Корисник:Metodicar/Архива 39

С Википедије, слободне енциклопедије

Пешаник[уреди | уреди извор]

Ма ок, ја се уопште не љутим, верујем да би и ја исто реаговао када се неко умеша у пола сређивања. Али таман посла, мени је драго ако можемо корак по корак да сређујемо и унапређујемо чланак. Мени је ово што си ти урадио супер, само што ми често падне по још нека идеја па би "још мало" да побољшам. Ја сам дошао кући у Србију и уместо да више прводим времена са породицом и пријатељима ја лепо на википедију. Википедија је зараза. Што се тиче критике Слободана Антонића то треба полако средити и веома је незгодно за неутралну тачку гледишта. Пробаћу да прочитам па да видим да ли имам неку идеју. Ту је проблем што има 3 типа критика, један је величање, неутрално и напади. Пронашао сам ово на неком блогу и ок је написано (чини ми се): Peščanik propagira vrednosti građanskog društva, pomirenje naroda na prostoru bivše Jugoslavije, i evroatlantske integracije Srbije. Takozvana "Druga Srbija" je ono što se često navodi kao cilj medija kakav je Peščanik. Gosti emisije su ljudi koji su dokazano na strani građanske ideologije (kosmopolitizam, zapadnjački pogled na stvari, kritičari domaćeg kulturnog i političkog miljea, itd.), a glavno nastojanje i ideja jesu denacifikacija i politika suočavanja s prošlošću. Само што је неименован извор. Шта кажеш да убацимо део из уводне шпице која је карактеристична као цитат? А и део са нападом у Аранђеловцу ми је скроз не сређен. За пар година биће то добар чланак. ;)--Alexmilt (разговор) 01:44, 28. децембар 2009. (CET)

Честитка[уреди | уреди извор]

Уз цветне мотиве из моје баште, желим ти безброј веселих и срећних тренутака у животу пре свега испуњених здрављем и срећом у окружењу твојих најближих, за које све ово радимо на Википедији, како би постали још бољи и образованији од нас. Срећно и берићетна Нова 2010. и Божићни празници, живели!--mile (разговор) 15:48, 28. децембар 2009. (CET)

Хвала[уреди | уреди извор]

На крају си рекао суштину, не иде грешка-укус-ћеф-инат-несимпатичност под исти знак једнакости! Сударали смо се мало при уређивању, хвала. Нисам сигуран и да је била грешка. Наши чланак Ратно ваздухопловство је општег, појмовног значаја. Французи своје исто тако означавају без додатака(погледај Рафал на ФР). Важно да је човек у ситуацији када жели да нешто допринесе, буде малтретиран. Двоструки аршини најтеже падају.--Sahara (разговор) 19:40, 28. децембар 2009. (CET)

Све си у праву, искуство налаже да се не треба у ово више петљати. Праву ствар си обо, са упоређењем са атмосфером и стањем на предходном гласању, на овој истој страници. Прочитај сада што рече ова мала и она је дочекала својих пет минута. Време је да се ипак селим на лични сајт.--Sahara (разговор) 20:05, 28. децембар 2009. (CET)

Раније сам молио Косановића. Он је то лепо знао да разуме и да уради сада је доста професионално ангажован. Те не желим да га доводим у ситуацију која није пријатна.--Sahara (разговор) 20:29, 28. децембар 2009. (CET)

Чак и да има омашених језичких недоумица, крајње је неваспитано онако увредљиво написати. Сигурно је текст разумљив, што она ништа не разуме (ако је то уопште тачно) то је други проблем. Ови младићи што су позитивно гласали и давали суперлативе, да узмемо да је део од тога реално, ипак нешто друго говори. Како човек с таквима, после овог простаклука, да сарађује и да комуницира. Нема шансе. Ја сигурно нисам Иво Андрић, али нисам ни дебил, што појединци покушавају да поруче. Написао сам и прочитао далеко више него што могу и да замисле. Ова је прешло у иживљавање и злоупотребу.--Sahara (разговор) 21:28, 28. децембар 2009. (CET)

Хвала ти на предлогу за википедијанца године. Што је постигнуто, било је у сарадњи са осталима. Можда највише требам да захвалим БокијуМ, који ме је навео на ботовски пут.

