Ден Севиџ — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
Нема описа измене
Нема описа измене
Ред 1: Ред 1:
'''Ден Севиџ''' ({{јез-ен|Dan Savage}}); [[Чикаго]], [[7. октобар]] [[1964]]) је амерички аутор, новинар и уредник новина. Севиџ пише секс савет колумну ''Savage Love''. Њен тон је непосредан у својој дискусији о сексуалности, често духовит, и непријатељски настројен према социјалним конзервативцима и ставовима Рика Санторума о хомосексуалности. Севиџ се сукобио са културним конзервативцима на десној, и геј установама, са леве стране. Он је такође радио као позоришни редитељ, и под његовим правим именом и под именом Кенан Холахан, користећи своје средње име и девојачко презиме његове баке. Севиџ и његов супруг, Тери Милер, започињу ''It Gets Better'' пројекат 2010.године, не би ли спречио самоубиства међу ЛГБТ омладином.
'''Данијел Кинан „Ден“ Севиџ''' ({{јез-ен|Daniel Keenan "Dan" Savage}}); [[Чикаго]], [[7. октобар]] [[1964]]) је [[САД|амерички]] аутор, [[новинар]] и уредник новина. Севиџ пише колумну са саветима о сексу и везама под називом ''Savage Love''. Њен тон је непосредан у питањима [[сексуалност]]и, често духовит, и непријатељски настројен према [[друштвени конзервативизам|друштвеним конзервативцима]], као и према [[Рик Санторум|Рику Санторуму]] и његовим ставовима о [[хомосексуалност]]и. Севиџ је дошао у сукоб са културним конзервативцима на десној, и геј естаблишментом на левој страни.

Такође је радио као позоришни редитељ под својим правим именом и под именом Кинан Холахан, што је комбинација његовог средњег имена и девојачког презимена његове баке. Севиџ и његов супруг, Тери Милер, започели су [[2010]]. пројекат ''Постаје боље'' ({{јез-ен|It Gets Better}}), како би спречили [[самоубиство|самоубиства]] међу [[ЛГБТ]] младима.


== Спољашње везе ==
== Спољашње везе ==
* [http://www.mtv.com/shows/savage_u/series.jhtml Savage U/ Севаџев МТV шоу]
* [http://www.mtv.com/shows/savage_u/series.jhtml Savage U/ Севиџев МТV шоу]
* [http://www.thestranger.com/seattle/SavageLove Savage Love]
* [http://www.thestranger.com/seattle/SavageLove Savage Love]
** [http://podcasts.thestranger.com/savagelove/ Savage's podcasts]
** [http://podcasts.thestranger.com/savagelove/ Savage's podcasts]

Верзија на датум 11. октобар 2012. у 15:02

Данијел Кинан „Ден“ Севиџ (енгл. Daniel Keenan "Dan" Savage); Чикаго, 7. октобар 1964) је амерички аутор, новинар и уредник новина. Севиџ пише колумну са саветима о сексу и везама под називом Savage Love. Њен тон је непосредан у питањима сексуалности, често духовит, и непријатељски настројен према друштвеним конзервативцима, као и према Рику Санторуму и његовим ставовима о хомосексуалности. Севиџ је дошао у сукоб са културним конзервативцима на десној, и геј естаблишментом на левој страни.

Такође је радио као позоришни редитељ под својим правим именом и под именом Кинан Холахан, што је комбинација његовог средњег имена и девојачког презимена његове баке. Севиџ и његов супруг, Тери Милер, започели су 2010. пројекат Постаје боље (енгл. It Gets Better), како би спречили самоубиства међу ЛГБТ младима.

Спољашње везе