Википедија:Администраторска табла — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
Враћена ревизија 3664165 корисника Maduixa (Разговор)
м Враћене измене Јакша (разговор) на последњу измену корисника Maduixa
Ред 102: Ред 102:
Не видим поенту у тој разбибризи. Шта би са аутоматским уносом немачких топонима? Појавиће се они који ће све изменити позивајући се на Твртка Курту и Прћића Мурту. Поново апелујем на администраторе да промене чланак [[Бирмингем]] на правописни облик, без обзира на нагађања о будућој норми.--[[Корисник:Јакша|Јакша]] ([[Разговор са корисником:Јакша|разговор]]) 00:44, 21. септембар 2010. (CEST)
Не видим поенту у тој разбибризи. Шта би са аутоматским уносом немачких топонима? Појавиће се они који ће све изменити позивајући се на Твртка Курту и Прћића Мурту. Поново апелујем на администраторе да промене чланак [[Бирмингем]] на правописни облик, без обзира на нагађања о будућој норми.--[[Корисник:Јакша|Јакша]] ([[Разговор са корисником:Јакша|разговор]]) 00:44, 21. септембар 2010. (CEST)
:Како не видиш поенту? Аутоматски унос се припрема. Управо је и то дио тих припрема. Ради се о свјетским партнерима тј. побратимским градовима њем. општина. --[[Корисник:Kaster|Каштер]] ([[Разговор са корисником:Kaster|разговор]]) 00:50, 21. септембар 2010. (CEST)
:Како не видиш поенту? Аутоматски унос се припрема. Управо је и то дио тих припрема. Ради се о свјетским партнерима тј. побратимским градовима њем. општина. --[[Корисник:Kaster|Каштер]] ([[Разговор са корисником:Kaster|разговор]]) 00:50, 21. септембар 2010. (CEST)

Администратори, страница Бирмингем већ данима, ако не недељама, стоји са бесмисленим неправописним именом. Исправите то.--[[Корисник:Јакша|Јакша]] ([[Разговор са корисником:Јакша|разговор]]) 01:09, 21. септембар 2010. (CEST)

Администратори, страница Бирмингем већ данима, ако не недељама, стоји са бесмисленим неправописним именом. Исправите то.--[[Корисник:Јакша|Јакша]] ([[Разговор са корисником:Јакша|разговор]]) 01:41, 21. септембар 2010. (CEST)

Администратори, страница [[Бирмингем]] већ данима, ако не недељама, стоји са бесмисленим неправописним именом. Исправите то.--[[Корисник:Јакша|Јакша]] ([[Разговор са корисником:Јакша|разговор]]) 08:54, 21. септембар 2010. (CEST)

Администратори, страница [[Бирмингем]] већ данима, ако не недељама, стоји са бесмисленим неправописним именом. Исправите то.--[[Корисник:Јакша|Јакша]] ([[Разговор са корисником:Јакша|разговор]]) 11:04, 21. септембар 2010. (CEST)

Администратори, страница [[Бирмингем]] већ данима, ако не недељама, стоји са бесмисленим неправописним именом. Исправите то.--[[Корисник:Јакша|Јакша]] ([[Разговор са корисником:Јакша|разговор]]) 13:26, 21. септембар 2010. (CEST)

Администратори, страница [[Бирмингем]] већ данима, ако не недељама, стоји са бесмисленим неправописним именом. Исправите то.--[[Корисник:Јакша|Јакша]] ([[Разговор са корисником:Јакша|разговор]]) 17:03, 21. септембар 2010. (CEST)

Верзија на датум 21. септембар 2010. у 16:18

Добро дошли на администраторску таблу!

На овој страници корисници могу да затраже техничке радње које само администратори могу да изврше (брисање и закључавање страница, сакривање измена, блокирање и деблокирање уредника) као и радње које могу да обаве само администратори интерфејса (координација измена, поправке и промене интерфејса).

  • Ако сте нови корисник и потребна вам је помоћ око сналажења или уређивања Википедије, боље поставите питање на Википедија:Трг/Помоћ.
  • Ако се не слажете са садржајем чланка, затражите мишљење других уредника на страници за разговор чланка или га једноставно поправите (ако измене нису контроверзне).
  • Ако сматрате да уредник крши правила или механизме расправе односно гласања, у пријави образложите тему позивањем на ВП:ГЛАС и друга правила, уз то, оставите уреднику поруку на СЗР.
  • Ако неки материјал (чланак, датотека) на Википедији крши ауторска права, означите га шаблоном {{Кршење лиценце}} и оставите поруку на СЗР.
  • Ако чланак представља очигледни вандализам и сматрате да би га требало избрисати, налепите шаблон {{Брзо брисање}}. С друге стране, ако сматрате да тема чланка није значајна за Википедију, додајте шаблон {{За брисање}} и покрените гласање на Википедија:Чланци за брисање.
  • Ако мислите да би неког корисника или IP адресу требало блокирати због вандализама, пријавите на страници Википедија:Пријаве вандализама.
  • Ако имате неспоразум са другим корисником, покушајте да га решите дијалогом, замолите некога лично за помоћ и пратите поступке на Википедија:Решавање сукоба. Администратори немају овлашћења да пресуђују у споровима између корисника.
  • Ако желите да тражите проверу проверавача, не чините то овде, већ погледајте страницу Википедија:Проверавач.
  • Ако покрећете расправу о индивидуалном уреднику, обавезно му оставите поруку на корисничкој страници за разговор. ({{замени:АТ-обавештење}} ~~~~)

Одељци ове странице се после одређеног периода (најчешће месец дана) архивирају ручно или ботовски.


