Разговор с корисником:BokicaK — разлика између измена

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
→‎Re: Commonscat: нови одељак
Ред 322: Ред 322:
:Као што рекох на администраторској табли неће се поновити. Брзо сам реаговао.--[[Корисник:Марко Станојевић|Марко Станојевић]] ([[Разговор са корисником:Марко Станојевић|разговор]]) 14:47, 14. јануар 2014. (CET)
:Као што рекох на администраторској табли неће се поновити. Брзо сам реаговао.--[[Корисник:Марко Станојевић|Марко Станојевић]] ([[Разговор са корисником:Марко Станојевић|разговор]]) 14:47, 14. јануар 2014. (CET)
:: Молба за преименовање [https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BA%D0%B0:Mladi_Pavle_Juri%C5%A1i%C4%87_%C5%A0turm.jpg#.D0.9E.D0.BF.D0.B8.D1.81 ове фотографије] ово је Павле Јуришић Штрум млађи, син Евгенија Јуришића а није Павле Јуришић Штрум у млађим данима мада личе. [[File: Snake bgd Cobra.gif|35px]] '''[[Корисник:Snake bgd|<font color="red">Змија</font>]] [[Разговор са корисником:Snake bgd|<font color="black">бгд</font>]]''' [[File: Snake bgd Cobra Mirrored.gif|35px]] 20:47, 14. јануар 2014. (CET)
:: Молба за преименовање [https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BA%D0%B0:Mladi_Pavle_Juri%C5%A1i%C4%87_%C5%A0turm.jpg#.D0.9E.D0.BF.D0.B8.D1.81 ове фотографије] ово је Павле Јуришић Штрум млађи, син Евгенија Јуришића а није Павле Јуришић Штрум у млађим данима мада личе. [[File: Snake bgd Cobra.gif|35px]] '''[[Корисник:Snake bgd|<font color="red">Змија</font>]] [[Разговор са корисником:Snake bgd|<font color="black">бгд</font>]]''' [[File: Snake bgd Cobra Mirrored.gif|35px]] 20:47, 14. јануар 2014. (CET)

== Re: Commonscat ==

Nisam sada baš toliko često za kompom (uglavnom samo po potrebi), a i moj bot više nije operativan (valjda se tako kaže). Deinstalirao sam sa kompa sve što sam koristio za njegovo pokretanje, a ne da mi se da ponovo sve instaliram. Imaš tu drugih korisnika koji su aktivni, pa vidi sa njima. '''<font face="Comic Sans MS">[[User:Micki|<span style="color:#6082B6">mi</span>]][[User talk:Micki|<span style="color:#555555">cki</span>]]</font>''' 21:02, 15. јануар 2014. (CET)

Верзија на датум 15. јануар 2014. у 22:02

Не волим да четујем преко википедије. Молим вас да све што кажете буде кратко и јасно. А ако не одговорим, није то зато што нећу, већ сматрам да нема потребе јер сам примио к знању. П.С. Не волим поруке дуже од 3-4 реда.
Претерана употреба смајлија је сигуран знак душевног обољења.

Политичар

Није решење да уклонимо тренутну функцију треба да се одвоји ко је на функцији а ко не, овако опет долазимо на исто. Сад се незна ко је тренутно на дужности а ко више није. Змија бгд 10:45, 27. децембар 2013. (CET)[одговори]

Незнам некако ми се више свиђа шаблон са енглеске википедије кад бих овај могао да се усклади, и било бих добро да се дода ако например политичар војно лице да му се дода чин, време службе, ја сам пробао и неиде ми. Змија бгд 18:48, 27. децембар 2013. (CET)[одговори]

Акција

Акција (филм) је требало да буде чланак о филму не преусмерење на филмски жанр. --Mstudiodf (разговор) 13:04, 28. децембар 2013. (CET)[одговори]

=NBA

Зашто Денвер нагетси у Денвер Нагетси?

