Пређи на садржај

Висока техничка школа струковних студија Нови Београд

С Википедије, слободне енциклопедије
Висока техничка школа струковних студија Нови Београд
Типдржавна
Оснивање10. септембар 1974.
ЛокацијаБеоград,  Србија
Веб-сајтwww.visokatehnicka.edu.rs

Висока техничка школа струковних студија „Нови Београд“ је основана 1974. године одлуком Владе СР Србије.

Основне информације[уреди | уреди извор]

Државна школа основана 1974. године. Образује стручњаке, у области производње засноване на новим технологијама, као и савременог инжењеринга и менаџмента.

Историјат[уреди | уреди извор]

Иза Високе техничке школе струковних студија Нови Београд стоји више деценијско искуство. Основано је на иницијативу тада великог металског комплекса Београда („Индустрија машина и трактора“, “Фабрика одливака и модела“, „Индустрија мотора Раковица“, „Бродоградилишта“, „ Индустрија прецизне механике“, “Југофунд“, „Крон“...).

Испуњеност за рад утврђена је Решењем број 022-144/74-04, од 10. септембра 1974. године, које је по тада важећим прописима, донео Републички секретаријат за образовање и културу.

Висока техничка школа је почела са радом у оквиру тадашњег Радничког универзитета „Нови Београд“ под називом Виша металска школа.

Пратећи све токове реформисања образовања Раднички универзитет „Нови Београд“ прерастао је у Политехничку академију а Виша металска школа у Вишу техничку школу, која је у њеном окриљу деловала све до почетка 2006. године.

Школски простор и опрема[уреди | уреди извор]

Рад Високе техничке школе струковних студија Нови Београд одвија се у простору који јој је припао након деобног биланса у Политехничкој академији (преко 1600 м2).

Основне студије[уреди | уреди извор]

Компјутерски машински системи

Студенти се опредељују за један од следећих модула:

Индустријско инжењерство

Студенти се опредељују за један од следећих модула:

Галерија[уреди | уреди извор]

Локација[уреди | уреди извор]

Школа се налази у Булевару Зорана Ђинђића 152а, на Новом Београду. До школе се може доћи линијама Градског саобраћајног предузећа Београд 18, 45, 71, 72, 74, 75, 76, 77, 82 и 708 .

Извори[уреди | уреди извор]

Спољашње везе[уреди | уреди извор]