Обавјештење

Треба да се уклони обавјештење о завршеном гласању. --БаШ-ЧелиК (разговор) 22:55, 4. септембар 2010. (CEST)[одговори]

Vala baš. Malo je apsurdno a bogami i cinično da još uvek stoji obaveštenje o glasanju za davanje prava nekom ko je blokiran na mesec dana. --Јагода испеци па реци 22:59, 4. септембар 2010. (CEST)[одговори]

Да, пошто је ово био трећи пут, ако саберемо три гласања од по седам дана, значи да је то обавјештење стајало ове године скоро мјесец дана. Превише је. --БаШ-ЧелиК (разговор) 23:02, 4. септембар 2010. (CEST)[одговори]
Šta je previše? --Јагода испеци па реци 23:14, 4. септембар 2010. (CEST)[одговори]

Па то, да стоји исто обавјештење скоро мјесец дана ове године. Хоћу да видим нешто ново, а не увијек исто. пс Јавио сам се јер је завршено гласање, те сам тражио да се уклони обавјештење. --БаШ-ЧелиК (разговор) 23:20, 4. септембар 2010. (CEST)[одговори]

Ako ti smeta, a ti nemoj da gledaš. Imaš tamo dugme isključi. Klik na to i problem rešen. --Јагода испеци па реци 23:30, 4. септембар 2010. (CEST)[одговори]

Гласање

Замолио бих администраторе да званично затворе ово гласање, да би се оно могло архивирати и исход истог могао објавити у Актуелностима. Хвала. --Новак (разговор) 23:58, 4. септембар 2010. (CEST)[одговори]

Побогу, гласање може затворити било ко. И "обични корисници" не да могу да раде ово, већ било шта што не захтева техничке аспекте уређивања (опомињање корисника због вандализама, на пример). Не оптерећујте ову страну непотребним захтевима. Хвала --филип ██ 00:54, 5. септембар 2010. (CEST)[одговори]

Jezdimir Uskokovic

jel moze neko od administratora da mi odblokira user jezdimir uskokovic? Necu vise nikad da pravim vandalizam. Molim vas da li mogu da dobijem prava birokrate?

— Претходни непотписани коментар оставио је корисник 212.200.65.74 (разговордоприноси) | 21:49, 7. септембар 2010

Пребачено одавде. --Новак (разговор) 21:56, 7. септембар 2010. (CEST)[одговори]

Kreirana stranica Luka Bursac

Imam svoje razloge zasto ova stranica treba da ostane,koje sam naravno voljan i da obrazlozim,molim vas prihvatite moj zahtev, posto je neko od korisnika obelezio kao pogodnu za brisanje ! — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Banja (разговордоприноси)

Наравно да је за брисање, јер не даје ништа енциклопедијски релевантно или референцирано. В. ВП:НИЈЕ, Википедија:Биографије живих људи, Википедија:Проверљивост. 本 Михајло [ talk ] 09:16, 8. септембар 2010. (CEST)[одговори]

Према овој расправи, договорено је да се промени логотип из старог у вектор. Молим администраторе да га ажурирају. Хвала. --Новак (разговор) 01:56, 10. септембар 2010. (CEST)[одговори]

Промена имена

Промените име чланку Српска војводе у Српске војводе.

— Претходни непотписани коментар оставио је корисник WinstonSims (разговордоприноси) | 15:30, 10. септембар 2010

To možeš i sam, ne treba ti administrator za to. --Јагода испеци па реци 16:08, 10. септембар 2010. (CEST)[одговори]

Заштита

Овај чланак Владимир Стојковић је чест предмет вандализама, па предлажем да буде заштићен на недељу дана. --БаШ-ЧелиК (разговор) 13:09, 11. септембар 2010. (CEST)[одговори]

Чланак је заштићен на недељу дана --Кале info/talk 13:15, 11. септембар 2010. (CEST)[одговори]

Нови корисник

Ради се о новом кориснику који крши правила о лиценцирању слика: [1]. Поред тога, постоји могућност да се на сликама не налазе особе за које корисник тврди да се налазе на сликама. Не зна се извор одакле потичу а и њихова тематика је политичке природе тако да би могло да се ради и о кршењу неутралне тачке гледишта. Исто важи и за текстове које исти корисник уноси у чланак Урош Дреновић. пс Уноси и латиничне промјене у ћириличне текстове. Поред наведеног, корисник буквално копира читаве чланке са мрежних мјеста без икакве дозволе. --БаШ-ЧелиК (разговор) 13:20, 14. септембар 2010. (CEST)[одговори]

