Код судбине

С Википедије, слободне енциклопедије
Код судбине
Филмски постер
Изворни насловKnowing
IMDb: 6.4/10 (58,717 гласова)
Жанрнаучна фантастика
РежијаАлекс Пројас
СценариоРајан Даглас Пирсон
Главне улогеНиколас Кејџ
Роуз Берн
Чендлер Кентербери
Лара Робинсон
МузикаМарко Белтрами
Година2009.
Трајање121 минута
Земља САД
Језикенглески
Буџетдолара50.000.000
Зарададолара183.593.586 [1]
Веб-сајтknowing-themovie.com
IMDb веза

Код судбине (енгл. Knowing) је научнофантастични филм из 2009. који је режирао Алекс Пројас. Главну улогу у филму глуми Николас Кејџ. Филм је званично приказан у биоскопима 20. марта 2009.

Прича[уреди | уреди извор]

Упозорење: Следе детаљи заплета или комплетан опис филма!

1959. током једне школске церемоније група ученика има за задатак да нацрта своје виђење будућности. Њихови радови биће запечаћени и чуваће се 50 година. Једна од ученица, Луцинда је међутим на свом папиру написала гомилу бројева који пола века касније падају у руке Кејлеба Костлера. Кејлебов отац, уважени професор астрофизике Џон Костлер (Николас Кејџ) убрзо схвата да наизглед насумице написани бројеви у ствари предвиђају тачне датуме и место највећих светских несрећа у протеклих 50 година. Он сазнаје да треба да се догоде још три катастрофе, од којих ће једна имати утицај на читаво човечанство а у коју је некако умешан и његов син. Уз помоћ Луциндине кћерке и унуке он започиње трку са временом како би зауставио неизбежно.

Слоган филма гласио је: Шта ће се десити када бројеви одброје? (What happens when the numbers run out?).

Пријем код публике[уреди | уреди извор]

Филм је добио осредње критике. Сајт Rotten Tomatoes доделио је филму оцену 4.7/10[2], Metacritic 41/100[3], док је Њујорк тајмс навео да ћете током предугих два сата једва дочекати да дође крај света као и да вас неће занимати да ли ће до краја све тајне бити откривене.[4]

Извори[уреди | уреди извор]

Спољашње везе[уреди | уреди извор]