Салаш „Исаилови”

С Википедије, слободне енциклопедије

Салаш „Исаилови” је традиционално пољско имање са кућом и економским зградама, карактеристично за простор Војводине, које се налази уз Сремску Митровицу, на око 5km од центра града према Руми. Употпуњујући туристичку понуду Сремске Митровице, од 2012. године, доступан је свим гостима, посетиоцима и туристима.[1]

О салашу, у правом смислу те речи, који постоји од 1965. године, брину се чланови породице Јовановић. Они су задржали аутентичан изглед и облик салаша, његову основну структуру, што подразумева кућу у којој се може живети, чардак, домаће животиње. У склопу салаша налазе се још два воћњака, њиве и башта у којој домаћини узгајају све намернице које служе својим гостима и од којих припремају традиционална јела.

Салаш „Исаилови” пружа својим посетиоцима, осим боравка и активности на салашу и могућност излета и обилазак знаменитости Сремске Митровице, као и посете манастире Фрушке горе.

Награде и признања[уреди | уреди извор]

Салаш је за квалитет услуга у угоститељској и туристичкој делатности за 2017. годину, награђен наградом „Капија успеха” од стране Привредне коморе Војводине.[2] Такође, у оквиру Пројекта „Пут кa врху”, салашу је 14. јуна 2018. године, додељено признање „Капетан Миша Анастасијевић” за Сремски округ, за најлепши пример старих сремских салаша.[3]

Галерија[уреди | уреди извор]

Извори[уреди | уреди извор]

  1. ^ „Салаш "Исаилови". ТО Војводине. Архивирано из оригинала 03. 02. 2018. г. Приступљено 30. 1. 2018. 
  2. ^ „PKV dodelila Kapije uspeha najboljima u pružanju usluga u ugostiteljsko-turističkoj delatnosti”. ТTOP Srbije. Приступљено 1. 6. 2018. 
  3. ^ „Награде за сремске привреднике и ствараоце”. Media invent. Приступљено 14. 6. 2018. 

Спољашње везе[уреди | уреди извор]