Нови град (Земун) — разлика између измена

Координате: 44° 51′ 00″ С; 20° 22′ 00″ И / 44.85° С; 20.366667° И / 44.85; 20.366667
С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
Нема описа измене
Нема описа измене
Ред 18: Ред 18:
== Локација ==
== Локација ==


Нови Град се налази у централно-западном делу [[Земун]]а. Простире се дуж почетне деонице ауто-пута Београд - Нови Сад, од пруге Београд - Нови Сад на југу где се граничи са насељем [[Колонија Змај]], до Угриновачке улице на северу, где се граничи са насељем [[Сутјеска (Земун)|Земун Бачка]]. Кроз насеље саобраћају линије 15 (Зелени Венац - Земун Нови Град), 45 (Нови Београд Блок 44 - Земун Нови Град), 78 (Бањица 2 - Земун Нови Град) и 709 (Плави Хоризонти - Земун Нови Град). У ноћном превозу ангажована је линија 15 (Трг Републике - Земун Нови Град). На истоку се граничи са насељима [[Железничка Колонија]] i [[Сутјеска (Земун)]], док се на западу протеже ка насељима [[Алтина]] и [[Плави Хоризонти]]. Све док се ова два насеља нису развила, Нови Град је био крајње насељени део Београда у том правцу.
Нови Град се налази у централно-западном делу [[Земун]]а. Простире се дуж почетне деонице ауто-пута Београд - Нови Сад, од пруге Београд - Нови Сад на југу где се граничи са насељем [[Колонија Змај]], до Угриновачке улице на северу, где се граничи са насељем [[Сутјеска (Земун)|Земун Бачка]]. Кроз насеље саобраћају линије 15 (Зелени Венац - Земун Нови Град), 45 (Нови Београд Блок 44 - Земун Нови Град), 78 (Бањица 2 - Земун Нови Град) и 709 (Земун Поље - Земун Нови Град). У ноћном превозу ангажована је линија 15 (Трг Републике - Земун Нови Град). На истоку се граничи са насељима [[Железничка Колонија]] i [[Сутјеска (Земун)]], док се на западу протеже ка насељима [[Алтина]] и [[Плави Хоризонти]]. Све док се ова два насеља нису развила, Нови Град је био крајње насељени део Београда у том правцу.
Насеље Нови Град обухвата и два мања под-насеља, Војни Пут I и Војни Пут II.
Насеље Нови Град обухвата и два мања под-насеља, Војни Пут I и Војни Пут II.



Верзија на датум 3. јун 2013. у 19:47

Нови Град
Нови Град
Административни подаци
ГрадБеоград
Географске карактеристике
Координате44° 51′ 00″ С; 20° 22′ 00″ И / 44.85° С; 20.366667° И / 44.85; 20.366667
Нови Град на карти Града Београда
Нови Град
Нови Град
Нови Град на карти Града Београда
Месна заједница Нови Град у Земуну

Нови Град је градско насеље у Београду, Србија, лоцирано у општини Земун.

Локација

Нови Град се налази у централно-западном делу Земуна. Простире се дуж почетне деонице ауто-пута Београд - Нови Сад, од пруге Београд - Нови Сад на југу где се граничи са насељем Колонија Змај, до Угриновачке улице на северу, где се граничи са насељем Земун Бачка. Кроз насеље саобраћају линије 15 (Зелени Венац - Земун Нови Град), 45 (Нови Београд Блок 44 - Земун Нови Град), 78 (Бањица 2 - Земун Нови Град) и 709 (Земун Поље - Земун Нови Град). У ноћном превозу ангажована је линија 15 (Трг Републике - Земун Нови Град). На истоку се граничи са насељима Железничка Колонија i Сутјеска (Земун), док се на западу протеже ка насељима Алтина и Плави Хоризонти. Све док се ова два насеља нису развила, Нови Град је био крајње насељени део Београда у том правцу. Насеље Нови Град обухвата и два мања под-насеља, Војни Пут I и Војни Пут II.

Под-насеља

Фрањине Рудине

1970-их и 1980-их било је неуспелих покушаја да се део насеља између ауто-пута за Загреб и Првомајске улице преименује у Фрањине Рудине, и то име је до данас пало у заборав.

Војни Пут I

Војни Пут I се налази у северном делу Новог Града и заузима троугаони облик. Простире се на обе стране ауто-пута Београд - Нови Сад и окружен је Добановачким и Пазовачким путем. Директно се наставља ка Алтини на северозападу.

Војни Пут II

Војни Пут II је југозападни део Новог Града, који се простире преко ауто-пута Београд - Нови Сад. Наставља се ка западу, према насељу Плави Хоризонти.