Пређи на садржај

Корисник:Metodicar/Архива 43

С Википедије, слободне енциклопедије

Такмичење[уреди | уреди извор]

Ако се добро сећам, негде си исказао спремност да будеш у жирију за текуће такмичење. Мислим да би био сјајан члан жирија, да ли си и даље спреман да се прихватиш те задаће? -- Обрадовић Горан (разговор) 00:51, 14. јул 2010. (CEST)

Океј, супер! Смирноф је требало такође да буде у жирију, али се укључио у такмичење, тако да јасно, не може да буде у жирију. Контактирао сам Бокицу преко Фејсбука да видим да ли би и он био у жирију. Евентуално и Црни (он није одушевљен идејом али би прихватио ако нема никог другог). -- Обрадовић Горан (разговор) 01:02, 14. јул 2010. (CEST)

Па такмичење организује ВМРС, и у пропозицијама стоји да ВМРС бира жири. Дакле, није неопходно да имаш подршку такмичара (мада претпостављам да та подршка постоји). Ако хоћеш да питаш за подршку, питај. Мислим да није добро да ја то питам пошто учествујем у организацији па да не испадне да је то део правила. Немам благог појма (шта значе они штиклири). -- Обрадовић Горан (разговор) 01:25, 14. јул 2010. (CEST)

Разрешио си мистерију штиклираних чланака? Подели сазнање са мном. -- Обрадовић Горан (разговор) 01:39, 14. јул 2010. (CEST)

Па ето, једна мала животна лекција. То што никада ни у једном такмичењу није било да такмичари бирају жири није без разлога. :) -- Обрадовић Горан (разговор) 23:47, 14. јул 2010. (CEST)

Ако си очекивао такав развој догађаја, онда је то баш грациозно спроведено са твоје стране, свака част :( Ово такмичење је врло битно јер се ради о пилот пројекту. Јако ми је стало да прође како треба, и растужује ме ово шта је кренуло да се дешава. -- Обрадовић Горан (разговор) 00:01, 15. јул 2010. (CEST)

Нисам алудирао на то да си негативац, већ на то да ниси антиципирао развој догађаја до ког је дошло :). Јер како је јасно да ти јесте стало да се такмичење спроведе на најбољи могући начин, ако си очекивао да ће да се деси неки џумбус у вези са тим што си ти у жирију, ти би се лепо захвалио на понуди и одбио је, а не би хендловао ситуацију тако што ћеш проблеме да пребациш са краја на почетак такмичења (боље на почетку него на крају, ту се слажем, али је још боље да их ни нема). Елем, не знам да ли си схватио баш шта сам сад хтео да кажем, али то и није превише битно. Такмичење иде даље, за дан-два ће бити познат коначни жири, и то је то. Ја немам ништа ни против тебе ни против Смирнофа, а нисам знао да се не миришете, тако да нисам очекивао овакав расплет, ал шта ћеш. -- Обрадовић Горан (разговор) 00:39, 15. јул 2010. (CEST)

Šablon:Humor[уреди | уреди извор]

Možda bi moglo: „Ova stranica je sačuvana jer sadrži materijal koji se smatra duhovitim“. Ili: „Ova stranica sadrži materijal koji se čuva jer se smatra duhovitim“. Hvala za korisničku. Mada nisam iznenađen što ti se dopada :) -- Loshmi (razgovor) 16:26, 15. јул 2010. (CEST)

Nema na čemu. -- Loshmi (razgovor) 16:33, 15. јул 2010. (CEST)

Onda bolje da više ništa ne pričam :) -- Loshmi (razgovor) 16:37, 15. јул 2010. (CEST)

Ср вики заједница[уреди | уреди извор]

