Пређи на садржај

Корисник:Ivan Mihaljev/песак

С Википедије, слободне енциклопедије

Иван Михаљев (1973), српски неуролог, клинички неурофизиолог, примаријус, бави се поремећајима мождане функције (мигрена, епилепсије, енцефалопатије) и један је од водећих експерата у тој области

Биографија[уреди | уреди извор]

Др Иван Михаљев се као неуролог и сертификовани клинички неурофизиолог (звање стекао у признатој београдској школи електроенцефалографије на Клиници за неурологију) првенствено бави дијагностиковањем и лечењем: мигрене и других типова главобоља, епилепсија, деменција, енцефалопатија, поремећаја спавања (инсомнија, парализа сна, сомнабулизам), као и појединих краниоцеребралних повреда попут потреса мозга.

Један је од чланова/оснивача Српског сомнолошког друштва, које се бави поремећајима спавања и део је експертског тима чији је циљ правовремено дијагностиковање и лечење посттрауматских и постоперативних енцефалопатија и главобоља, на челу са Проф. др Бранком Ђуровићем са Клинике за неурохирургију.

Звање Примаријус, стекао је (у 46. години), као једини аутор у пет стручних публикација, проглашених за монографије, а коаутор је и првог рада на српском језику на тему форензичке неурологије: "Улога неуролога у судско-медицинском вештачењу", који је објављен у Српском архиву за целокупно лекарство.

Монографије др Ивана Михаљева подржане су рецензијама од стране наших еминентних стручњака са Медицинског факултета у Београду, попут Проф. др Бранка Ђуровића, Доц. др Николе Војводића, Проф. др Јелене Нешовић Остојић, Проф др Владимира Недељкова, Прим. др сци. мед. Славка Јанковића и Прим. др сци. мед. Живорада Н. Савића. Уредник свих монографија је Зоран Б. Рајић који је и сам аутор значајних публикација и председник Зоолошког друштва Србије.

"Др Иван Михаљев је до сада написао више дела из области неурологије и електроенцефалографије која су издржала оштар суд јавности и неумитан зуб времена. Нека од њих, као на пример: "Неуролошке болести у пеналним условима", остала су по својој оригиналности чак и провокативности, до данашњих дана јединствен пример у домаћој стручној литератури, па и шире..." (из рецензије Доц. др Николе Војводића)

Радио је 16 година у Специјалној Затворској Болници у Београду (СЗБ), у којој је последње две године провео на месту Начелника службе за здравствену заштиту.

Стално је запослен у Еуромедику (Цвијићева 42), где се бави ЕЕГ дијагностиком, као методом избора за процену степена поремећаја мождане функције.

Публикације[уреди | уреди извор]

Др Иван Михаљев до сада је публиковао следећа дела из области неурофизиологије-електроенцефалографије:

Приручник за ЕЕГ дијагностику карактеристични ЕЕГ обрасци (2011)

Неуролошке тегобе и значај ЕЕГ дијагностике код пацијената у пеналним условима (2012)

ЕЕГ извештај - EEG report (2013)

Енцефалопатије и значај ЕЕГ дијагностике (2015)

Мигрена и клиничка електроенцефалографија (2018)

• Неурофизиолошки аспект неспецифичне церебралне дисфункције (2019)

• Главобоље 100 питања и одговора (2019)

Спољашње везе[уреди | уреди извор]

YouTube канал

Facebook страница