Centar za kulturu Požarevac — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
м додана категорија Центри за културу у Србији помоћу геџета HotCat
м додана категорија Пожаревац помоћу геџета HotCat
Ред 26: Ред 26:


[[Категорија:Центри за културу у Србији]]
[[Категорија:Центри за културу у Србији]]
[[Категорија:Пожаревац]]

Верзија на датум 2. децембар 2013. у 09:30

Датотека:Centar za kulturu.jpg
Centar za kulturu Požarevac

Centar za kulturu Požarevac je ključni nosilac kulturnih i umetničkih dešavanja u Braničevskom okrugu.

Svojom bogatom multimedijalnom aktivnošću svakodnevno se trudi da podigne estetski nivo svojih konzumenata, ali istovremeno brine o duhovnoj vertikali sugrađana uključujući ih kao aktere predstava,koncerata i drugih programa. Zgrada Centra za kulturu Požarevac otvorena je 1982. godine.

U prostoru Centra za kulturu organizuju se pozorišne predstave, koncerti, izložbe, razgovori, predavanja,održavaju brojni pozorišni, muzički i filmski festivali, izdaju knjige i promovišu brojni umetnici i pisci kako domaći tako inostrani. Centar za kulturu u svojim salama, holovima, ali i širom grada organizuje brojne programe.

U jedinstvenom kompleksu višenamenskih prostora, ukupne površine od preko 4000m², tipičnom predstavniku arhitekture 80-ih godina prošlog veka, a često i na prostorima oko Centra, u okviru letnjeg programa skoro svakoga dana se prepliću pozorišne predstave, filmske projekcije, koncerti, književni programi, predavanja, radionice, tribine...

U prostoru Centra, koji čine: • Velika sala (540 sedišta) • Mala sala, bioskopska sala (173 sedišta) • Baletska sala • Knjižara • Omladinski klub (diskoteka) • Depoi i radionica (400m2) • poslovne, prateće prostorije, konferencijska sala...odvija se najveći broj od preko 200 programa u godini.

Vidi još

Spoljašnje veze