Разговор с корисником:Dungodung — разлика између измена

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
Ред 179: Ред 179:




==NPOV, фрбови и мапе==
==NPOV, грбови и мапе==


Дунго, било би добро да видиш са Гораном око грба [[Санџак]]а, будући да и мапа ( на ен. са које си пренео грб) и грб потичу сајта који пропагира независност Санџака, тачније Рашке! У будуће пази :) --[[Корисник:Ninam|ангелина марковић]] 18:58, 31 јул 2005 (CEST)
Дунго, било би добро да видиш са Гораном око грба [[Санџак]]а, будући да и мапа ( на ен. са које си пренео грб) и грб потичу сајта који пропагира независност Санџака, тачније Рашке! У будуће пази :) --[[Корисник:Ninam|ангелина марковић]] 18:58, 31 јул 2005 (CEST)

Верзија на датум 31. јул 2005. у 18:59

Причајте са мном - питајте, коментаришите, додајте, сугеришите било шта...

Виђање у суботу

Виђамо се у суботу у 18 код Вуковог споменика. Како си из Панчева, верујем да би могао да дођеш без (већих) проблема. --Милош Ранчић (разговор) 00:23, 5 мај 2005 (CEST)

Па не знам да ли ћу имати времена... Интересује ме само о чему ће да се прича и да ли је моје присуство иоле неопходно (ово ми је први дан званично на српској Википедији, иако радим на енлеској већ месецима).
Како да ти кажем... Ништа се не мора и ништа није неопходно :) Ипак, било би лепо да дођеш и да те упознамо. Приметио сам да већ дуже време радиш на енглеској Википедији и то је и најважнији разлог зашто те зовем већ првог дана твог учествовања на српској Википедији. Иначе, конкретно у суботу ћемо имати вероватно важну причу, која се тиче Википедијанаца који живе у Београду, а условно невезану за локални огранак. --Милош Ранчић (разговор) 01:17, 5 мај 2005 (CEST)


    • Тренутно смо на мсн у. bozalonebojsa ми је тамо име ајд сврати ако можеш. --Небојша Бозало 01:21, 5 мај 2005 (CEST)
oops...А ја сам ти на твојој енглеској страни оставио поруку... Рекао си да немаш сад времена за upload, па сам се понудио да то одрадим за тебе. Ништа, идемо даље. Поздрав. Вандал Б 12:20, 5 мај 2005 (CEST)
Завршено брисање. Урадио сам чланак Математичка константа као први празан линк са чланка Пи, па погледај треба ли шта исправљати, а треба сигурно завршити превод имена константи. Вандал Б 11:00, 6 мај 2005 (CEST)
    • Јави ми се на 063 248 444. Или сад, до 2, или ујутро од 7 сам будан, због обавештења --Небојша Бозало 01:31, 14 мај 2005 (CEST)

Слике

Филипе, ајде буди љубазан и пошаљи ми на мејл и све оне слике на којима се ја налазим, а које се не налазе овде постављене. Мејл је: djordjes (at) gmail.com Хвала пуно на труду да учиниш ове слике свима доступним. Пријави се за место администратора, јуче је то више бирократа усмено потврдило. --Ђорђе Стакић (р) 13:09, 15 мај 2005 (CEST)

Постао си админ

  • Добродошао у заједницу. Желим ти још много добрих текстова и превода. --Небојша Бозало 02:11, 16 мај 2005 (CEST)

Придружујем се честиткама - све најбоље -- Обрадовић Горан (разговор) 02:24, 16 мај 2005 (CEST)

Добро нам дошао, међу штребере ;) , Мезимче. --ангелина марковић 02:29, 16 мај 2005 (CEST)

Честитам! --Покрајац|разговор 13:22, 16 мај 2005 (CEST)

Џимбо

Дунго, шредлажем ти да направиш посебну страну са оним (и још неким ако их имаш) фотографијама које си ставио на Пијаци. можда би би било добро најпре отворити страну наслова Џимбо Велс, а као подстрану Џимбо у Београду, Џимбо и српски википедијанци, или неки назив који ти се више допада. Била би штета да тако занимљиве фотографије оду у пијачну архиву. :domatrios 03:40, 17 мај 2005 (CEST)

цесидов материјал

Види, уколико је та књига до које си дошао добар извор информација, искористи је тако. Немој само да преписујеш. Ствар је наравно у копирајту (аутор сваког дела аутоматски добија копирајт чим га објави, не мора нигде да пише), али и у томе да Википедија није погодно место за преписивање ствари. Дакле, моја препорука је да искористиш тај материјал да започнеш нове чланке, користећи њихове информације, али не и њихов рад. Наравно, у сваком случају их наведи у библиографији. --Dcabrilo 00:18, 20 мај 2005 (CEST)


Ајде дођи на ИРЦ ради боље координације Датотека:Jezik.gif --Саша Стефановић разговор 13:38, 23 мај 2005 (CEST)


хвала на обавештењу, а слику сам хтео да поставим на бор(елемент) кад сам преводио страницу са Пољског. Ја сам ставио наслов бор, а мислим да је покрајац променио у бор елемент. :) --Јованвб 22:33, 25 мај 2005 (CEST)