Мислим да је право место за ово Трг, али нема везе. Ставио сам на фотографије обавештење да није стављена лиценца. Оне би могле евентуално да се користе под доктрином поштене употребе, али само уколико корисник стави одговарајућу лиценцу, наведе прави извор фотографија (не форум), евентуално наведе аутора уколико је познат и (што је веома битно) образложење поштене употребе како је објашњено у ПДИ. Садржај фотографија не крши НТГ, јер се НТГ тиче садржаја, односно писања текста чланка. Латиничне измене у ћириличним чланцима треба пребацити у одговарајуће писмо уколико су измене добре и замолити корисника на његовој страници за разговор да не меша писма. Копирање текстова са сајтова који су под неслободним лиценцама није допуштено (осим уколико немамо дозволу). Такве измене треба вратити, а видим да му је Бојан поводом овога већ послао поруку. mickiτ 14:28, 14. септембар 2010. (CEST)[одговори]

За слике ће бити тешко пронаћи изворе и аутора, пошто је корисник сам навео медијске изворе у којима се тврди да се не зна поријекло слика, а ни њихов аутор. Претпостављам да се ради о историјском фалсификату. У сваком случају хвала за означавање слика и одговор. На страници за разовор чланка који је споран и користи слике је већ покренут разговор, па се надам да ће нови корисник да усвоји савјете и препоруке. --БаШ-ЧелиК (разговор) 14:41, 14. септембар 2010. (CEST)[одговори]

Bog Serbon

Pre nekoliko nedelja sam napisao članak o Bogu Serbonu. Taj članak mi je obrisan, ali nema veze. Poštujem. Samo bih zamolio administratore da mi tekst članka koji je obrisan dostave na mojoj strani za razgovor. Hvala. --WinstonSims (разговор) 19:34, 15. септембар 2010. (CEST)[одговори]

Корисник:WinstonSims/Сербон. --филип ██ 01:11, 16. септембар 2010. (CEST)[одговори]

Заштита

Потребно заштити овај чланак. --Новак (разговор) 15:23, 16. септембар 2010. (CEST)[одговори]

Проблем поштовања Правописа

Администратори, страница Бирмингем већ данима, ако не недељама, стоји са бесмисленим неправописним именом. Због ње је покренуто и посебно гласање, које се претворило у фарсу. Нико нема право да оспорава Правопис у ономе што он експлицитно каже. Никакве дилеме нема да је ово Бирмингем. Један једини корисник стално минира све покушаје да се примени оно што се увек радило у оваквим случајевима.--Јакша (разговор) 22:18, 20. септембар 2010. (CEST)[одговори]

Хајде ради нешто друго, молим те. --филип ██ 22:28, 20. септембар 2010. (CEST)[одговори]

Хајде мало, пријатељу, погледај ко је продуктиван на википедији и ко доприноси писању чланака. А онда се ти појавиш као неко мудро височанство и одређујеш ко треба да се ћути. Још је Андрић писао о временима у којима мудри заћуте, а фукара проговори.--Јакша (разговор) 22:33, 20. септембар 2010. (CEST)[одговори]

Администратори, страница Бирмингем већ данима, ако не недељама, стоји са бесмисленим неправописним именом. Исправите то.--Јакша (разговор) 23:09, 20. септембар 2010. (CEST)[одговори]

Администратори, страница Бирмингем већ данима, ако не недељама, стоји са бесмисленим неправописним именом. Исправите то.--Јакша (разговор) 23:29, 20. септембар 2010. (CEST)[одговори]

Администратори, страница Бирмингем већ данима, ако не недељама, стоји са бесмисленим неправописним именом. Исправите то.--Јакша (разговор) 23:50, 20. септембар 2010. (CEST)[одговори]

Администратори, страница Бирмингем већ данима, ако не недељама, стоји са бесмисленим неправописним именом. Исправите то.--Јакша (разговор) 00:20, 21. септембар 2010. (CEST)[одговори]

Дај побогу човјече, немој то да радиш. Не постижеш ништа са тим. --БаШ-ЧелиК (разговор) 00:29, 21. септембар 2010. (CEST)[одговори]
Јес вала ... ако имаш времена, огромна листа европских и свјетских назива градова чека транскрипцију. Ја сам одрадио Аустрију, Француска је вјероватно лагана (због доста постојећих транскрипција), али остало (свеукупно преко 6000 назива) је још недовршено. --Каштер (разговор) 00:34, 21. септембар 2010. (CEST)[одговори]

Не видим поенту у тој разбибризи. Шта би са аутоматским уносом немачких топонима? Појавиће се они који ће све изменити позивајући се на Твртка Курту и Прћића Мурту. Поново апелујем на администраторе да промене чланак Бирмингем на правописни облик, без обзира на нагађања о будућој норми.--Јакша (разговор) 00:44, 21. септембар 2010. (CEST)[одговори]

Како не видиш поенту? Аутоматски унос се припрема. Управо је и то дио тих припрема. Ради се о свјетским партнерима тј. побратимским градовима њем. општина. --Каштер (разговор) 00:50, 21. септембар 2010. (CEST)[одговори]