--Sly-ah (разговор) 21:52, 29. децембар 2013. (CET)[одговори]

БН

Не знам колико си примјетио али имамо двоструке аршине по питањима Град/насељено мјесто. Ево сад гледам за Бијељину. Имају двије теме. Још на погрешној теми, тј. теми насељено мјесто Бијељина је гро текста о Бијељини а треба да буде највише текста на теми - град Бијљина, а не обрнуто. Тема град је јако сиромашна и оскудна текстом. Можемо ли увести праксу да у оквиру једне теме то објашњавамо, као што је случај на теми Бањалука. Прегледније је и за посјетиоца а кад набаса на ону другу тему која је по правилу оскуднија, оставља и лош утисак. --Zlatno krilo (разговор) 02:08, 30. децембар 2013. (CET)[одговори]

  • Сад наиђох на још једну грешку. Источно Сарајево није главни град РС. Главни град РС је Сарајево. Апсурд, али ко нас је водио у то вријеме да је другачије био бих зачуђен. Административни центар РС и фактички гл. град је Бањалука од 2007 ако се не варам. Али не схватам шта је људима на свим могућим Вики, јел знају они уопште читати шта је написано у Уставу РС, и то је сада немогуће промјенити јер требају и гласови Бошњака у НС РС. Дакле Сарајево! Ако се каже Источно Сарајево, онда мора стојати напомена, по нашем слободном тумачењу Устава, с обзиром да Сарајево није припало РС, бла бла --Zlatno krilo (разговор) 03:55, 30. децембар 2013. (CET)[одговори]
    • Уносим нове податке о становништву за насељена мјеста и општине/градове РС и наиђем на Источно Сарајево гдје децидно пише, да је то званично гл. град РС. Није, нити је икада био. Али сам додао тамо према слободном тумачењу Устава да се донекле може тако рећи, мада је то тумачење неисправно, а званично гл. град РС захваљујући Караџићу и његовој клики је Сарајево и то тешко да ће се у блиској будућности моћи промјенити. Написао сам ти тамо и чисто да знаш, да је Влада РС како би ово колико толико премостила донијела једну одлуку 2007., према којој се у терминологију уводи назив Административно средиште и за исто је проглашена Бањалука, али то није главни град. --Zlatno krilo (разговор) 04:04, 30. децембар 2013. (CET)[одговори]
      • Тако је, али одмах послије рата су могли видјети да није у РС и то промјенити. То се могло док нам странци нису наметнули Устав према којем без сагласности Бошњака не можеш више ту ставку промјенити. Могли су и кориговати у Источно Сарајево али очогледно је фалило мозга. Небитно, кориговао сам само с једном ријечју у загради (децидно Сарајево) и сад оно што стоји је исправно. Ако имаш бољу идеју, ти промјени другачије али оно што је писало да је ИС гл. град РС, није одговарало истини. --Zlatno krilo (разговор) 04:14, 30. децембар 2013. (CET)[одговори]

NBA

Denver Nuggets се у српски транскрибује као Денвер нагетси (или само Нагетси) јер спадају у групу властитих имена код којих се други члан транскрибује са малим почетним словом (исто као Вошингтон пост или Франкфурт алгемајне цајтунг или Ајрон мејден или Лед зепелин).

--Sly-ah (разговор) 15:38, 30. децембар 2013. (CET)[одговори]

А могу ли ја да видим цитат из тог правила по ком су Нагетси властито име које се у транскрипцији пише великим словом?

--Sly-ah (разговор) 17:31, 30. децембар 2013. (CET)[одговори]

У праву си. Знам одговор. До тог одговора си, као експерт за Правопис и транскрипцију, дошао након дугог размишљања и мноштва прегледаних референци.

--Sly-ah (разговор) 18:30, 30. децембар 2013. (CET)[одговори]

А да ли сам ја тебе нечим увредио када сам, увидевши да тај твој поступак уопште није мотивисан чврстим разлозима, навео могућу генезу узрока за твој поступак? Ти си ми само одсекао "да је разлог познат", а ниси навео никакве аргументе, цитате или референце? Ево, [ово|http://www.vokabular.org/forum/index.php?topic=2516.0;all] ти можда може помоћи да видиш да стварнису црно-беле, како их желимо обојица представити, али, исто тако, да се на крају дошло до неког консензуса који потврђује моје мишљење. Додуше, ту се ради само о форуму, ал, ако ништа друг, већина мишљења је поткрепљена цитатима из релевантне правописне литературе. Сем тога, сигуран сам да сам ономад питао и Клајна за мишљење, али требам сада прекопати архиву да бих нашао тај његов мејл.