Напредујем полако са програмом. Због убацивања врста и држава у декл. облику избио је читав низ нових грешака, које сам углавном савладао тек сад. Међутим, имам знатно мање времена за рад него што сам мислио. Породица :) Тако да ћу на миру моћи све да завршим тек на послу, од 4. јануара. Ипак, рекао бих да смо сада на 95%. Не више од 10 дана нас дијели од правог уноса. --Мирослав Ћика (разговор) 23:39, 28. децембар 2009. (CET)

Хвала[уреди | уреди извор]

...на честиткама. И ја теби желим све најбоље у Новој години. БТЊ обрисао сам онај шаблон. Поздрав,--Војвода разговор 19:00, 29. децембар 2009. (CET)

Одговор[уреди | уреди извор]

Да неби тамо заузимали место и да се неизгуби дрвеће ушуми, ево овде. Ја сам преко 2,5 г. на вики, молио сам Горана, Михајила, Марка, Славена Микија да не набрајам даље, за далеко теже услуге, елементарну едукацију, цртање и никад нисам био одбијен. Ово су мање услуге, замолим Дејана поглеј ми тај чланак и ако може предложи га на тријажу за избор. Мање ћеш утрошити време него што сам те синоћ задржавао са мојим незадовољством. Нема верификатора, сви су недељу дана верификатори и уређивачи. Поздрав--Sahara (разговор) 19:42, 29. децембар 2009. (CET)

Слажем се, зато такве требамо и да бирамо. Данас сам надахнут, дошла су ми деца и унучићи и ако само у саставу од 50%.--Sahara (разговор) 19:58, 29. децембар 2009. (CET)

Кхм, кхм[уреди | уреди извор]

Хвала на лепим речима. Немам ни ја против никога ишта. Чак шта више увек говорим у позитивном светлу о свим сарадницима на Википедији, а посебно о неким од набројаних. Сви ми дајемо велики допринос и део нашег личног времена овде, само из неке љубави према знању, а што се мене тиче и дружење са некима са овог енциклопедијског нивоа је велики подстицај. Није оглаву бирократска лента. Ја чак бирократе и не волим (не говорим о овима са википедије него бирократе у свакодневном животу). Ја овде сем привилегија администратора (стварно ми олакшава посао око чланака) немам баш ништа, ни цента, а не тражим их. Једино што сам стекао неколико правих виртуалних пријатеља и то је све, али за мене је и то богатство које не може имати свако. Мени је и то доста.----László (talk) 01:30, 30. децембар 2009. (CET)

Хвала и теби такође желим све најбоље. Ха, запамтио си! Ево је код куће и морам се похвалити да је дала 6 испита и ниједан није испод 80%, један је чак 97%. Пао сам на гуз када сам видео резултате. Рекао сам јој да то није у реду и да мора имати бар неколико између 60 и 80, чисто да се зна да има живота и ван школе. Хехе, само ме је зачуђено погледала и вероватно помислила: овај није сав свој. ----László (talk) 01:41, 30. децембар 2009. (CET)
Колико ја видим, неке ствари у вези конкретног чланка су ипак покренуте са мртве тачке (значи, ради се ). Не бих рекао да сам дипломата, али ми смета када видим да људи на нашој Википедији у последње време често ствари доживљавају црно-бело, па се трудим да то поправим. Веруј да и то није лако, посебно што наши људи имају таленат да сваку критику коју им упутиш схвате лично без да се запитају о њеној суштини. Искрено, било ми је жао што се нервираш око тог чланка и стога сам одлучио да бих могао да дам и своје необавезујуће мишљење у нади да ће помоћи. Једном смо те испалили за палачинке (из техничких разлога) а ти одмах да их никада нећемо направити. Још увек чекамо твој поновни долазак у НС, а ја већ загревам тигањ Хвала на лепим честиткама. И ја теби желим све најбоље, и то не само у предстојећој години већ генерално у периоду који је пред нама. --micki talk 07:42, 30. децембар 2009. (CET)

Ako sam nešto naučio od kolege Dejana, to jeste špijunsko čitanje razgovor stranica . Ono hvaljenje drugih (a ne mene) je nešto tipa ..."Lezi lebe da te jedem". Dok se ja ne uhvatim u raspravu sve je na nivou "lipsaj magarče dok trava ne naraste" .A što se tiče tehničkih mogućnosti za palačinke sva sreća pa On nije on inače bi nam nosovi rasli! :P

