Тестрали — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
Нема описа измене
Нема описа измене
Ред 1: Ред 1:
'''Тестрали''', у универзуму [[Хари Потер|Харија Потера]] су бића која су првобитно коришћена за вучу [[Хогвортс]]ких кочија, која су служила за превоз ђака до школе. Оно што је занимљиво у вези тестрала јесте да их могу видјети само оне особе које су видјеле некога како умире! Тестрали су потпуно црни и изгледају попут [[коњ]]а, осим крила и бијелих очију! Хагрид је једини чаробнјак у Енглеској који је успио да их припитоми! Тестрали су иначе бића која се углавном крећу у крдимау којем доминира најјачи мужјак. Они су месождери и привлачи их мирис крви.
'''Тестрали''', у универзуму [[Хари Потер|Харија Потера]] су бића која су првобитно коришћена за вучу [[Хогвортс]]ких кочија, која су служила за превоз ђака до школе. Оно што је занимљиво у вези тестрала јесте да их могу видјети само оне особе које су видјеле некога како умире! Тестрали су потпуно црни и изгледају попут [[коњ]]а, осим крила и бијелих очију! Хагрид је једини чаробњак у Енглеској који је успио да их припитоми! Тестрали су иначе бића која се углавном крећу у крдимау у којем доминира најјачи мужјак. Они су месождери и привлачи их мирис крви.


{{патрљак}}
{{патрљак}}

Верзија на датум 5. мај 2006. у 18:30

Тестрали, у универзуму Харија Потера су бића која су првобитно коришћена за вучу Хогвортских кочија, која су служила за превоз ђака до школе. Оно што је занимљиво у вези тестрала јесте да их могу видјети само оне особе које су видјеле некога како умире! Тестрали су потпуно црни и изгледају попут коња, осим крила и бијелих очију! Хагрид је једини чаробњак у Енглеској који је успио да их припитоми! Тестрали су иначе бића која се углавном крећу у крдимау у којем доминира најјачи мужјак. Они су месождери и привлачи их мирис крви.