Дакле, ако си ти, у септембру, дошао до закључка да се Чикаго Булси пишу тако (а не као Чикаго булси) и при том си, помало иронично, рекао бих, упитао "има ли примедби" (иако си знао да је једина особа која би имала примедбу у том тренутку блокирана), то уопште не значи да си поднео релевантне аргументе за своју измену. То само значи да си искористио идеалну прилику да без веће гужве прогураш своју верзију. Мој ироничан одговор је био једино мотивисан твојим ставом "па то је очигледно" и твојим нетранспарентним поступком прављења измена.

--Sly-ah (разговор) 14:49, 31. децембар 2013. (CET)[одговори]

Баш ти хвала што си ме просветлио. Иначе, никада не бих знао да у НБА-лиги играју и још неки клубови сем Бикова. Ја сам, мучен, мислио са Бикови одиграју осамдесет утакмица сами против себе, па се онда пласирају у плеј-оф, ша још пуууно утакмицав против истог противника, да би на крају освојили прстен. Исто тако, како да ти објасним, називи НБА-екипа, бејзбол тимова, тимова америчког фудбала ... сви спадају у ону класу "негеографски називи" где се великим почетним словом пише само први део назива (који обично означава град у ком је седиште клуба), док се други део пише малим словом (и наравно да то нису бикови, или соколови итд), док би, уколико се име само појављује, морало да се користи велико слово (дакле, Вошингтон визардси, али само Визардси). Ову моју тврдњу можеш проверити и преко оног линка, а ако ти то није довољно, можеш се обратити директно неком од лингвиста за мишљење, и у том случају нећу давати никиакве примедбе, без обзира на њихову одлуку. Овако само имамо приватизацију Википедије од стране једног администратора који је, успут буди речено, увек био на "ви" са правописом, да би се реко ноћи претворио у врсног познаваоца свих правописних финеса и нијанси. А смејете се Хрватима и њиховој приватизацији Википедије од стране администратора.

--Sly-ah (разговор) 15:33, 31. децембар 2013. (CET) На том форуму расправљало се о транскрипцији назива НБА-тимова, а Булси су узимани само као пример. И колико видим, преовладало је мишљење (аргументовано и наводима из Правописа) да би ИПАК требало ићи са малим словом, ако ни због чега другог, а оно због чињенице да такви вишечлани називи у српском језику не спадају у категорију вишечланих географских имена у којима се сви чланови пишу великим почетним словом.[одговори]

И није први пут да ти, Бојане, прелезиш границе администраторских овлашћења и да самовољно одлучујеш о неким стварима које захтевају далеко озбиљнији приступ.

--Sly-ah (разговор) 16:06, 31. децембар 2013. (CET)[одговори]

И још нешто: све да си и у праву, начин на који си покренуо питање и урадио измене у потпуности се коси са правилима рада на Википедији: то питање је требало појкренути на Тргу, тражити од осталих сарадника аргументовано мишљење, ако је потребно, тражити и мишљење од неког лингвисте, па тек онда доћи до решења.

Што се тиче мог реаговања, ја сам тај твој брзоплети поступак приметио тек пре неколико дана, када сам, први пут после пет месеци, отворио Скорашње измене. Јбг, у то време су моје везе са Википедијом биле у прекиду, што због блокаде, што због тога што сам имао паметнија посла.

Најбоље би било да вратиш измене, испоштујеш прописани поступак, упиташ и друге за мишљење (али аргументовано), па тек онда да се латиш посла (наравно, уколико буде потребно).

