Дневник (новине) — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
Преусмерење на Дневник холдинг
Нема описа измене
Ред 1: Ред 1:
[[Слика:Novi Sad - Zgrada Dnevnik.JPG|мини|250п|Зграда Дневника на [[Булевар ослобођења (Нови Сад)|Булевару ослобођења]] у Новом Саду]]
#преусмери[[Дневник холдинг]]
Дневник је најстарија новинско-издавачка кућа у [[Војводина|Војводини]]. Настао је [[1942]]. године, најпре као лист, а од сличних, само је београдска [[Политика]] старија од њега. Основали су га војвођански антифашисти [[1942]]. године у илегалној штампарији у Новом Саду. Лист је у рату и првих поратних година излазио као Слободна Војводина, а [[1953]]. године променио је име у Дневник, које носи и данас.

Развојни пут читаве куће Дневник и експанзија везују се за године реформи и стабилизације уставног и политичког положаја Аутономне Покрајине Војводине.

Издања:
*[[Невен]] (основан: 1979.)
*[[Пољопривредник]] (основане: 1956.)
*[[Ловачке новине]] (основане: 1961.)
*[[Службени лист АП Војводине]] (основан: 1953.)
*[[Еликсир]] (основан: 1972.)

[[Категорија:Култура у Новом Саду]]
[[Категорија:Новине]]
[[Категорија:Стрип издавачи]]

Верзија на датум 14. јул 2010. у 10:37

Зграда Дневника на Булевару ослобођења у Новом Саду

Дневник је најстарија новинско-издавачка кућа у Војводини. Настао је 1942. године, најпре као лист, а од сличних, само је београдска Политика старија од њега. Основали су га војвођански антифашисти 1942. године у илегалној штампарији у Новом Саду. Лист је у рату и првих поратних година излазио као Слободна Војводина, а 1953. године променио је име у Дневник, које носи и данас.

Развојни пут читаве куће Дневник и експанзија везују се за године реформи и стабилизације уставног и политичког положаја Аутономне Покрајине Војводине.

Издања: