Beauty Never Lies

С Википедије, слободне енциклопедије

Србија Beauty Never Lies
Омот за сингл Beauty Never Lies
Песма Евровизије 2015.
Држава Србија
Извођач(и)Бојана Стаменов
Језикенглески
МузикаВладимир Граић
ТекстЧарли Мејсон
Леонтина Вукомановић
Коначни пласман
ПолуфиналеПФ1 9. место
Пф. поени63 бода
Финале10. место
Ф. поени53 бода
Хронологија
Љубав је свуда (2013)   

Beauty Never Lies (срп. Цео свет је мој, досл. Лепота никад не лаже) сингл је српске певачице Бојане Стаменов којим је представљала Србију на Песми Евровизије 2015. у Бечу.

Песма је премијерно изведена у српској верзији 15. фебруара 2015. у специјалној емисији на првом програму Радио-телевизије Србије Одбројавање за Беч. Песму је компоновао Владимир Граић, док је текст српске верзије написала Леонтина Вукомановић. Текст за енглеску верзију песме која је и изведена у Бечу написао је амерички текстописац Чарли Мејсон, који је уједно радио и текст за песму Rise Like a Phoenix, којом је Аустријанка Кончита Вурст годину дана раније победила на Песми Евровизије. Поред српске и енглеске верзије, песма је објављена на још три језичке верзије, и то на француском (франц. Le monde entier est à moi), шпанском (шп. El Mundo Entero Es Mío) и немачком језику (нем. Die ganze Welt gehört mir), а такође су урађене и две ремикс-верзије те верзија на међународном знаковном језику. Немачка верзија је специфична по томе што су унутар ње уклопљени делови са јодловањем. У сврху промоције песме снимљена су и два видео-спота; први представља колаж на ком су представљени инсерти фанова песме из целог света, док је званични спот сниман у Дворцу Дунђерски.

Песма представља комбинацију поп и денс музике и говори о томе да је унутрашња лепота управо оно што чини сваког човека онаквим какав он у ствари и јесте. На Евровизији први пут је изведена у оквиру првог полуфинала 19. маја, где се као 9. пласирана са 63 освојена бода квалификовала у финале које је одржано 4 дана касније. У финалу, Бојана Стаменов је са укупно 53 бода освојила 10. место. Поред Бојане, на сцени у Бечу појавила су се још и 4 пратећа вокала — Марко Николић, Сашка Јанковић, Сања Богосављевић и Оливер Катић.[1]

Види још[уреди | уреди извор]

Референце[уреди | уреди извор]

Спољашње везе[уреди | уреди извор]