--Sly-ah (разговор) 16:15, 31. децембар 2013. (CET) Називи спортских клубова се пишу великим почетним словом само ПРВОГ имена, док се остали делови назива пишу малим почетним словом, с тим да се великим почетним словом пише део назива када он стоји сам (Булси, Нетси, Севентисиксерси итд). Успут, на сајту НБА за именовање клубова користи се само назив града из ког потиче (Чикаго, Кливленд итд.), док се тај њихов "надимак" користи такође одвојено (па имамо Bulls, Nets, Cavaliers итд), али не видим баш да су се претргли пишући LA Lakers или Chicago Bulls. Изгледа да се само код нас уврежило то удвајање оба члана, али у том случају се та два члана морају транскрибовати по правилу које вреди за називе спортских клубова (управо због уједначености и униформности). Што се тиче твог "постављања проблема на трг": што би рекао Ж. Тодоровић: тешко да се разговор само између тебе и Николе на Тргу може назвати меродавним за решење проблема (који и није постојао док га ти ниси измислио).[одговори]

--Sly-ah (разговор) 16:42, 31. децембар 2013. (CET)[одговори]

Видим ја да си ти мало побркао лончиће, затим, да разговор опасно клизи ка оптужби за "национално вређање" или слично, затим, ти очигледно нећеш да схватиш да се имена спортских клубова пишу на начин који сам ти објаснио. Драго ми што ти могу препустити то задовољство да промениш транскрипције имена свих спортских клубова из англосаксонског (и не само англосаксонског света), почев од НБА, преко НХЛ, МБЛ, Америчке фудбалске лиге, 4-5 енглеских, ирских и шкотских лига. Вероватно ћеш уклључити у то и свог омиљеног бота ког си мало запоставио у последње време (треба њега добро 'ранити), а кад све то завршиш, пређи на прилагођавање наслова филмова, књижевних дела, рок група итд, јер, забога, сва се та имена у енглеском језику пишу великим почетним словом сваког дела. Нека ти је са срећом.

--Sly-ah (разговор) 17:16, 31. децембар 2013. (CET)[одговори]

Ја сам ти цитирао Правопис, упутио сам те на један форум на којем си, уз цитате из Правописа, могао добити одговоре на сва своја питања, а такође си могао видети и добро аргументована мишљења. На моја питања ти си одговарао са "зна се", "види се", "логично је", "ја сам тако смислио", "расправа је била на тргу и подржао ме чак 1 (словима: један) корисник", "ко ти је крив што се ниси укључио у ту конструктивну, аргументовану расправу", итд. Дакле, ти си са мном аргументовано расправљао, а ја сам ти испоручивао "гомилу текста" у ком ништа нисам аргументовао.

Добро, уверио си ме. Ето, помоћи ћу ти око пресловљавања имена енглеских и осталих клубова (за које смо сигурни да им је други члан имена у ствари "властито име"), да би ти имао то мање посла у својој племенитој мисији. После ћу се потрудити око НХЛ-лиге и свега што је простало за исправљање.

поздрав,

--Sly-ah (разговор) 17:34, 31. децембар 2013. (CET)[одговори]

Оно то називаш одговорима: Јер су то властите именице, То су, како да ти објасним, властите именице, На Форуму се говорило само о Чикако булсима ... Нигде цитата, нигде референце, већ само То је познато и слично. Ако неко неког подјебава, онда си то ти. Својим "лаконским", неаргументованим одговорима који се заснивају на твом "промишљању" Правописа, унео си хаос у нешто што је сређено јако тешко и уз много напора великог броја сарадника. Леп сам те упутио на онај форум, ако ништа, да видиш како се вди аргументована расправа, а, ти не само што ниси прочитао оне постове, већ си и даље остао при свом мишљењу, упорно бранећи необрањиво: да се испод жита и преко колена, практички мимо свих правила, урадио велик број ничим аргументованих измена.

И сада Обрадовић прозива мене, а не тебе, што је врхунац цинизма.

--Sly-ah (разговор) 18:01, 31. децембар 2013. (CET)[одговори]

Vraćač

Jel možeš da mi daš vraćačka prava postavio sam zahtev na VP:VRA nije bilo protivljenja --Милићевић (разговор) 23:45, 30. децембар 2013. (CET)[одговори]

Обустави ово. У сваком случају су оба исправна. --Lakisan97 (разговор) 00:44, 31. децембар 2013. (CET)[одговори]

Правописни трг, називи клубова

Да, сад тек видим да јеси питао, али нажалост је очигледно да је то прошло испод радара већини људи. Сад кад је кренуто са променама ето јавио се Слаја који се не слаже, а јавио сам се и ја. Можда је сад права прилика да се поново ова тема отвори на Тргу? -- Обрадовић Горан (разговор) 18:24, 31. децембар 2013. (CET)[одговори]

