Србин инфо

С Википедије, слободне енциклопедије

Србин инфо
Србин инфо
ТипИнтернет медији
ФорматВеб сајт
ВласникНИБРС д. о. о.
УредникДејан Златановић
Оснивањејул 2012.
ЈезикСрпски
СедиштеНови Београд

СРБИН инфо — Српске брзе интернет новине је интернет портал из Србије. Са радом је кренуо у јулу 2012. године и за кратко време постао један од најчитанијих ћириличних интернет сајтова у Србији.

Уређивачка концепција[уреди | уреди извор]

Србин инфо представља се као српски, традиционални, родољубиви портал који промовише блиске односе Србије и Русије. Изузетно је критичан према савезу НАТО, Европској унији, глобализму, јаком утицају САД и генерално евроатлантским интеграцијама у Србији.

Сајт је дневно-информативног карактера са најновијим вестима из земље и света, интервјуима и стручним анализама. За Србин инфо пишу и политички аналитичари, економисти и доктори наука (Бошко Обрадовић, Бранко Павловић, Драгослав Бокан, Драган Петровић, Бранко Драгаш, Борис Над).

Велики број синдиката, удружења сељака и др. једино је на овом сајту успело да дође до могућности да информише ширу јавност (Банатски паори, Синдикат полиције, Просветни синдикат).

Поред политичких, економских и друштвених тема, портал има и веома развијену спортску рубрику, као и велики број текстова о православљу. Уредници сајта објављују и вести о туризму, култури, а могуће је прегледати и видео материјале, архиву вести и слика.

Читаност[уреди | уреди извор]

Портал се налази у власништву фирме „НИБРС“ из Београда. Не рачунајући портале који су уједно и део новинске или телевизијске редакције, Србин.инфо је један од најчитанијих[1] дневно-информативних портала у земљи. Статистика показује да су млади људи најбројнији део читалачке публике (две трећине између 25 и 55 године).

Сарадња са Русијом[уреди | уреди извор]

Кроз велики број објављених текстова и организовања јавних трибина,[2] уредништво портала од оснивања ради на културној сарадњи српског и руског народа. Србин инфо је једини медијски партнер Руског дома у Београду,[3] а успешно сарађује и са медијским кућама Руска реч, „Комсомольская правда“ али и другим представницима Руске Федерације у Србији.

Референце[уреди | уреди извор]

Спољашње везе[уреди | уреди извор]