Срђа Трифковић — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
Autobot (разговор | доприноси)
м додавање шаблона биографија или стандардизација
Ред 1: Ред 1:
'''Срђа Трифковић''' ({{јез-енгл|Srđa Trifković, Srdja Trifković, Serge Trifkovic}}) ([[19. јули]] [[1954]]. [[Београд]], [[Југославија]]) је [[Срби|српски]] и [[САД|амерички]] публициста, политичар и историчар.
'''Срђа Трифковић''' ({{јез-енгл|Srđa Trifković, Srdja Trifković, Serge Trifkovic}}; [[19. јули]] [[1954]]. [[Београд]], [[Југославија]]) је [[Срби|српски]] и [[САД|амерички]] публициста, политичар и историчар.


== Биографија ==
== Биографија ==

Верзија на датум 22. октобар 2011. у 07:00

Срђа Трифковић (енгл. Srđa Trifković, Srdja Trifković, Serge Trifkovic; 19. јули 1954. Београд, Југославија) је српски и амерички публициста, политичар и историчар.

Биографија

Рођен је 19. јула у Београду. Дипломирао је у области међународних односа на Сасекс универзитету у Уједињеном Краљевству. Докторирао је из области историје на Универзитету у Саутхамптону у Уједињеном Краљевству. Био је савјетник Владе Републике Српске, и њен заступник у западним медијима у периоду до 1995. За вријеме распада Југославије је обављао дужност представника Републике Српске у Лондону, и био је савјетник Биљане Плавшић током њеног председничког мандата. Био је савјетник Војислава Коштунице, током његовог председничког манадата, као и савјетник престолонасљедника принца Александра II Карађорђевића. Др Срђа Трифковић је био директор центра за међународне односе при Рокфорд институту у Илиноју, до 31. децембра 2008, када је дао оставку. Био је уредник одјељења међународних односа при америчком палеоконзервативном магазину Хронике (1998–2009). Као новинар је радио за британски ББЦ радио, Глас Америке, амерички U.S. News & World Report, Вашингтон Тајмс, те за београдски магазин Дуга.

Извори