Срећна Нова година

Најлепше жеље за тебе и твоју породицу у Новој години жели --Drazetad (разговор) 09:35, 1. јануар 2014. (CET)[одговори]

СВЕ НАЈБОЉЕ У НОВОЈ 2014. ГОДИНЕ жели теби и твојој породици --З.Вукобрат (разговор) 11:27, 1. јануар 2014. (CET)[одговори]

Nisam ja napravio gršku nego se trudim da ispravim šta je uradio vandal nepoznati koji nije prijavljen korisnik jedno više od 10 puta je pravio izmene teksta i skorz tekst poremetio sada neznam kako da ga vratim na prvobitno stanje--Dardaneli799 (разговор) 10:05, 3. јануар 2014. (CET)[одговори]

Sada sam ispravio i dodao sablon o zastiti kako da istinski zastitim stranicu od neregistrovanih korisnika na koji nacin?--Dardaneli799 (разговор) 10:18, 3. јануар 2014. (CET)[одговори]

I šta kažeš kako da zaštitim stranicu od anonimnih neregistrovanih korisnika koji vandališu stranu?--Dardaneli799 (разговор) 10:25, 3. јануар 2014. (CET)[одговори]

Е, ћао хвала такође, извини нисам био ту неколико дана. Заправо још није готово продужено је пар дана на друго полугодиште, тако да не би требало дирати још неко време. --Иван Матејић (разговор) 12:57, 3. јануар 2014. (CET)[одговори]

Јел постоји опција да се бришу гласови корисника који су блокирани на неодређено због изношења увреда (мсилим на оно моје гласање) и дали право да гласа има корисник који је био неактиван пуних 7 година а пре тога је направио свега 500 измена. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 21:59, 3. јануар 2014. (CET)[одговори]

А сад видех да сте ми блокирали колегу што хтеде да ме шаље за Албанију . Него шта мислиш о томе да се политика нулте толеранције прошири и на константне и упорне тролове --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 22:17, 3. јануар 2014. (CET)[одговори]
Ја мислим да их уопште не треба игнорисати, формулација не хранити трола је чиста илузија. Такви обично наносе највише штете и праве огромне проблеме, видиш какве се све приче понављају на разноразним гласањима из дана у дан. И тек ћеш да видиш спектакла на следећем гласању за добре чланке --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 22:26, 3. јануар 2014. (CET)[одговори]
Па мислим да су се већ поштено згадили добром делу административне популације ових дана. Човече да тебе нема овде би буквално било немогуће дисати а и увелико би се провлачили по новинама и медијима по угледу на кроејшанске колеге --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 23:24, 3. јануар 2014. (CET)[одговори]

Једно техничко питање, а не знам ккао га решити. Постоје два шаблона за портал хокеј на леду, {{Портал хокеј на леду}} и {{портал|хокеј на леду}}. Овај први је претпостављам остао од раније и мислим да га и не користимо више. Е сад проблем настаје када користимо онај геџет који показује број чланака који воде ка неком порталу, и увек показује нула у вези са хокејашким порталом (што наравно није истина). Да ли то има везе са ова два шаблона и ако има како то решит. И успут ајд кад те молим реци Мијуту да сјаши са мене, његово понашање стварно почиње да ме фрустрира. Сваки пут кад се логујем овде прва ствар коју видим је моје име по његовим постовима, на свим могућим темама. Извинуо сам му се два пута раније, обрисао је постове, извинуо сам му се и неки дан и лепо га замолио да ме остави на миру. И он опет по старом. А сад добио и друштво, па само скакућу са једне странице на другу и траже блокове. Молим те или му скрените пажњу да ме остави на миру или мене блокирајте доживотно, ово баш почиње да смара --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 11:20, 5. јануар 2014. (CET)[одговори]

Упит

Мислим да неће моћи, јер метаподаци не садрже информације о параметрима шаблона, већ само о томе који се шаблони позивају. А како немамо приступ целом тексту чланака, онда се то ни не може наћи. --Ф± 09:55, 4. јануар 2014. (CET)[одговори]

