Пређи на садржај

КК Раднички Ваљево

С Википедије, слободне енциклопедије
Кошаркашки клуб Раднички
НадимакРале
Основан13.06.2013.
ЛокацијаВаљево,  Србија
Боје клуба   
ПрвациДруга мушка регионална лига Запад, сезона 2016/2017.
Веб-сајтnarandzastoplavi.com
Домаћи jersey
Team colours
Домаћи
Гостујући jersey
Team colours
Гостујући

КК Раднички је српски кошаркашки клуб из Ваљева.

Од када је изграђен, бетонски кошаркашки терен на Петом Пуку био је место окупљања заљубљеника у игру под обручима. Већ деценијама "клинци из краја" играју улични баскет на тим кошевима, а временом се појавила идеја да се све то дигне на виши ниво и обликује у КК Раднички. Та идеја је реализована и у прошлости, а трибине су увек биле пуне када је тадашњи КК Раднички играо своје мечеве. Ипак, сплетом околности, тај клуб одавно не постоји, а пратећи традицију, садашње генерације су решиле да свој ентузијазам и љубав према овом спорту осведоче кроз сопствени кошаркашки клуб. Управо са места одакле је први пут одзвањао звук одбијања кошаркашке лопте о бетон, у овом делу града, ће новоосновани КК Раднички кренути на свој пут ка победама. Веома скромно, али са љубављу и великом жељом, креће се из најнижег ранга, али са високим циљевима!

У првој одиграној сезони 2014/2015 у Другој регионалној кошаркашкој лиги група Запад, Раднички је завршио на 4. месту. Сваку утакмицу кући испратили су га његови фантастични навијачи Дивља Телад.

КК Раднички ВА је такмичарску сезону 2015/2016 у Другој мушкој регионалној лиги Запад завршио са истим бројем бодова као и првопласирана екипа КК Милешевац из Пријепоља, али је услед слабијег међусобног резултата завршио као другопласирани.

Екипа КК Раднички ВА се освајањем првог места у Другој мушкој регионалној лиги Запад у сезони 2016/2017 пласирала у виши ранг, и од сезоне 2017/2018 наступа у Првој мушкој регионалној лиги Запад.

Спољашње везе[уреди | уреди извор]