Гласање

Само да ти кажем да не мораш да збрајаш ручно. Ја ћу ти послати резултате гласања чим стигнем на посао... --Милош Ранчић (разговор) 12:59, 27 мај 2005 (CEST)

Поступак за брисање

Е пази, ја знам да није идеално, али мени је било битно да се са тиме почне било како... Елем, када на неки чланак ставиш ознаку {{За брисање}}, такође требаш да одеш на страницу Википедија:Гласови за брисање и оставиш кратку напомену са објашњењем зашто мислиш да ту страну треба брисати. Онда остали могу да погледају и дају свој суд, поправе или обришу страницу --Dzordzm 22:39, 27 мај 2005 (CEST)

7 чуда

Погледај на енглеској википеди чланак о 7 чуда. Ту постоје и чуда средњгг века, новог века,... Мислио сам ди и ми тако урадимо чланак тако да овај редирект који си направио може да буде привремен. Слажес ли се? Вандал Б 15:56, 2 јун 2005 (CEST)

Имена налепница за ауторска права над сликама

Ја разумем зашто си променио називе у мом тексту, али називи које сам ја ставио су логични -- хоћу рећи, чини ми се да би дефиниције једног дана тамо требале да стоје. Зашто би се глсд звала гфдл и то ћирилицом... Иначе ево скоро сам завршио превод налепница за поштену употребу, још само да објаснимо Србима људима о чему се ради и онда можемо да пређемо на јавно власништво и глсд. --Dzordzm 08:52, 3 јун 2005 (CEST)

User:Humanbot update 03 June 2005

On this day version two is released of the client-side User:Humanbot script. It allows you to browse the English Wikipedia on other tabs and edit it normally. en:User:Humanbot#Mailing list. 84.92.241.33 11:44, 3 јун 2005 (CEST)

Категорије

Било би добро када би категорије које постављаш на чланке постављао у множини, значи уместо уругвајац ставиш уругвајци, уместо Светски шампион ставиш Светски шампиони итд. Нема те на ИРЦ па сам морао овде да пишем --Саша Стефановић разговор 20:48, 6 јун 2005 (CEST)

User:Humanbot update 08 June 2005

Version two-two released today includes in that green box a nice count of how many articles are left. This more or less co-incides with the event of hitting only 1000 articles remaining. Also, I have re-arranged the User:Humanbot page to make it easier to get to the right stuff. Progress charts, wikicookies, wikilove and a more thorough spelling check is promised when this is completed. (and also when the exam pressure eases off a little on me) 84.92.241.33 19:32, 8 јун 2005 (CEST) Note: If you think this message was too trivial for a mailing, tell me and I'll stick to more important announcements on the list.

Увац

Нисам знао да Увац има четири имена. Мада, Раснички поток је притока Увца. Вапа је бања у Рожанству. Али, можда си и ти у праву.

Увац, још једном

Како било да било, ми Златиборци га зовемо просто Увац. Не да сам сигуран, већ сам и убијеђен да Увац извире под другим именом. Чуди ме то за Вапу, ипак је мало необично да се двије различите ствари на истој територији исто зову. Да бар имају неке везе Увац и Вапа. Питај професорку, ако мислиш да она то зна. Хвала на сугестији.

Ђорђе Д. Божовић


Заштита

е, брате, баш ти хвала што си устао да ме заштитиш. Хоћемо да правимо Српску фондацију, поше се Статут и сл. а овамо свако појашњење (хијерархија) се узима као лоша намера, баш сам изненађен --Goldfinger 21:20, 14 јун 2005 (CEST)

u Subotu putujem ... nisam tu dve nedelje i nemam pristup Internetu i računaru ... idem da "podivljam" na planinu :-)--Goldfinger 08:29, 15 јун 2005 (CEST)

Честитке

Корисниче Дунгодунг, честитам ти на бирократском звању и желим ти да га савесно и креативно користиш. Горан Анђелковић (〠ꒌ) 00:46, 16 јун 2005 (CEST)


Корисниче Дунгодунг, захваљујем ти на поверењу које си ми поклонио, као администраторском тренеру. Твој рад већ дуже времена пратим и у договору са Бонзом, који је у последње време веома заузет, преузимам на себе завршне испите за диплому. За сва питања ми се обрати на мојој корисничкој страници за разговоре. Горан Анђелковић (〠ꒌ) 13:09, 16 јун 2005 (CEST)


Компјутери

предлажем ти да применујеш у рачунари. то ми звучи више српски. 8-) --Goldfinger 15:20, 16 јун 2005 (CEST)

видео сам да има клица компјутери и предпоставио то за редирекцију само сам мислио да треба да буде клица рачунари а да компјутери се редиректују на на рачунаре. --Goldfinger 15:30, 16 јун 2005 (CEST)

Hello, I am a french Wikipedian and looking for somebody who could help me to translate in serbian language : "Good evening and Welcome, I am glad to meet you and I hope that you will enjoy your stay in France. " could you help me (fr:User:Ratigan) if you do write it in this page . Tha,k you very much

