Сам у кући 2: Изгубљен у Њујорку — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
м r2.7.2+) (Робот: измењено hu:Reszkessetek, betörők! 2. – Elveszve New Yorkban
Autobot (разговор | доприноси)
м razne ispavke
Ред 56: Ред 56:
|}
|}


== Референце ==
== Извори ==
{{рефлист|1}}
{{reflist|1}}


== Види још ==
== Види још ==

Верзија на датум 13. март 2012. у 13:14

Сам у кући 2: Изгубљен у Њујорку
Филмски постер
Изворни насловHome Alone 2: Lost in New York
Жанркомедија
РежијаКрис Коламбус
СценариоЏон Хјуз
ПродуцентЏон Хјуз
Главне улогеМаколи Калкин, Џо Пеши, Данијел Стерн
МузикаЏон Вилијамс
Продуцентска
кућа
20th Century Fox
Година1992.
Трајање120 минута
ЗемљаСАД
Језикенглески
IMDb веза

Сам у кући 2: Изгубљен у Њујорку (енгл. Home Alone 2: Lost in New York) је други филмски наставак комедије, породичног филма Сам у кући, редитеља Криса Коламбуса из 1992. снимљен по сценарију Џона Хјуза.

Радња

Упозорење: Следе детаљи заплета или комплетан опис филма!

Кевин Макалистер раздвојен од својих родитеља поново проводи божићне празнике сам. Овог пута пораодица Макалистер одлази у Мајами док Кевин, изгубљен на O'Hare International аеродрому грешком улази у авиона за Њујорк. Схвативши да се прошлогодишња прича поновила, Кевин одлази у обилазак Близнакиња, кинеске четврти и осталих знаменитости Њујорка. У исто време Марв и Хари, Мокри бандити који су прошле године хтели да опљачкају Кевинов дом, беже из затвора и долазе у Њујорк.

Док Кевин одлази да потражи стрица Боба и стрину Џорџет, не знајући да су се они преселили због реновирања куће, његови родитељи схватају да су поново заборавили најмлађег сина. Сетивши се рекламе за хотел Плаза, Кевин резервише апартман на трећем спрату. Кевин одлази у Данканову продавницу играчака. Купујући играчке не слути да се упознао са власником Данканом коју му поклања две грлице. Сазнаје да сав приход од продаје играчака традиционално одлази у хуманитарну помоћ Дечије болнице Света Ана.

У парку Кевин упознаје чудновату жену окружену голубовима. Спријатељује се са њом. Заједно одлазе у њен дом, поткровље Њујорше концертне дворане. Она му открива да је, разочарајући се у љубав, напустила дом, изгубила поверење у људе и да је прошло више од две године како са никим није разговарала

Марв и Хари, сада Лепљиви бандити планирају пљачку Данканове продавнице. Срећу Кевина на улици и покушавају да га отму али он успева да побеге.

Награде [1]

Година Резултат(и) Награда Категорија
1993. освојио BMI Film Music Award
1993. освојио Golden Screen
1993. освојио People's Choice Awards
1993. номинован Young Artist Awards

Извори

  1. ^ [1]

Види још

Спољашње везе