Разговор с корисником:Dcirovic — разлика између измена

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
Ред 134: Ред 134:
--[[Корисник:Bas-Celik|<font color="red">БаШ</font><font color="navy">-ЧелиК</font>]] [[Разговор са корисником:Bas-Celik|<font color="grey">(разговор)</font>]] 16:37, 7. јул 2012. (CEST)
--[[Корисник:Bas-Celik|<font color="red">БаШ</font><font color="navy">-ЧелиК</font>]] [[Разговор са корисником:Bas-Celik|<font color="grey">(разговор)</font>]] 16:37, 7. јул 2012. (CEST)


Ајде молим те у шаблону „cite book“ замјени оно „in“ са „на“, пошто „in“ није на српском језику:
Ајде молим те у шаблону „cite book“ замјени оно „in“ са „на“, пошто „in“ није на српском језику. А и оно „pp.“ замјени са „стр.“.


<ref name="Косово је грдно судилиште">{{cite book|first=Вујиновић, Јанко|title=Косово је грдно судилиште|year=1991|publisher=Књижевне новине|isbn=86-391-0204-X|pages=5|language=на српском}}</ref>
<ref name="Косово је грдно судилиште">{{cite book|first=Вујиновић, Јанко|title=Косово је грдно судилиште|year=1991|publisher=Књижевне новине|isbn=86-391-0204-X|pages=5|language=на српском}}</ref>

Верзија на датум 7. јул 2012. у 18:46

Kako da povežem članke?

Načinio sam novi članak Mihajlo Kelbli, koji bi trebalo da se spoji "ugnjezdi" u članak Bruno Brun, tj. da se zaplavi u njegovom poglavlju (Heading): ===Studenti prof. B. Bruna=== *Mihajlo Kelbli. Ovo *Mihajlo Kelbli je uglavnom crvene, a retko kada plave boje. Zašto je tako, zašto se to ne spoji automatski i kako se rešava da je čanak Mihajlo Kelbli konstantno povezan i ocrtan na članku Bruno Brun, tj. njegovom Headingu ===Studenti prof. B. Bruna=== *Mihajlo Kelbli?

Objasnite mi, molim Vas, kako se to radi, ne razumem!

Hvala Vam unapred i srdačan pozdrav, --Radivojl (разговор) 17:53, 4. јул 2012. (CEST)[одговори]

Hvala Dcirovic,

Nešto sam, valjda shvatio? Da li će sada postavljeni problem biti rešen? Imam još jedno pitanje: Kako da naziv članka Kelbli Mihajlo bude napisan ćiriličnim pismom, jer je ceo tekst dat ćirilicom? Razlog zašto je započet latinicom je taj jer je strana Bruno Brun bila postavljena latinicom, a ja sam uzeo da pravim članak preuzimanjem imena Kelbli Mihajlo sa te strane?

Hvala Vam i pozdrav, --Radivojl (разговор) 20:19, 4. јул 2012. (CEST)[одговори]

Како се даље повезују чланци?

Хвала Вам за промену писма. Једино, никакао се не повезује сада нова ћирилична верзија чланка Михајло Келбли са чланком Bruno Brun, па када кликнем на * Mihajlo Kelbli, у поглављу (=== Studenti prof. B. Bruna ===), јави се уместо чланка Михајло Келбли:

  1. Преусмери Михајло Келбли

Зашто и како сада ново-ћирилични чланак да линкујемо-повежемо за * Mihajlo Kelbli, у поглављу (=== Studenti prof. B. Bruna ===)? Да не буде сада тај ћирилични чланак за себе чланак, да лебди неповезан? Молим Вас, помозите ми даље.

Уфффф, баш ми је тешко да све објасним! Поздрав, --Radivojl (разговор) 20:54, 4. јул 2012. (CEST)[одговори]

Споменица за тебе!

Општа споменица
Hvala Vam na nesebičnoj pomoći!!! Radivojl (разговор) 21:42, 4. јул 2012. (CEST)[одговори]

Moja dilema

Kako mi je najbolje činiti? Želim da otpočnem pisanje članka: Тончи Ђука, ali ćiriličnim pismom (to bi bio nastavak i veza sa člankom: Bruno Brun, tj. poglavlje kako je moj prethodnik već postavio na latinici === Studenti prof. B. Bruna === *Tonči Đuka.

Da li je bolje da otpočnem pisanje članka: Тончи Ђука tako što ću otvoriti novi članak, nezavisni odmah na ćirilici , ili da počnem sa postojećeg na latinici: *Tonči Đuka (jer se tako, verujem, automatski i bolje povezujem sa člankom Bruno Brun, tj. === Studenti prof. B. Bruna === *Tonči Đuka?). Mada, ako na ovaj drugi način postupim, posle ima peripetije oko pretvaranja naslova u ćirilični? Kao do sada. Psavetujte me, molim Vas.

