Пређи на садржај

Дрен Укимерај

С Википедије, слободне енциклопедије
Дрен Укимерај
Лични подаци
Пуно имеDren Ukimeraj
Датум рођења(2001-11-10)10. новембар 2001.(22 год.)
Место рођењаПриштина (Србија),
Држављанство Косово*
Каријера
Стилслободно, леђно
КлубПК Зенит Приштина
Освојене медаље
Такмичење 2 3
Укупно јуниори 0 0 0
Укупно сениори (21.1.2021) 0 0 0

Дрен Укимерај (алб. Dren Ukimeraj ; Приштина, 10. новембар 2001) косовски[а] је пливач чија специјалност су трке слободним стилом, а повремено наступа и у тркама леђним стилом. Члан је пливачког клуба Зенит из Приштине.

Спортска каријера[уреди | уреди извор]

Укимерај је дебитовао на међународним пливачким такмичењима током 2016, а прво веће такмичење на коме је учествовао те године је било Европско јуниорско првенство одржано у мађарском граду Ходмезевашархељу. Годину дана касније по први пут је наступио на неком од великих такмичења у конкурекнцији сениора, на Европском првенству у малим базенима у Копенхагену.

Током 2018. Укимерај је наступио на три велика такмичења. Прво се такмичио на Медитеранским играма у Тарагони (где је заузео последња места у све три квалификационе трке у којима се такмичио), затим на Европском првенству у Глазгову, а потом и на Светском првенству у малим базенима у Хангџоуу.

На светским првенствима у великим базенима је дебитовао у корејском Квангџуу 2019. где је наступио у квалификационим тркама на 100 слободно (103) и 200 слободно (64. место).

Напомене[уреди | уреди извор]

  1. ^ Територија Косова и Метохије је предмет спора између Републике Србије, која ту територију сматра својом јужном аутономном покрајином, и локалних власти у Приштини који то подручје сматрају независном државом.

Референце[уреди | уреди извор]

Спољашње везе[уреди | уреди извор]