Пази, углавном се слажем са наведеним. Мада ми није била идеја да заједницу раздвајам по дужностима. Можда да хронолошки радимо табелу награђених, а у једно поље може да се дода и дужност типа админ, враћач итд. Али не да раздвајамо заједницу по дужностима. А посебно можемо на страни да додамо везу ка списку админа и враћача и осталих чланова заједнице. Дакле у свему се углавном слажем, осим што ми се не свиђа идеја „Википедијанци“. Главна идеја је са се створи заједница. Значи „Заједница“ би по мени требала да буде главна, дакле Википедија/Заједница/Википедијанци/Остало. --БаШ-ЧелиК (разговор) 17:28, 15. јул 2010. (CEST)

Ма знам да је предуго. Оно сам написао само ради категоризације. Ако имамо страну Википедија:Заједница, онда можемо да имамо и страну Википедија:Википедијанци. Само што је моја идеја да су унутар заједнице и Википедијанци и админи и остали, као и споменице, листе, табеле итд. Дакле мени не смета да буде страница Бикипедија:Википедијанци, само да главна страница за навигацију у заједници буде Википедија:Заједница, а и да се категорија зове заједница. Ево ти примјер у употреби: Википедија:Алати Алати су главни чланак за навигацију, а гаџети су исто посебан чланак. Тако исто Заједница и Википедијанци, као Алат и Гаџети. Као напримјер Школа:Школска заједница:Ђаци, професори, наставничко вијеће итд. Шта милиш? --БаШ-ЧелиК (разговор) 18:01, 15. јул 2010. (CEST)

Можда само Википедија:Заједница а посебно Википедија:Википедијанци, а можда и посебно Википедија:Споменице, јер не знам да ли имамо награде за страницу Википедија:Награде? Само треба да се провјери да ли постоји страница Википедија:Споменице, а мислим да већ постоји неколико страница са споменицама. Можда можемо да их објединимо. Ова страница Википедија:Алати је по мом мишљењу одлично изведена и осмишљена. --БаШ-ЧелиК (разговор) 18:11, 15. јул 2010. (CEST)

Ако хоћеш, покрени страницу коју год желиш од поменутих. Кад се крене, онда може да се додаје и проширује и све остало. Само не знам колико је заинтересованих. Кад сам предложио, само си ти дао коментар. --БаШ-ЧелиК (разговор) 18:26, 15. јул 2010. (CEST)

Генерално сам за то да нема категоризације, него кад ми као чланови заједнице примјетимо да је неко нешто добро урадио, или се трудио, онда да га наградимо неком споменицом. Напримјер мени је ова идеја пала на памет кад је Смирноф категорисао чланке за сређивање. Онда сам мислио да је заслужио да од заједнице добије неку споменицу, али заједница није постојала. :) Тако сам заправо и дошао на ту идеју о заједници. Да се све не своди на то да ја дам некоме, а неко други мени, него да то буде испред заједнице. Или напримјер Мики је пребацио гаџете на ср вики, тако да сада многи корисници могу да укључе те гаџете. То је дакле био чин за добробит заједнице. И тако неке ситнице човјек случајно примјети. Или напримјер Ћика одради гомилу чланака о компјутерима. Па онда неко среди гомилу чланака за сређивање, ово је само примјер. ;)) Дакле генерално реагујемо онако спонтано на основу онога што неко од нас примјети и што му се учини као нечији труд вриједан неке мале пажње. Чисто да се направи нека људскија атмосфера и неки осјећај заједнице. Да то буде у духу дружења, пажње, добрих односа итд. Ово је укратко била идеја о заједници. --БаШ-ЧелиК (разговор) 19:58, 15. јул 2010. (CEST)

Слажем се. наравно. ето, већ смо развили неку идеју. Можда нам заправо треба само једна споменица у име заједнице. --БаШ-ЧелиК (разговор) 20:20, 15. јул 2010. (CEST)

Може. Што да не. --БаШ-ЧелиК (разговор) 20:53, 15. јул 2010. (CEST)

Покрени слободно. Једино тако ће да крене. --БаШ-ЧелиК (разговор) 21:03, 15. јул 2010. (CEST)

