BASIC — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
м r2.6.4) (Робот додаје: kk:Бейсик
Нема описа измене
Ред 1: Ред 1:
'''''-{BASIC}-''''' (скраћеница од -{'''''B'''eginner's '''A'''ll Purpose '''S'''ymbolic '''I'''nstruction '''C'''ode''}-) је [[програмски језик]] развијен на [[Дартмут колеџ]]у [[1964]]. године под руководством Џона Џорџа Кемења и Томаса Јуџина Керца. Имплементиран је за ''G.E.225''. План је био да то буде једноставан језик за учење програмирања. Штавише, дизајнери су желели да то буде почетни корак за студенте који треба да савладају моћније језике као што су [[Фортран]] или [[Алгол]].
'''''-{BASIC}-''''' (скраћеница од -{'''''B'''eginner's '''A'''ll Purpose '''S'''ymbolic '''I'''nstruction '''C'''ode''}-) је назив за више програмсих језика чија је заједничка особина да су пројектовани са намером да буду једноставни за коришћење.
Првобитна верзија овог [[Програмски језик|програмског језика]] је развијена на [[Дартмут колеџ]]у [[1964]]. године под руководством Џона Џорџа Кемења и Томаса Јуџина Керца. Имплементиран је за рачунар серије ''G.E.225''. План је био да то буде једноставан језик за учење програмирања. Штавише, дизајнери су желели да то буде почетни корак за студенте који треба да савладају моћније језике као што су [[Фортран]] или [[Алгол]].


== Пример ==
== Пример ==

Верзија на датум 6. новембар 2011. у 21:16

BASIC (скраћеница од Beginner's All Purpose Symbolic Instruction Code) је назив за више програмсих језика чија је заједничка особина да су пројектовани са намером да буду једноставни за коришћење.

Првобитна верзија овог програмског језика је развијена на Дартмут колеџу 1964. године под руководством Џона Џорџа Кемења и Томаса Јуџина Керца. Имплементиран је за рачунар серије G.E.225. План је био да то буде једноставан језик за учење програмирања. Штавише, дизајнери су желели да то буде почетни корак за студенте који треба да савладају моћније језике као што су Фортран или Алгол.

Пример

Пример једног програма са анимацијом

10 CLS
20 FOR P=39 TO 0 STEP-1
30 LOCATE 10,P
35 PRINT "*"
40 LOCATE 10,P
45 PRINT " "
50 NEXT P
60 GOTO 20