Џон Касаветес — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
Нова страница: {{Биографија |име = Џон |презиме = Касаветес |слика = |опис_слике…
 
Нема описа измене
Ред 24: Ред 24:
}}
}}


'''Џон Николас Касаветес''' (енгл.John Cassavetes;Њујорк,9.децембар 1929 - Лос Анђелес,3.фебруар 1989) је био амерички глумац,филмски режисер и сценариста.Глумио је у многобројним холивудским филмовима,међу којима су најпознатији [[Розмарина беба]] ([[1968]]) и [[Дванаест жигосаних]] ([[1967]]).Касаветес је такође био пионир америчког независног филма,пишући и режирајући прегршт филмова,које је у великом броју делимично и сам финансирао,а у којима је патентирана употреба импровизације и релистичног cinéma vérité стила.Студирао је глуму код ''Дона Ричардсона'',користећи глумачку технику која се заснива на тзв.мишићној меморији.
'''Џон Николас Касаветес''' (енгл.John Cassavetes;[[Њујорк]],[[9]].[[децембар]] [[1929]] - [[Лос Анђелес]],[[3]].[[фебруар]] [[1989]]) је био амерички глумац,филмски режисер и сценариста.Глумио је у многобројним холивудским филмовима,међу којима су најпознатији [[Розмарина беба]] ([[1968]]) и [[Дванаест жигосаних]] ([[1967]]).Касаветес је такође био пионир америчког независног филма,пишући и режирајући прегршт филмова,које је у великом броју делимично и сам финансирао,а у којима је патентирана употреба импровизације и релистичног ''cinéma vérité'' стила.Студирао је глуму код ''Дона Ричардсона'',користећи глумачку технику која се заснива на тзв.мишићној меморији.

Верзија на датум 6. јануар 2014. у 12:34

Џон Касаветес
Датум рођења(1929-Грешка у изразу: непознати интерпункцијски карактер „[“.-9)Грешка у изразу: непознати интерпункцијски карактер „[“.. Погрешан унос за неопходни параметар 1, месец! 1929.Грешка у изразу: непознати интерпункцијски карактер „[“.Грешка у изразу: неочекивани оператор „<“Грешка у изразу: непознати интерпункцијски карактер „[“.
Место рођењаЊујорк
 САД
Датум смртиГрешка у изразу: непознати интерпункцијски карактер „[“.. Погрешан унос за неопходни параметар 1, месец! 1989.(1989-Грешка у изразу: неочекивани оператор „<“-3) (Грешка: Need valid year, month, dayКатегорије:Грешке у годинама год.)Грешка у изразу: непознати интерпункцијски карактер „[“.Грешка у изразу: неочекивани оператор „<“Грешка у изразу: непознати интерпункцијски карактер „[“.
Место смртиЛос Анђелес,Калифорнија
 САД

Џон Николас Касаветес (енгл.John Cassavetes;Њујорк,9.децембар 1929 - Лос Анђелес,3.фебруар 1989) је био амерички глумац,филмски режисер и сценариста.Глумио је у многобројним холивудским филмовима,међу којима су најпознатији Розмарина беба (1968) и Дванаест жигосаних (1967).Касаветес је такође био пионир америчког независног филма,пишући и режирајући прегршт филмова,које је у великом броју делимично и сам финансирао,а у којима је патентирана употреба импровизације и релистичног cinéma vérité стила.Студирао је глуму код Дона Ричардсона,користећи глумачку технику која се заснива на тзв.мишићној меморији.