Подржавам све у циљу популаризације википедије и награђивања доброг рада. Слободно линкујте шта год желите, све је то слободни материјал ионако. За плакете, како можеш видјети, чекамо нови лого ВикимСр и Јагодине идеје. Ако то пропадне прилагодићу постојеће рјешење. --Мирослав Ћика (разговор) 21:23, 15. јул 2010. (CEST)

Требаће ми помоћ у вези споменице. Видим да си ти већ радио споменице. Надам се да се разумијеш у то. --БаШ-ЧелиК (разговор) 22:07, 15. јул 2010. (CEST)

:)[уреди | уреди извор]

Ha ha. Baš si lik. Čestitam ti na ovom, pohvale vrednom i divljenja dostojnom, poduhvatu. Prijatno si me iznenadio porukom :) Kada vidim da mi je stigla nova poruka, odmah pomislim da je opet nešto u vezi slika ili obrisanih članaka :) Mala, neobavezna ćaskanja, koja unose duh pozitivne atmosfere, su sve ređa pojava na našem projektu. Ali, eto „ipak se okreće“ :) mickiτ 19:51, 15. јул 2010. (CEST)

Википедија:Заједница[уреди | уреди извор]

Позз Дејане. Није ми баш јасно о чему се тачно ради око овог Википедија:Заједница. О каквим споменицама је реч?--Vlada talk 22:31, 15. јул 2010. (CEST)

Извини што се нисам раније јавио, а нисам ни прочитао твоју поруку. Тотално сам се запетљао око споменице. Да сам знао да си покренуо страницу, не бих снимао ово. Али сам се заиста тотално запетљао пошто нисам до сада радио споменице. Математика читава. --БаШ-ЧелиК (разговор) 22:38, 15. јул 2010. (CEST)

Снимио сам ово Шаблон:Споменица ср вики заједнице, а ту сам и слику изабрао. Тако да не знам шта да радим сада. Ти одлучи коју да бришемо а коју да оставимо. --БаШ-ЧелиК (разговор) 22:46, 15. јул 2010. (CEST)

Хехе[уреди | уреди извор]

трудићу се да постанем макар периодичан у правилним размацима :). Иначе најчешћи разлог мог одсуства је недостатак нета, а и времена :). Ако се стање поправи, бићу чешће ту --Јован Вуковић (р) 22:57, 15. јул 2010. (CEST)

Свиђа ти се? Имао сам намјеру да је направим да изгледа онако озбиљно, да буде некако отмјена. :)) Не знам сада како да ти опишем, али да не буде прихваћена као шала. Да се истиче, пошто ово треба да буде испред заједнице и изнад ових појединих личних споменица. Може наравно да се доради. Ово у позадини је боја злата. --БаШ-ЧелиК (разговор) 23:23, 15. јул 2010. (CEST)

Ти направи страницу, ја споменицу, и одрадисмо доста посла. :) Само сам се ја добро намучио док сам сконатао кодирање код споменице. Ма нисам се намучио, него сам стално притискао претпреглед а није радило док страница није снимљена. Па сам ударао главом од зид од фрустрације. Никако да сконтам. :)) Али ето, одрадисмо. Шта даље предлажеш? --БаШ-ЧелиК (разговор) 23:36, 15. јул 2010. (CEST)

Хвала на комплименту. Супер је и страница. Шта мислиш да додамо тај лого као слику на чланак Заједница? И шта милиш да некога предложимо за споменицу? Имам још једну идеју. Да донесемо правила гласања да ли ће неко да добије или не ову споменицу. Да ставимо правило да нема негативних коментара. Да могу да гласају само они који ће да дају позитиван глас, а они који не желе, да једноставно не дају свој глас. Тако да ће гласови бити само афирмативни. А за додјелу споменице је потребно најмање рецимо 8 гласова. Шта мислиш? Ово је као идеја да се избјегне конфронтација. --БаШ-ЧелиК (разговор) 23:51, 15. јул 2010. (CEST)

