Има ли пилота у авиону? 2

С Википедије, слободне енциклопедије
Има ли пилота у авиону? 2
Филмски постер
Изворни насловAirplane II: The Sequel
РежијаКен Финклмен
СценариоКен Финклмен
ПродуцентХауард В. Хоч
Главне улогеРоберт Хејз
Џули Хагерти
Лојд Бриџиз
Чед Еверет
Вилијам Шатнер
МузикаЕлмер Бернстин
Ричард Хазард
Директор
фотографије
Џозеф Бирок
МонтажаДенис Вирклер
Тина Хирсч
Продуцентска
кућа
Парамаунт пикчерс
СтудиоПарамаунт пикчерс
Година1982.
Трајање85 минута
Земља САД
Језикенглески
Буџет15 милиона долара[1]
Зарада27,2 милиона долара
Претходни
IMDb веза

Има ли пилота у авиону? 2 (енгл. Airplane II: The Sequel) је америчка сатирична филмска комедија из 1982. године режисера и сценариста Кена Финклмена. У главним улогама су Роберт Хејз, Џули Хагерти, Лојд Бриџиз, Чед Еверет, Вилијам Шатнер, Рип Торн и Сони Боно. Овај филм представља наставак филма Има ли пилота у авиону? из 1980. године. Премијерно је приказан 10. децембра 1982. године.

Тим који је режирао и написао сценарио за претходни филм (Џим Абрахамс, Дејвид Закер и Џери Закер), није учествовао у снимању овог наставка. Парамаунт пикчерс, који се сусрео са сличном ситуацијом као са филмом Бриљантин 2 раније те године, унајмио је Кена Финклмена, који је био сценариста тога филма, да напише сценарио и за овај филм.

Радња[уреди | уреди извор]

Упозорење: Следе детаљи заплета или комплетан опис филма!

После изузетно успешног првог дела филма, дивља и необуздана екипа поново је у ваздуху! Овога пута, први путнички спејс-шатл лансиран је према Месецу. Али, због квара на контролном рачунару, спејс-шатл мења правац и почиње кретање ка Сунцу, чиме су угрожени животи свих чланова посаде. А што је најгоре, стјуардесе откривају да су остали без залиха кафе. Године су прошле од када је Тед Страјкер херојски спасао путнике и избегао авионску несрећу. Сада ради као тест пилот у новом лунарном шатлу. Њега одводе у менталну установу након пада лоше конструисаног компјутерски навођеног свемирског брода. Kада сазна да се управо исти такав брод спрема за лет на Месец, бежи и укрцава се да би спречио лет. На броду среће своју бившу љубав Илејн која ради као стјуардеса и верена је за Сајмона, који је члан комитета који жели да Мејфлауер I буде пуштен у лет. У лету компјутер брода, РОK 9000 преузима контролу и убија целу посаду. Опет је на Теду да спаси посаду и преузме контролу над бродом.

Улоге[уреди | уреди извор]

Глумац Улога
Роберт Хејз Тед Страјкер
Џули Хагерти Илејн Дикинсон
Лојд Бриџиз Стив Мекроски
Чед Еверет Сајмон Курц
Питер Грејвс капетан Кларенс Овер
Рип Торн Бад Кругер
Сони Боно Џо Селучи
Вилијам Шатнер Бак Мердок
Леон Аскин ТВ Водитељ из Москве

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ „Airplane II: The Sequel”. PowerGird (на језику: енглески). Архивирано из оригинала 8. 5. 2016. г. Приступљено 4. 4. 2013. 

Спољашње везе[уреди | уреди извор]