Кисела фаца

С Википедије, слободне енциклопедије
(преусмерено са Кисела фаца (филм))

Кисела фаца
Филмски постер на енглеском језику
Препознатљиво и каоLemonade Mouth
Жанр
РежијаПатрисија Риген
СценариоЕјприл Блер
Улоге
НараторБриџит Мендлер
КомпозиторКристофер Ленерц
Држава пореклаСАД
Језик
Продукција
Продуцент
  • Матијас Алварез
  • Дебра Мартин Чејс
МонтажерГириш Баргава
Директор
фотографије
Чеко Варезе
Дужина трајања106 минута
Продуцентска
кућа
  • Martin Chase Productions
  • G Wave Productions
ДистрибуцијаDisney-ABC Domestic Television
Емитовање
Премијерно наDisney Channel
Премијерно приказивање
  • Сједињене Америчке Државе 15. април 2011. (2011-04-15)
  • Србија 21. мај 2011. (2011-05-21)

Кисела фаца (енгл. Lemonade Mouth) амерички је тинејџерско-драмски мјузикл из 2011. године у режији Патрисије Риген, а по сценарију Ејприл Блер.[1][2] Темељи се на истоименом роману Марка Питера Хјуза из 2007. године.[3] Главне улоге глуме: Бриџит Мендлер, Адам Хикс, Наоми Скот, Хејли Кијоко и Блејк Мајкл. Филм говори о петоро средњошколаца који се упознају током школске казнене наставе и формирају групу како би се изборили за своја уверења и превазишли своје индивидуалне и колективне борбе.

Премијерно га је емитовао Disney Channel 15. априла 2011. године као Disney Channel Original Movie.[4] Пратило га је преко 7 милиона гледалаца током премијере и добио је углавном позитивне критике, уз похвале за глумачки ансамбл, сценарио, режију и теме искрености, интегритета и самоизражавања.[1] Освојио је неколико награда и номинација.

Истоимени саундтрек објављен је у априлу 2011. године, а остварио је значајан комерцијални успех и достигао четврто место на америчкој топ-листи Billboard 200 и треће место на америчкој топ-листи Top Digital Albums. Као и филм, добио је углавном позитивне критике, уз посебне похвале за оригиналност. Сингл „Determinate” добио је JanNEWary Award за најбољу песму на iTunes-у.

Радња[уреди | уреди извор]

Прича прати пет различитих средњошколаца — Оливију (Бриџит Мендлер), Мо (Наоми Скот), Чарлија (Блејк Мајкл), Стелу (Хејли Кијоко) и Вена (Адам Хикс) који се упознају током школске казнене наставе. Они схватају да им је суђено да заједно свирају рок и формирају групу која постаје шампион за ученике које средњошколска елита малтретира.

Улоге[уреди | уреди извор]

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ а б „Lemonade Mouth – Television Review”. Common Sense Media. 
  2. ^ „Lemonade Mouth (TV 2011)”. IMDb. 
  3. ^ Disney preps next high school musical. hollywoodreporter.com. Retrieved April 1, 2011.
  4. ^ Lemonade Mouth Архивирано на сајту Wayback Machine (30. мај 2011). Disney Channel Medianet. Retrieved April 3, 2011.

Спољашње везе[уреди | уреди извор]