Па добро и ја се слажем да је боље без гласања, али како ћемо онда да донесемо одлуку ко треба да добије на нивоу заједнице. Могу ја да предложим некога, али не бих да сада подјелимо 20 споменица и завршена прича. :))) напримјер предложимо једну особу за сада. Али како да донесемо одлуку на нивоу заједнице без гласања? На који то начин да изведемо? --БаШ-ЧелиК (разговор) 00:04, 16. јул 2010. (CEST)

Ајде бар седам гласова. Плашим се да не подјелимо пуно и брзо, па да онда идеја замре. А без временског ограничење. И у обзир долазе само позитивни гласови. Пет ми је некако мало. Да не испуцамо споменице набрзину, и онда готова прича. Ево ти одлучи. --БаШ-ЧелиК (разговор) 00:19, 16. јул 2010. (CEST)

Расписао сам се, рекох да боље схвате смисао заједнице. Требао си и ти да оставиш свој коментар. Почео сам да пишем правила гласања па скренуо са теме. То је код мене типично. --БаШ-ЧелиК (разговор) 01:13, 16. јул 2010. (CEST)

Ми смо покренули идеју, а они ако прахвате, добро. Теби свака част на труду. ја бих предложио Смирнофа првог за споменицу. Имаш ли ти неког посебног на уму? Свакако да се помакне са идеје у праксу. --БаШ-ЧелиК (разговор) 01:39, 16. јул 2010. (CEST)

А је ће бити само једна таква споменица или више њих? И није ми јасно како ће то заједница додељивати ако нема гласања.--Vlada talk 11:32, 16. јул 2010. (CEST)

Ниси ме схватио. Нисам мислио да се додели, већ да се направи више њих.--Vlada talk 13:07, 16. јул 2010. (CEST)

И мени пада више њих на памет. Што више размишљам то све компликованије. Само да нам је прву да предложимо, па да крене гласање. --БаШ-ЧелиК (разговор) 13:10, 16. јул 2010. (CEST)

То упоређујеш са оном идејом са мајцама?--Vlada talk 14:08, 16. јул 2010. (CEST)

Да, мало ми је требало да схватим о чему се ради, пошто око годину дана нисам пратио шта се дешава овде, треба ми времена да похватам шта се дешава и шта се десило за то време.--Vlada talk 14:16, 16. јул 2010. (CEST)

Кугле[уреди | уреди извор]

Тако нешто и ја мислим. Лого да представља ВикимСр, а кугла википедију. Успут лого је у боји, па неће баш најбоље изгледати на обичним црно-бијелим штампачима. Можда овако: Википедијина кугла ВК на врху, ВикимедСр лого ВСЛ испод а затим текст Т? Или ВК, Т, ВСЛ? --Мирослав Ћика (разговор) 19:43, 17. јул 2010. (CEST)

Да, мислим да је тако најбоље. Радићу на том дизајну од понедјељка. --Мирослав Ћика (разговор) 19:57, 17. јул 2010. (CEST)

W. S. Spive[уреди | уреди извор]

Ovaj spive me podseća na mene, da li ima tu neke veze? --91.148.82.192 (разговор) 22:48, 17. јул 2010. (CEST)

Ne bih znao, pošto ne znam ko si ti. :)--Методичар зговор2а 23:10, 17. јул 2010. (CEST)

Шмрц...[уреди | уреди извор]

А што на латиници Методијеееееее? И још си ми отео чланак. Ц, ц, ц... Lampica 23:33, 17. јул 2010. (CEST)

Не, не, не. Шмрц је зато што је чланак на латиници... А како ћеш да вратиш? радознали смајли... :)Lampica 23:58, 17. јул 2010. (CEST)

Да, ја још увек радим. И, ако се законодавац не предомсили, тако ће бити бар још четврт века... Lampica 00:09, 18. јул 2010. (CEST)