Корисник:Ioannes2909

С Википедије, слободне енциклопедије

О мени[уреди | уреди извор]

Википедијанац стажиста у Библиотеци града Београда

Моје име је Јована Обрадовић, рођена сам 29.09.1991. године. По струци сам дипломирани историчар и теме које обрађујем на Википедији су углавном историјске, било да се ради о догађајима, личностима или институцијама. Циљ ми је да Википедију обогатим чланцима о догађајима и људима који су од изузетног значаја за нашу националну историју и културну баштину.

Све чланке које сам написала можете наћи овде.

Википедија и ја[уреди | уреди извор]

Уређивањем Википедије сам почела да се бавим 2018. године када сам као Википедијанац стажиста истраживала у Историјском архиву у Панчеву. Након тога наставила сам уређивање Википедије самостално углавном бавећи се историјским и етнолошким темама, као и биографијама знаменитих жена из Србије.

Доста чланака написала сам на тему српске народне ношње и старих заната. Уз помоћ неколико музеја из Србије и Остава је добила значајан број фотографија са елементима народне ношње из рзличитих делова наше земље.

Википедијанац стажиста у Удружењу ликовних уметника Србије

Учествовала сам на неколико уређивачких маратона и Вики конференција.

Поред Историјског архива у Панчеву, стажирала сам и у Библиотеци града Београда у Одељењу старих и ретких књига и у одељењу Периодика. У овом кругу стажирања највише пажње сам посветила историји Београда, личностима и организацијама које се везују за њега.

Од 15. новембра до 31. децембра 2021. године, стажирала сам у Удружењу ликовних уметника Србије, када сам дигитализовала више каталога УЛУС-ових изложби и написала чланке о њима.

У фебруару 2022. године креће још једно ГЛАМ стажирање, овог пута у Задужбини Илије М. Коларца.

Споменице и захвалнице[уреди | уреди извор]

5000 измена
Рад, рад, рад...
Рад и труд
Доделио:
Ванилица