Pozdrav, --Radivojl (разговор) 09:26, 5. јул 2012. (CEST)[одговори]

Moja dilema

Hvala, A da li će posle biti problem povezivanja mog ćiriličnog članka sa postavljenim latiničnim: Bruno Brun, u kome je podnaslov: Tonči Đuka?

Hvala, --Radivojl (разговор) 10:47, 5. јул 2012. (CEST)[одговори]

Hvala Dcirovicu na pomoći

Hvala Vam na ljubaznosti. --Radivojl (разговор) 18:45, 5. јул 2012. (CEST)[одговори]

Поштовани Dcirovicu,

Читам Википедија:Упутства/Уређивање чланака == За напредне ==, где пише:

"Након што створите и снимите нову страницу, добро је учинити следеће: На тој страници кликните на текст Шта је повезано овде на дну странице ..."

1. Управо то на дну странице, Шта је повезано овде ја никако не проналазим и када ми то покажете где се налази, молим Вас објасните ми зашто ми је то корисно и како да употребим?

Молим Вас објасните ми и:

2. Горе лево у сивом стубцу за избор пише: алати, кад се то кликне: Шта води овде/Стране које везују на xy чланак. Чему то служи и како се употребљава?

Унапред захвалан, --Radivojl (разговор) 07:53, 6. јул 2012. (CEST)[одговори]

Dcirovicu,

Hvala Vam na ljubaznosti, upravo to ne znam kako se povezuje: "alati"/"Šta ovde vodi", kako to da uradim, da pronađem Šta do te stranice vodi? Kako se to radi?

Oprostite mi, ne znam, a željan sam da naučim od Vas.

Unapred zahvalan s poštovanjem,

--Radivojl (разговор) 09:04, 6. јул 2012. (CEST)[одговори]

Dcirovicu,

Hvala Vam. Da li to znači da to samo pokazuje šta je sa mojim člankom povezano, a da ja "nasilno" ne mogu nesto da povežem sa njim? Ako mogu da povežem, molim Vas to mi objasnite - KAKO?

Opet Vam unapred hvala, --Radivojl (разговор) 09:35, 6. јул 2012. (CEST)[одговори]

Господину Dcirovicu,

Поштовани, Хвала Вам што сте стрпљиви, али не разумем до краја. Лепо ми кажете:

"Нове везе се формирају користећи синтаксу Михајлу Келблију". 1. Где треба да упишем ту синтаксу: Михајлу Келблију за откривање нових веза? У шта то да упишем?

Да бих разумео шта ми објашњавате , у " поље претраге у горњем десном углу" унео сам рецимо: Здравко Шотра, отворила ми се страна: Резултати претраге. Ви даље кажете: "поље претраге се проширило, и на дну те листе" писало је следеће: Погледај (претходних 20 • следећих 20) (20 • 50 • 100 • 250 • 500).

Следеће моје питање је:

2. Шта и како (са тим везама што сам добио) даље да радим?

Унапред Вам хвала на стрпљењу и разумевању нас почетника на друштвенокорисној и красној Википедији,

Срдачан поздрав,

--Radivojl (разговор) 16:20, 6. јул 2012. (CEST)[одговори]

Poštovani Dcirovicu,

E, sada mi je sve jasno. Plašio sam se da li ja smem da ulazim i diram druge strane, ali, sada znači tako mora.

Hvala Vam, srdačan pozdrav, do nekog novog problema i pitanja, --Radivojl (разговор) 18:44, 6. јул 2012. (CEST)[одговори]

Шаблон:cite web

Пошто си вршио неке измјене на овом шаблону, замолио бих те да вратиш ово „Pristupljeno“ на ћирилицу „Приступљено“, као и да у параметру „date“ избациш сувишну тачку:

[1]


--БаШ-ЧелиК (разговор) 16:37, 7. јул 2012. (CEST)[одговори]

Ајде молим те у шаблону „cite book“ замјени оно „in“ са „на“, пошто „in“ није на српском језику. А и оно „pp.“ замјени са „стр.“.

[2]

  1. ^ „Назив”. Издавач. 2011. Приступљено 19. 6. 2012. 
  2. ^ Косово је грдно судилиште (на језику: на српском). Књижевне новине. 1991. стр. 5. ISBN 86-391-0204-X.  |first1= захтева |last1= у Authors list (помоћ)