Фатална несрећа

С Википедије, слободне енциклопедије
Фатална несрећа
Филмски постер
Изворни насловCrash
Жанрдрама
РежијаПол Хагис
СценариоПол Хагис
Роберт Мореско
ПродуцентПол Хагис
Главне улогеСандра Булок
Дон Чидл
Мет Дилон
Џенифер Еспозито
Брендан Фрејзер
Тандивеј Њутон
МузикаМарк Ишам
МонтажаХјуз Винборн
Продуцентска
кућа
Lionsgate
Година2004.
Трајање113 минута
ЗемљаСАД
Језикенглески
Буџетдолара 6.500.000
Зарададолара 98.410.000
Веб-сајтwww.crashfilm.com
IMDb веза

„Фатална несрећа“ (енгл. Crash) амерички је филм снимљен 2005. Добитник је Оскара за најбољи филм 2005.

Радња[уреди | уреди извор]

Упозорење: Следе детаљи заплета или комплетан опис филма!

Неколико наизглед случајних инцидената у Лос Анђелесу, у периоду од два дана, преплићу се у провокативном завршетку филма који открива тамну страну људске природе.

Лепо обучени млади пар белаца шета се веома осветљеним шеталиштем. Жена на тренутак погледа са стране и онда се чврсто прибије уз мушкарца. Делује довољно безазлено… Али не и за младог тамнопутог момка који је погледом сусрео с њом. Неспоразум или увреда? Страх или незнање? Шта год да је узрок, наизглед безазлени гест или коментар може довести до кобних последица, док се преплићу животи у филму „Фатална несрећа“, који је написао и режирао Пол Хегис.

Међу очајницима у филму је и детектив, уморан од свега, кога игра Дон Чидл, који је добио многа признања за портрет хероја који је спасао пуно живота у прошлогодишњем остварењу Хотел Руанда. Полицајца детектива игра и Џенифер Еспозито, која је партнер лика који тумачи Дона Чидл – како на послу, тако и у кревету, а Рајан Филипи глуми младог идеалисту који се суочава са избором како и да ли уопште да своја уверења преточи у акцију.

Леренц Тејт, који у овом филму игра лаковерног и поводљивог младића, верује да ће се дискусија о овој теми наставити дуго пошто се светла у биоскопским салама упале. Поред поменуте четворке у филму „Фатална несрећа“ појављују се и Сандра Булок, Мет Дилон, Брендан Фрејзер, Тандивеј Њутон, Теренс Хауард и репер Крис 'Лудакрис' Бриџис. „Фатална несрећа“ је премијерно приказан на филмском фестивалу у Торонту.

Спољашње везе[уреди | уреди извор]