Use of Image

Hello, I am DouglasGreen from Wikinews. I used your image in the Wikinews article wikinews:Yemen's first-ever feature film to be screened at Cannes Festival. You were wondering how I found the image. It was not hard, I just did a search on Wikimedia Commons and your image was there. It was a nice-looking photo for the article and gave it some color. Thanks for your donating this image to the public domain, for others like myself to use. Wikinews:User:DouglasGreen 18:29, 20 јун 2005 (CEST)

==========

Hallo ja sam Korisnik sa IP 81.10.162.254 Hvala za Poruku, zainteresovan sam da pomognem prosiriti Wikipediu. Draze bi ostao anoniman, nemora bas svako da zna od kuda pisem :-) (pogotovu Momci od Wikipedie u Hrvatskoj*) Napisao sam Nick (a941) na onoj Stranici sa IP-Brojom, mislim to je dovoljno.

  • Unjeo sam tamo "Magnum Crimen"... ni dan nije ostalo }:-)

Ps.: Jel smeta da pisem u latinici, il treba da installiram neki Font da bi mogao da pisem u cirilici?


Дунго, заузео си ми појам Тера који сам раније резервисао. Види у тексту Шта је повезано овђекарце ;) За твоју Теру нико никад није чуо :) Нађи неко решење, па да сви будемо срећни и задовољни. :domatrios 01:04, 25 јун 2005 (CEST)


корисник 212.200.192.249

Добио сам обавештење да бих можда требао да размислим о регистровању пошто учествујем у уређењу српске wikipedia-e.

Највероватније сам добио ту поруку следећи неки чланак који сам написао пре него што сам се регистровао. А јесам се регистровао :)

Моје корисничко име је ЕllesDee и планирам да активно учествујем у уређењу ове изузетне енциклопедије!

Пуно поздрава,

EllesDee

  • Чешка није исто што и Чешка Република; мислим да категорије требају да се зову по званичном имену државе (Чешка Република). (Чешка Република је име државе, која се састоји од три главне географске регије, Чешке (Бохемије), Моравске и дела Шлезије). --Dzordzm 00:38, 27 јун 2005 (CEST)

чат

Имам мало проблема са ирцовањем, али видео сам преписку. -- Обрадовић Горан (разговор) 21:55, 29 јун 2005 (CEST)

Шаблони?

У чему је проблем са шаблонима? Зашто не ваља [[Разговор о {{NAMESPACE}}:{{PAGENAME}}| ]]??--Бране Јовановић 22:04, 19 јул 2005 (CEST)

Виђење за викенд

Вероватноћа је велика, али ако је петак, јавите ми на време да узмем слободан дан ако треба, пошто ми је радно време до 15:00, па ако крећем после радном времена, у НС стижим најраније у 16:30 (ако пожурим ;) )--Бране Јовановић 07:15, 25 јул 2005 (CEST)

нажалост, у некој сам фрци, нема шансе, али хвала на позиву и желим вам свима лепо дружење--Goldfinger 08:27, 25 јул 2005 (CEST)

Састанак у Новом Саду

Поводом будућег састанка у Новом Саду, реци ми на шта конкретно мислиш кад кажеш да се ми новосађани организујемо? Како конкретно да се организујемо? Образложи ми то мало. Што се тиче времена одржавања, мени је свеједно када ће тачно бити, јер углавном бих требао да имам слободног времена. Само ви реците када би дошли. Корисник:PANONIAN

Премештање „Заштићених страница“

Дунго, ја сам преместио тј. преименовао Википедија:Смернице о заштићеним страницама на Википедија:Правила о заштити страница, зато што је наведена страна „policy“ а не „guideline“. Пишем и овде јер видим да си је ти пребацио са енглеске Википедије, а требало би и обрисати стару страну и променити оне две везе. Поз. --Бране Јовановић 17:12, 26 јул 2005 (CEST)

Увац и Вапа

Здраво! Прије неки дан сам видио на једној карти - ријека Вапа се улива у Увац код Сјенице. Дакле, ипак није то то. Остају они други називи још да се провјере! :) Поздрав--Ђорђе Д. Божовић 14:39, 27 јул 2005 (CEST)

hvala, nisam znao.

ICQ

Дунго, када будеш на вези, а надам се да ћу и ја бити, пошаљи ми поруку да бих те додала у видљиве. (Извини за први пут, нисам те познала), За сада те немам у листи, па ме и не видиш :) --ангелина марковић 00:29, 28 јул 2005 (CEST) Наравно, не користиш ICQ.

Translation

Thanks for the offer of help Dungo, but one of the other people deling with the mail got to it first. Thanks anyway :) -- Sannse 13:54, 29 јул 2005 (CEST)


NPOV, грбови и мапе

Дунго, било би добро да видиш са Гораном око грба Санџака, будући да и мапа ( на ен. са које си пренео грб) и грб потичу сајта који пропагира независност Санџака, тачније Рашке! У будуће пази :) --ангелина марковић 18:58, 31 јул 2005 (CEST)