Пређи на садржај

Зачарани замак из књиге прича

С Википедије, слободне енциклопедије
Зачарани замак из књиге прича у Шангај Дизниленду

Зачарани замак из књиге прича је име дворца једног од тематски паркова у Шангај Дизниленду у Кини. То је највећи од свих двораца у Дизнијевим парковима , али и први који представља на једном месту све Дизнијеве принцезе у исто време.[1]

Опште информације[уреди | уреди извор]

Зачарани замак из књиге прича је јединствен и није инспирисан ниједним постојећим Дизнијевим замком, који својом висином од око 60 метара, јне само да надмашује Пепељугин замак у Магичном краљевству у парку Дизниленд у Токију високог 57,6 метара, већ и својом атрактивношћу.

Замак се налази на врху стеновитог рта, са цветом златног божура на врху највеће куле дворца. Још један златни врх има цветове магнолије, који представљају Шангај, и Дизнијеву круну као знак пажње Дизнијевим принцезама.[2]

Улаз је у ренесансном стилу . Сам дворац има много стилским елемента .

У центру, на зидовима ротонде налазе се мозаици који представљају четири годишња доба у световима Принцезе и жабе ( пролеће ), Рапунцела (лето), Бунтовница ( јесен ) и Фрозен (зима ). Осветљени шатор открива мотиве који се приписују Лепотици из филма Лепотица и звер (1991) , Пепељуги и Снежани .

Спирално степениште води до врха замка, до атракције Once Upon A Time Adventure.

Пловидба чамцем Фантазиланд, води Воиаге то тхе Цристал Гротто , која пролази испод замка кроз подземни тунел.

У дворцу је доступно и двориште на отвореном, где се организују састанци са Дизнијевим принцезама, Микијем Маусом и Пајом Патком . Декор овог краљевског двора укључује шарено цвеће, пузећу лозу и скулптуре.

Галерија[уреди | уреди извор]

Извори[уреди | уреди извор]

  1. ^ „Opening Date Set for Shanghai Disney Resort, Disney’s Newest World-Class Destination”. Disney Parks Blog (на језику: енглески). Приступљено 2021-12-12. 
  2. ^ Inside Shanghai Disneyland's Enchanted Storybook Castle (на језику: српски), Приступљено 2021-12-12 

Спољашње везе[уреди | уреди извор]

Медији везани за чланак Зачарани замак из књиге прича на Викимедијиној остави