ОК, мислим да је то ово. --Ф± 15:32, 4. јануар 2014. (CET)[одговори]
select concat('* [[', replace(p.page_title, '_', ' '), ']]') as naslov
from page p
join templatelinks tl1
	on p.page_id = tl1.tl_from
	and tl1.tl_namespace = 10
	and tl1.tl_title in ('harvnb', 'Harvnb', 'sfn', 'Sfn', 'харвнб', 'Харвнб', 'сфн', 'Сфн')
left join templatelinks tl2
	on p.page_id = tl2.tl_from
	and tl2.tl_namespace = 10
	and tl2.tl_title in ('cite_book', 'Cite_book', 'Knjiga', 'knjiga', 'Књига', 'књига')
where p.page_namespace = 0
and tl2.tl_from is null;

ВГИМН

Ћао, можеш ако желиш, ја сам имао намеру да радим такође на томе, али не одмах пошто имам обавеза. Можеш радити савезне државе САД они су готови, остали су још активни. И ако није проблем немој да бришеш чланке из ВГИМН именског простора требају ми због евиденције, статистике и осталог. --Иван Матејић (разговор) 23:17, 5. јануар 2014. (CET)[одговори]

Викигимназијалци

Да ли си прочитао чланак о Монтани пре него што си га прекопирао? Њега је написала нека потпуно неписмена особа. Мислим да ова пракса са семинарским радовима прави више штете него користи јер мање-више све те чланке треба темељно прерадити. Самарџија (разговор) 16:29, 6. јануар 2014. (CET)[одговори]

Извињавам се због упадања, али чланак стварно је сте катастрофа. Хаварија је и Карломан I истих ауторки, који у свакој другој реченици има тајпо или два. --Lakisan97 (разговор) 16:35, 6. јануар 2014. (CET)[одговори]
Nisam. Prve sam čitao, a za ostale sam pretpostavio da su istog kvaliteta. Će da sredim. -- Bojan  Razgovor  16:46, 6. јануар 2014. (CET)[одговори]

Прст у око

Не смем ништа да обећам. Олуја још није прошла, али можда ћу моћи да углавим то негде. --Ф± 00:27, 10. јануар 2014. (CET)[одговори]

Ојмјакон

На страници Википедија:Сјајни чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Ојмјакон да исти постане један од сјајних чланака.
Гласање траје у периоду 10. јануара 2014. — 17. јануара 2014. ---- Иван Матејић (разговор) 23:14, 10. јануар 2014. (CET)[одговори]

Коментариши номинацију. Расправа траје до: 18. јануара 2013. у 22:10. Змија бгд 22:19, 11. јануар 2014. (CET)[одговори]

Наводници

Ако хоћеш појасни ми шта око коришћења наводника најчешће није у реду, да могу ја то и сам кориговати убудуће, да ти олакшам посао. Видим да ми често коригујеш нешто око тога, а некада и поред прегледа, историје измјене, не могу да схватим шта је промјењено. Поздрав!!!! --Zlatno krilo (разговор) 00:31, 12. јануар 2014. (CET)[одговори]

Vidim izmenuli ste moju reč kontrarevolucionarni u stranici Otpor velika je razlika imeđu revolucionarnih organizacija i kontrarevolucionarnih otpor se zasnivao na kontrarevolucionarnim metodama rada i organizovanju.--Dardaneli799 (разговор) 02:07, 12. јануар 2014. (CET) Ako nije kontrarevolucionarna organizacija onda zasigurno mogu da tvrdim da nije ni revolucionarna onda ta reč revolucionarna treba da se briše.--Dardaneli799 (разговор) 02:11, 12. јануар 2014. (CET) Dodao sam demonstrativnim metodama mislim da je ta reč pravi izraz za njihove metode.To se odnosi na metode ili političko delovanje gde se ljudi okupljaju u kolone i iskazuju svoj protest vlasti e sad to može da se kaže metoda ili ti demonstrativno delovanje sada šta je gramatički bolje to treba da piše.--Dardaneli799 (разговор) 02:29, 12. јануар 2014. (CET) Како ти се сада чини измена.--Dardaneli799 (разговор) 02:35, 12. јануар 2014. (CET)Написао сам као што си ми предложио.--Dardaneli799 (разговор) 02:38, 12. јануар 2014. (CET)[одговори]

Мора да постоји могућност да бот препознаје писма. Не ваља ово. --Lakisan97 (разговор) 15:16, 12. јануар 2014. (CET)[одговори]

