Разговор:Војислав Шешељ — разлика између измена

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
Нема описа измене
Нема описа измене
Ред 35: Ред 35:


Конкретно за тај цитат о патријарху сам навео извор горе у разговору. Не видим како горња расправа указује на то да за ту изјаву ”нема извора”. --[[Корисник:Dzordzm|Dzordzm]] 23:13, 14. новембар 2006. (CET)
Конкретно за тај цитат о патријарху сам навео извор горе у разговору. Не видим како горња расправа указује на то да за ту изјаву ”нема извора”. --[[Корисник:Dzordzm|Dzordzm]] 23:13, 14. новембар 2006. (CET)

Овај чланак је крајње пристрасан и пун неистина и полуистина. Ја се извињавам што овако упадам, нисам члан Википедије нити имам времена да се озбиљније овоме посветим, али ако ми не замерате, вољан сам да расправим са аутором око тачности одређених тврдњи које се овде износе. --Дарко

Верзија на датум 15. новембар 2006. у 01:48

Промењено - цео текст је (а одакле би другде) са http://www.srs.org.yu/seselj/seselj.htm Dzordzm 06:21, 10 Феб 2005 (CET) Па хајде промени све што је спорно и контраверзно. Безвезе је да се на главној страни доводи у питање објективност чланка, а да ништа на њему није промењено да би био објективнији. Вандал Б 08:20, 10 Феб 2005 (CET) ОК—урадићу за дан-два, овако стварно није у реду да стоји. Dzordzm 18:21, 10 Феб 2005 (CET)


Слажем се да је ревизија овог пристрасног чланка неопходна!--M. Покрајац 18:45, 10 Феб 2005 (CET)


Ево, ја сам га променио најбоље што сам умео. Ако неко мисли да није непристрасно (две главе мисле боње од једне), слободно нека промени нешто, или врати таг на врх. Или ставите коментаре овде. И немојте да почињемо рат око "тзв" испред Крајине. Боље би било да неко коме се та идеја баш свиђала напише један леп чланак о РСК. Dzordzm 10:07, 11 Феб 2005 (CET) Узгред, какав је копирајт статус ове сличице? Знам да је са СРС-овог сајта и да они вероватно не маре, али не би било лоше имати написмено да је ОК да то иде у слободан промет према вики правилима. Dzordzm 10:17, 11 Феб 2005 (CET) Мени се ова верзија чини прикладном. Наравно да ту има доста детаља које би неко могао спорити, али то по мени и најбоље описује такву контроверзну личност као што је Шешељ. Коме се не буде свиђало нека мења. Сличица је са сајта и 100% сам сигуран да се СРС неће обазирати на копирајт. Ако неко жели да буде легалиста до краја, нека тражи дозволу од њих или нека убаци неку другу слику. Убацио сам и чланке Ивица Дачић и Драган Маршићанин, који су такође званичне биографије са сајта њихових странака. На би било лоше ни њих ревидовати. Вандал Б 12:04, 11 Феб 2005 (CET)


Dakle, ova bibliografija....Budući da sam vidio, na nekom drugom mjestu, da su 3 ili 4 naslova zapravo knjižurine od kojih 1.200 ili 1.400 stranica- pitam se samo što je s ostalim knjigama ? Koji je to opseg ? Kad je to stigao napisati ? Kad je stigao one 3-4, svaka preko 1.000 stranica ? A sami naslovi su priča za sebe. Sve u svemu, priznajem da bih volio malo pogledati ta njegova pisanija...Mir Harven 19:59, 18 апр 2005 (CEST)


Mir Harven поздрав, што се тиче Шешељевих књига слободно узми и прочитај коју, када их је стигао написати није толико ни битно, пре отприлике месец дана био сам у Новом Саду на промоцији његове књиге "идеологија српског национализма" у Сава Центру и могу ти рећи да су књиге делили бесплатно али пошто сам ја долазио из суботице и закаснио нисам успео доћи до књиге. У књизи описује историју Срба, како су дошли на ове просторе и све остало. Више о његовим књигама можеш погледати на сајту Српске Радикалне Странке [www.srs.org.yu] --Саша Стефановић разговор 21:51, 18 апр 2005 (CEST)

  • Поздрав, па чињеница је да је он све ове ствари са списка објавио, тако да мислим да нема спора да је овај списак добродошао на страницу о Шешељу. Према овим књигама се свако може поставити како жели (sapienti sat), као и у односу на издања било којих других аутора, а што више исправних информација, то ће такво постављење свакоме бити лакше и исправније усмерено. --Dzordzm 00:17, 19 апр 2005 (CEST)

Последње измене корисника Ivan.k сам вратио, јер је информација о предаји Хашком трибуналу већ постојала у чланку. Приложена слика је била толико ниске резолуције, да се Шешељ практично није ни препознавао. --Dzordzm 03:43, 11 новембар 2005 (CET)

Примљено к знању, иначе иван је познат по тим висококвалитетним сликама, као да је носао вебкамеру и сликао с њом Датотека:Jezik.gif. Него ајде опет на ИРЦ --Саша Стефановић ® # 03:50, 11 новембар 2005 (CET)

Прва реченица

Каже се да је био политичар. Све ако се узме у обзир, он је и даље политичка фигура. Има ли неко намеру да ово измени, ако се не слаже са мном? --Поки |разговор| 02:04, 1. април 2006. (CEST)[одговори]


KADA JE "OPTUZIO PATRIJARHA DA JE IZDAJNIK"???