--MikyM|Write me 16:23, 30. децембар 2009. (CET)

Ето, сад још и испадох дечко с проблем (што би рекли они са обода јужњачких планина) :) Ццццц. Ја те браним а ти тако.... Што се палачинака тиче и истине, једина истина је да их ниси добио од нас иако си (једним делом) дошао због њих :))) Ништа Дејане, ја ти обећавам да ће се на следећем састанку РОВа поред жучне и озбиљне расправе послужити и који палачинак војвођански спремљен на босански начин. Не мораш ми рећи да сам у криву нити у праву, јер ја то и сам знам :))--MikyM|Write me 17:09, 30. децембар 2009. (CET)

Отели ти титулу? Чек'а ти си је имао? Леле а ја сам био убеђен да се шалиш :) Самоуверено, него шта. Што се нарциса тиче не бој се...Јесте да волим жуту боју али не огледам се у језеру (део из приче о Нарцису) :))) Ко једе моје палачинке више их никада не тражи... Тако да упиши у нотес слободан дан средином фебруарад да би могао да наврнеш до НС. Џем немере.... слабо га једем... :)--MikyM|Write me 17:19, 30. децембар 2009. (CET)

Колега, док сте ви били велики ја сам имао дугачак вики стаж пре вашег доласка :))))) . ОК, договорено, вама џем од шипка или ти шипурка, мени нутела. --MikyM|Write me 17:28, 30. децембар 2009. (CET)

Питање у вези станишта[уреди | уреди извор]

Поздрав. Имам једно питање у вези станишта. Сјећаш се да сам ти својевремено рекао да имам неке медвједе који живе у ријекама - то јест програм мисли да живе тамо :) Програм је у стању да пронађе rivers у тексту оригинала, али нема начина да одреди (то јест ја га не знам засад) да ли врста живи у самој ријеци или живи на обалама и у близини ријеке. Досад сам имао само -ова врста живи у рекама- што очито није добро за сисаре и птице :)

Па сам мислио да, ако је врста сисар или птица, убацим - ова врста живи у речним подручјима. Шта ти мислиш? Врло сличан проблем постоји и за језера и мора, донекле за мочваре. Јер -живи у мочвари- не имплицира да живи испод воде.

Али постоје неке врсте сисара које баш и живе у води, па сам неодлучан како да ово размрсим. Дакле можемо имати двије дефиниције овисно о врсти, или једну свеобухватну али непрецизну. Или нешто треће? --Мирослав Ћика (разговор) 15:03, 30. децембар 2009. (CET)

Хвала. То изгледа као свеобухватно рјешење. Јер како иначе дефинирати дабра и видру и сличне, који заиста и проводе добар дио живота у самој води, али спавају на копну. Или жабе или ... Ок. --Мирослав Ћика (разговор) 15:30, 30. децембар 2009. (CET)


Опасни, опасни. Екосистем мора може описивати скоро било шта, од црва на дну маријанске бразде до галебова :) Још и боље, биће мање грешака.

Једини нерјешени проблем је остао са неким врстама које су описане у више чланака зато јер имају одвојене ареале. Мислим да ћу ту аутоматски одабирати највећи чланак за унос. Само нисам још смислио како да то заправо изведем :)--Мирослав Ћика (разговор) 16:10, 30. децембар 2009. (CET)


Да, имају одвојена подручја и имају посебне чланке на ИУЦН. Примјер: [1]. Исто тако и за Acipenser nudiventris, Acipenser persicus... У ових 340 пробних овлаш прегледом сам нашао 8 таквих група, од укупно 340 врста. Имају посебне чланке на ИУЦН па их је зато мој програм за скидање снимио.

Шта би требало да се ради? Посебни чланци облика Alcelaphus buselaphus ssp. buselaphus, Alcelaphus buselaphus ssp. caama... или нешто друго? --Мирослав Ћика (разговор) 04:34, 31. децембар 2009. (CET)


Хвала ти. Заслужујеш похвале. И не само похвале.

Шта ћемо онда са тим ссп-овима? Посебни чланци као на ИУЦН?

