Пређи на садржај

Горан Стевановић (лекар)

С Википедије, слободне енциклопедије
Горан Стевановић
Лични подаци
Датум рођења(1972{{month}}{{{day}}})1972.(51/52 год.)
Место рођењаБеоград, СФРЈ
ДржављанствоСрбија
ОбразовањеМедицински факултет Универзитета у Београду
Научни рад
ИнституцијаКлиника за инфективне и тропске болести
Награде

Горан Стевановић (Београд, 1972) српски је лекар-имунолог, доцент на Медицинском факултету Универзитета у Београду, директор Клинике за инфективне и тропске болести Клиничког центра Србије и члан Кризног штаба Владе Републике Србије током пандемије ковида 19.

Биографија[уреди | уреди извор]

Рођен је 1972. године у Београду, где је завршио основну и средњу школу. Дипломирао је на Медицинском факултету Универзитета у Београду 1. јула 1996. године.[1] Од 24. августа 2000. године је запослен у Клиници за инфективне и тропске болести Клиничког центра Србије.

Специјалистички испит из имунологије је положио 2001. године. Примљен је за асистента на Медицинском факултету Универзитета у Београду 2003. године.

Докторирао је 2012. године, одбранивши тезу „Клинички значај ванплућне туберкулозе у диференцијалној дијагнози нејасног фебрилног стања“, под менторством Мијомира Пелемиша.

Јула 2013. године, изабран је у звање доцента на Катедри за инфективне болести Медицинског факултета Универзитета у Београду. Тренутно обавља и дужност начелника Клинике за инфективне и тропске болести Клиничког центра Србије.

Епидемија[уреди | уреди извор]

Стевановић је именован за члана Кризног штаба Владе Републике Србије за време пандемије ковида 19 у Србији.[2]

Због заслуга у сузбијању пандемије, председник Републике Србије Александар Вучић је на Дан примирја у Првом светском рату 11. новембра 2020. године, Стевановића одликовао Орденом Карађорђеве звезде другог степена.[3]

Награде и признања[уреди | уреди извор]

Одликовања[уреди | уреди извор]

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ „Goran Stevanović”. 
  2. ^ „Ko su sve članovi Kriznog štaba”. N1. 29. 7. 2020. Архивирано из оригинала 12. 11. 2020. г. 
  3. ^ а б „Одликовања за заслужне појединце и институције – захвалност онима који се боре за животе грађана”. Радио телевизија Србије. 11. новембар 2020.