Четврта космичка брзина — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
м r2.7.1) (Робот додаје: uk:Четверта космічна швидкість
Нема описа измене
Ред 1: Ред 1:
'''Четврта космичка брзина''' је минимална [[брзина]] коју је потребно дати објекту да би напустио [[галаксија|галаксију]] [[Млијечни Пут]].
'''Четврта космичка брзина''' је минимална [[брзина]] коју је потребно дати објекту да би напустио [[галаксија|галаксију]] [[Млечни Пут]].


Четврта космичка брзина није једнака за све тачке у галаксији и зависи од даљине до [[центар масе|центра масе]] галаксије (Стријелац А у нашој галаксији). Процјене четврте космичке брзине у подручју нашег [[сунце|сунца]] се крећу око 550 -{Km/s}-. За поређење, брзина нашег сунца око центра галаксије износи око 220 -{Km/s}-.
Четврта космичка брзина није једнака за све тачке у галаксији и зависи од даљине до [[центар масе|центра масе]] галаксије (Стрелац А у нашој галаксији). Процене четврте космичке брзине у подручју нашег [[сунце|сунца]] се крећу око 550 -{Km/s}-. За поређење, брзина нашег сунца око центра галаксије износи око 220 -{Km/s}-.


==Види још==
==Види још==

Верзија на датум 30. октобар 2011. у 11:01

Четврта космичка брзина је минимална брзина коју је потребно дати објекту да би напустио галаксију Млечни Пут.

Четврта космичка брзина није једнака за све тачке у галаксији и зависи од даљине до центра масе галаксије (Стрелац А у нашој галаксији). Процене четврте космичке брзине у подручју нашег сунца се крећу око 550 Km/s. За поређење, брзина нашег сунца око центра галаксије износи око 220 Km/s.

Види још