Мени изгледа да би идеално требало имати посебне чланке са додатком подврста у наслову. Као нпр. Alcelaphus buselaphus ssp. swaynei или Alcelaphus buselaphus swaynei. Затим треба дати везе из главног чланка на ове додатне подврсте (као ИУЦН чланци). Од 48000 укупно, ових групних има можда и преко 1000, па ручни рад није практичан. --Мирослав Ћика (разговор) 16:23, 31. децембар 2009. (CET)

Хехехе...[уреди | уреди извор]

...сигуран сам да ћеш ти наћи начина да будеш зао... :))) Такође ти желим све најљепше у Новој. Имамо и снијега овдје, није далеко, неких 250 км ка Пиринејима. Био сам на скијању прошлог викенда. Поз. --Славен Косановић {разговор} 16:14, 30. децембар 2009. (CET)

Честитка[уреди | уреди извор]

Срећне предстојеће празнике и све у најлепше у новој години жели ти Kvant (разговор) 19:01, 30. децембар 2009. (CET).

Хвала. Рекао сам оно што мислим, дакле рекао сам истину :). Него узећу од почетка јануара вики-одмор. Потрајаће неко време(пар месеци), али вратићу вам се. Имам доста обавеза(гимназијалац сам обузет физиком) и википедија ми у последње време одузима много времена, тако да ми га уопште не преостаје. Знаш, ја помажем дестинама људи (за дж) да савладају физику, математику, руски, пишем саставе... Волим да помажем другима и са том идејом сам се и појавио на Википедији, али то ме доводи у ситуацију да не стижем да помогнем овом свом невиртуелном друштву :). Сад је додуше распуст, али ми треба предаха, јер сам целе године радио пуном паром. Ипак за ово време које проведох на Викију стекао сам јако леп утисак о википедијанцима и вратићу вам се чим будем у могућности за то. Kvant (разговор) 19:23, 30. децембар 2009. (CET)

Намерио сам да студирам чисту физику и чисту математику (два факултета). Већ сад имам знања на нивоу студента(зато сам и толико тражен као помоћ међу вршњацима), али сам свестан да га још много могу унапредити. Википедија је сјајан пројекат и ја ћу се потрудити да се и у овом периоду понекад појавим, ако ми време дозволи, али ћу вам се свакако поново вратити. Kvant (разговор) 19:39, 30. децембар 2009. (CET)

Желим ти све најбоље у Новој години и остварење свих жеља. Што се тиче википедије, била би много тужније мјесто без тебе. Својим духом и духовитошћу ствараш позитивну атмосферу, а упорним и методичним радом нам показујеш прави пут. Част ми је радити са тобом, за добро многих. --Мирослав Ћика (разговор) 04:43, 31. децембар 2009. (CET)

Срећна нова година!!![уреди | уреди извор]

Срећна нова година!!! Желим ти пуно среће и здравља у 2010. години. --Vlada talk 18:46, 31. децембар 2009. (CET)

Срећна Нова!!![уреди | уреди извор]

Срећна нова година!!!

Срећна Нова и празнични дани!!! Желим ти пуно среће, здравља, радости и све најбоље у новој 2010. години! --Новак (разговор) 15:21, 1. јануар 2010. (CET)

Честитка[уреди | уреди извор]

Све најлепше у Новој години, добро здравље, успех у животу и раду жели ти --Drazetad (разговор) 09:53, 1. јануар 2010. (CET) Ову честитку сам написао јутрос, али због синова који су дошли на ручак нисам је послао свима којима сам планирао па је шаљем тек сад. Захваљујем ти се на лепим жељама које си ми упутио. Надам се да ће ова година бити успешнија у нашој сарадњи. Поздрав--Drazetad (разговор) 20:11, 1. јануар 2010. (CET)

Моћпо[уреди | уреди извор]

Так`е грешке ти се јављају готово увек када нешто испретумбаш по њики-синтакси. Сада си једну од две затворене угласте заграде (које сигнификују линАк) изместио, тако да се између једне и друге налазио таг за затварање избегавања транслитерације. --филип ██ 20:52, 1. јануар 2010. (CET)

Хелиос има аутопатролерска права већ годину дана. А списак аутопатролисаних корисника је јаван, тако да то што си нашао и није за дивљење. ;) --филип ██ 21:47, 1. јануар 2010. (CET)