Загризен је превелики залогај? Превише радиш. --Lakisan97 (разговор) 15:29, 12. јануар 2014. (CET)[одговори]

Хајде молим те баци поглед на Шаблон:Multiple image пошто неће да приказује слике у хоризонталном положају, а ја не контам у чему је фрка јер је идентичан ономе са енглеске --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 21:30, 12. јануар 2014. (CET)[одговори]

Мени и даље приказује једну испод друге, а у хоризонталу прелазе тек кад зумирам екран на 150% --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 22:17, 12. јануар 2014. (CET)[одговори]

Па у том о Карелији што си ми дао као пример --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 22:25, 12. јануар 2014. (CET)[одговори]

E ovako meni i dalje prikazuje iako si ti stavio da ide u horizontalni položaj [1] --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 22:50, 12. јануар 2014. (CET)[одговори]

А ништа, очито је неки проблем код мене --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 23:21, 12. јануар 2014. (CET)[одговори]

Георгиј Вернадски

Можеш ли да погледаш ово и средиш слику. Погледај енг и пољску Вики по потреби...--ClaudiusGothicus (разговор) 23:06, 12. јануар 2014. (CET)[одговори]

ОК, дај ми само линк за те босанске владаре да не трагам за џабе...--ClaudiusGothicus (разговор) 23:48, 12. јануар 2014. (CET)[одговори]

Мислиш да убацим неку литературу или шта већ???--ClaudiusGothicus (разговор) 10:42, 13. јануар 2014. (CET)[одговори]

Е па у томе и јесте проблем. То је посао за читав тим људи, а ти знаш да ја поодавно не радим никакве веће захвате на Википедији. Да је један списак па да га средим...Сређујем и сређиваћу на шта год да налетим, али нисам у прилици да се упуштам у неке огроооомнееее подухвате...--ClaudiusGothicus (разговор) 22:01, 13. јануар 2014. (CET)[одговори]

Овај генерал доказује да Дража од 11. септембра 1944. није више министар војске, ваздухопловства и морнарице. Свака част Боки. Змија бгд 22:22, 13. јануар 2014. (CET)[одговори]

Па пронашао сам овог генерала који је био нови министар војске, морнарице и ваздухопловства што показују и ове службене новине рекао си да је Дража изугбио легитимитет и то је тачно. Ево доказа ово треба овјавити у Вики цитатима. [2], [3], [4], [5]. Змија бгд 10:43, 14. јануар 2014. (CET)[одговори]
Нема везе што ниси знао сад знаш ни ја нисам знао док нисам прочитао Бјелачеву књигу па сам претражио интернет и утврдио да је био у праву а и ти си. Змија бгд 13:52, 14. јануар 2014. (CET)[одговори]
Од 1942-1944 да то је Југословенска војска под таквим називом, а након тога је само покрет. Све до указа који сам ти линковао постоји легитимитет те војске а од 1. јула не постоји више. То је то дилема решена. Змија бгд 14:01, 14. јануар 2014. (CET)[одговори]

Бокице морам да те питам за савет. Да ли сам престрого казнио овог корисника 188.2.154.27 (разговор · доприноси)? Први пут блокирам некога па сам можда претерао.--Марко Станојевић (разговор) 14:08, 14. јануар 2014. (CET)[одговори]

Као што рекох на администраторској табли неће се поновити. Брзо сам реаговао.--Марко Станојевић (разговор) 14:47, 14. јануар 2014. (CET)[одговори]
Молба за преименовање ове фотографије ово је Павле Јуришић Штрум млађи, син Евгенија Јуришића а није Павле Јуришић Штрум у млађим данима мада личе. Змија бгд 20:47, 14. јануар 2014. (CET)[одговори]

Re: Commonscat

Nisam sada baš toliko često za kompom (uglavnom samo po potrebi), a i moj bot više nije operativan (valjda se tako kaže). Deinstalirao sam sa kompa sve što sam koristio za njegovo pokretanje, a ne da mi se da ponovo sve instaliram. Imaš tu drugih korisnika koji su aktivni, pa vidi sa njima. micki 21:02, 15. јануар 2014. (CET)[одговори]