Пређи на садржај

Корисник:DzonIv/Нова Југославија микродржава

С Википедије, слободне енциклопедије

Нова Југославија микродржава[уреди | уреди извор]

Нова Југославија је назив за микродржаву у процесу настајања. Од 2024. године почиње да се развија визија о поновном постојању Југославије на територији спора међусобне границе Хрватске и Србије локално позната као Горња Сига, коју обе државе не желе у свом саставу. Водећи се тиме да је последња држава имала управу на тој територији Југославија, право на постојање микродржаве Југословена је прогласио 30.3.2024. њихов заступник и идејотворац Никола Ивановић.

Према статистици становништва из 2024. године из последњих пописа Југословенски народ у државама бивше Југославије броје нешто више од 30,000 становника. А у свету укупно има преко 300,000 Југословена, где се САД издвајају као држава са највише Југословена са 210,395 становника. То значи да би се могли наћи становници који би настанили нову државу.

Са тим пречим правом на постојање и стварање Југословена на њиховој последњој територији... се поништава постојање енглеско/чешке самопроглашене микродржаве Либерланд на тој истој територији, то јест њихово самопрограшење државе се сматра ништавним.


Референце[уреди | уреди извор]

1.Гранични спор Србије и Хрватске 2. Проглашено право Југословена на нову микродржаву 30.3.2024. 3.Никола Ивановић заступник/идејотворац 4. У свету 300,000 Југословена статистика 2024. год


Спољашње везе[уреди | уреди извор]

2021 American Community Survey 1-Year Estimates" попис у САД и Југословени