векике промене чланака. У неким чланцима пише да је Југославија уствари Велика Србија, да су у њој сви од Срба били угњетавани (говорим о Титовој Југославији), за многе усташке злочинце из WW2 се говори да су хероји, чак је и једно време писало да је Тесла Хрват, што сам упорно мењао док неко на крају није написао Српско-Амерички научник што је ОК. Изгледа да имају људе у администрацији тако да је немогуће дати нормалан предлог ни на разговору, не јебе те нико ни 3% и ако докажеш нешто (или покажеш релевантан линк). --Branko1408 08:54, 6. март 2006. (CET)[одговори]

Бранко, јави ми се на drakonac@yahoo.de --Манојло 09:10, 6. март 2006. (CET)[одговори]

Засад ми све изгледа ОК. Ставите тачан линк на оно шта неваља. --Орловић 18:14, 6. март 2006. (CET)[одговори]

Почео је пост


Помаже Бог браћо и сестре, Мир Божији добрим људима.



За православне Хришћане по јулијанском календару почео је „Часни пост“. У овом времену до Васкрса хришћани се припремају да са највећом радошћу дочекају празник Христовог Васкрсења.



Као што је Адам „дрветом“ изгубио рај и близину Божију, тако је разбојник на „дрвету Голготском“ покрај Христа pаспетога, покајањем задобио Царство вечно и пришао Господу. Поучен речима Светога писма сваки хришћанин пред почетак Часног поста тражи опроштај и мири се са свима. То је начин да се бреме праотачког греха јавно исповеди и преда душа на чување Ономе, који је са успехом прошао искушења постом од 40 дана, пре него што је живот свој положио на Крст Часни за спасење света. Јер у време мрачно, Исус Помазаник прикупљаше Израиљ ка закону Мојсијевом да би се вратили Оцу Небеском. Тада им даде лек непролазни: опроштај грехова. Покајањем Давидивим учимо се покајању свакодневном с пажњом, да се више такви и слични греси не чине, и да због наше грешности опраштамо другима и мање грехове.

Да би смо са љубављу пришли један другоме треба да се догоди „метаноја“ (преображај), да се целим својим бићем покајемо за грехе наше и опростимо и отпустимо у миру браћу нашу, да их за време поста не пече савест и грех мржње. Јер, где љубави нема мржња успева, расте и цвета. Једино љубављу можемо проћи сва искушења која нас свакодневно спотичу и бацају на паклене муке. Зато нам је из милосрђа Спаситељ и предао највеће оружије под капом небеском: „љубите брат брата...“, да би сачувавши брата свога од пада спасили његову душу а своју сачували. Зато праштајмо једни другима и чувајмо се тешких речи и гнева према саборцима у Часном посту.

Праштајте браћо и сестре, нека вам је Богом просто и лак вам пост. Мир Божији добрим људима.



Ваш брат у Христу ђакон Горан

--Горан Анђелковић 12:23, 6. март 2006. (CET)[одговори]

ura, sad je deo godine kada mi pravoslavlje manje smeta, jer mi vegetarijanci mozemo lakse u gradu da nabavimo klopu, zivele kupusnice!!! --Yillilan 17:19, 6. март 2006. (CET)[одговори]

Праштај брате Yillilan. Нека је и теби на радост. Важно је да смо се сви у нечему пронашли. Свако добро у овим чистим данима --Горан Анђелковић 23:42, 6. март 2006. (CET)[одговори]

opet on.

[1] ...samo ovaj put na engleskoj w.--Орловић 18:11, 7. март 2006. (CET)[одговори]