Флоранс Нибар-Девуар

С Википедије, слободне енциклопедије
Флоранс Нибар-Девуар
Флоранс Нибар-Девуар
Датум рођења(1968-09-10)10. септембар 1968.(55 год.)
Место рођењаВерсајФранцуска
Веб-сајтwww.devouard.org

Флоранс Нибар-Девуар (франц. Florence Nibart-Devouard; Версај, 10. септембар 1968) је истраживач генетичар из области агрономије. Председавајућа је Одбора повереника Задужбине Викимедија од новембра 2006.[1]

Рођена је у Версају у Француској. Одрасла је у Греноблу и живела у неколико француских градова, као и у Антверпену у Белгији, и у Аризони у САД. Сада живи у Клермон Ферану у Француској. Удата је, и има троје деце.

Флоранс Нибар-Девуар је инжењер агрономије престижне Високе државне школе за агрономију и прехрамбене индустрије (École Nationale Supérieure d'Agronomie et des Industries Alimentaires). Такође има магистратуру из области генетике и биотехнологија са ИНПЛ.[2][3] Бавила се истраживањем у јавном сектору, прво у генетичком унапређивању цвећа, а затим у на пољу микробиологије у испитивању изводљивости биозалечења загађеног земљишта. Након тога је била запослена у у француској фирми као дизајнер алата за одлучивање у области одрживе пољопривреде.

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ [1], Приступљено 27. 4. 2013.
  2. ^ l'INPL - Nancy : formation d'Ingénieurs et de docteurs Архивирано на сајту Wayback Machine (7. октобар 2006), Приступљено 27. 4. 2013.
  3. ^ Државни политехнички институт у Лорени

Спољашње везе[уреди | уреди извор]