Ова тврдња се може наћи по штампи, мада без извора. У једном од познатих Шешељевих издања "Наркоманија Вука манитога" (у којем - само се каже - специјални експертски тим СРС "доказује" како је Вук Драшковић завистан од тешких дрога и које је објављено као специјално издање "Велике Србије" чије се насловнице и данас сећам, са карикатуром Вука и иглом како се, је ли, шприца), имамо транскрипт са суђења између Драшковића и Шешеља [1]. На странама 27 и 28, Вук Драшковић чита Шешељеве цитате које је објавио лист "Демократија". Цитати укључују "Патријарх Павле је највећи српски издајник" као и бисере попут "Опседнут сам бујицом снова у којима видим смрт, насилну смрт Слободана Милошевића и Мире Марковић", "Драгослав Аврамовић је похлепни и џангризави старкеља", "Мира Марковић није ћерка Моме Марковића већ оног агента и злочинца Бећиревића" те просто и јасно "Биљана Плавшић је амерички шпијун, а Милан Милутиновић најобичнији лопов".
Све ово не доказује недвосмислено да је Шешељ ово стварно изјавио, нити је "Демократија" (у којој су цитати објављени) непристрасно гласило. Али је тачно и да, колико видим, у непосредном наставку суђења ове цитате сам Шешељ није ни покушао да оповргне. Он је толико ствари - да извинеш - налупетао, и ја лично му скидам капу на политичкој снази коју је својим говорништвом и политиком задобио. Међутим, и он сам је на суђењу у Хагу скоро (у вези неке сличне изјаве о С.М. у којој га је лепо "окрпио") објаснио судијама да то у ствари није било тако и да је то нормално де се о политичким противницима лаже и измишља и да је то саставни део политичке борбе. У његовој политици свакако је било пуно речи које су речене само зато што су биле опортуне у неком тренутку. Шта ја знам зашто му је Патријарх сметао. Мислим да је патријарх ишао на Пале (оно друштво, Ћосић, Милошевић, Мицотакис и ко је већ ту био) да моли Србе да прихвате Венс-Овенов план. Ако јесте, можда је Шешељ био љут. Ово сад само нагађам, немам појма у вези чега је можда била изјава и не могу да се сетим одмах из ког је извора узета кад је писан чланак.
Цитат може да се уклони из чланка ако се сматра да није јасно утемељен и да је у питању можда измишљотина која је довољно пута поновљена и тако постала "истина". Остали цитати, мислим, стоје, и нема никакве сумње да је Шешељ овакве ствари рекао за неке друге великодостојнике (владику Артемија нпр.) За разлику од извесног броја уредника ја овде не желим да протерујем некакве своје истине и у писању чланка сам се једино трудио да сакупим чињенице из материјала којима сам имао приступ. --Dzordzm 09:56, 20. мај 2006. (CEST)[одговори]


Da,da slazem se,ali samo jedan dodatak :" Мислим да је патријарх ишао на Пале (оно друштво, Ћосић, Милошевић, Мицотакис и ко је већ ту био) да моли Србе да прихвате Венс-Овенов план" u to drustvo spada i Zoran Djindjic(sto mu nikako nije zamerka)

Мислим да си помешао - Ђинђић је ишао да окреће вола онда када су на Палама пркосили бомбардовању. Некима се то свиђало, некима не, али тада су Милошевић, Ћосић и друштво били на Дедињу --Dzordzm 16:34, 20. мај 2006. (CEST)[одговори]

Poznajem tematiku i smatram da je clanak vrlo opsirno uradjen uz svaku moju pohvalu. Jedino sto mi nedostaje u clanku su Seseljevi odnosi sa inostranstvom, pocevsi od Prvog zalivskog rata 1991, preko Iraka, Belorusije, Sirije itd. Jedini pomen Seselja u kontekstu inostranstva je onaj u Hagu, iako sam svestan da je pojam "inostranstvo" o bivsejugoslovenskim prostorima vrlo tesko definisati.

Поздрављам напор да се чланак побољша уношењем референци. Желим да кажем да свака тврдња од прве до последње у оној верзији коју сам ја поставио има свој извор. Зато бих молио да се контроверзне тврдње не уклањају већ да се убаци шаблон ”тражи се извор”, а ја ћу попунити потребне изворе. --Dzordzm 23:10, 14. новембар 2006. (CET)[одговори]

Конкретно за тај цитат о патријарху сам навео извор горе у разговору. Не видим како горња расправа указује на то да за ту изјаву ”нема извора”. --Dzordzm 23:13, 14. новембар 2006. (CET)[одговори]

Овај чланак је крајње пристрасан и пун неистина и полуистина. Ја се извињавам што овако упадам, нисам члан Википедије нити имам времена да се озбиљније овоме посветим, али ако ми не замерате, вољан сам да расправим са аутором око тачности одређених тврдњи које се овде износе. --Дарко