Пређи на садржај

Корисник:Mordazz

С Википедије, слободне енциклопедије

Michael Wayne Atha (рођен је децембра 30, 1979), боље познатији као Yelawolf, је Амерички hip hop уметник Gadsden, Alabama. Тренутно сарађује са Shady Records, Interscope Records, и сам је отворио своју продукцијску кућу, Slumerican. Yelawolf је објавио своји први самосталан албум Creek Water 2005. године [1] Од 2005 па до 2010 године је објавио extended play четири миџ албума.[2] последњи од тиџ албумова је Trunk Muzik,[3] тим албумом овај репер је придобио пажњу и уговор са Interscope Records,[4] који су објавили микс албум под називом Trunk Muzik 0-60 у 2010 години.[5]

Марта 2011, Yelawolf је потписао уговор Eminem-овом продукцијском кућом, Shady Records,[6] и објавио његов албум, Radioactive новембра 21, 2011. Албум је дебитовао на 27. месту Billboard 200. Yelawolf је затим објавио микс албум, албума Trunk Muzik, под називом Trunk Muzik Returns марта 14, 2013. Његов други албум под продукцијском кућом Shady Records, је Love Story и биће објављен априла 21, 2015.

Ранији живот[уреди | уреди извор]

Yelawolf је рођен Gadsden, Alabama, али се доста селио када је био мали. Његова мајка је имала само петнаест година када га је родила. Његови су пореклом Cherokee и бели Американци.[7] Yelawolf твпди да је његова мајка "рок звезда" која је константно ишла на журке и која је била на кокаину. Nashville, Tennessee је била област која је имала велики утицај Yelawolf зато што би његова мајка тамо путовала. Проводио је доста времена и у Antioch, Tennessee код Hickory Park Place код Bell улице. Atha је ишао Carter Lawrence school у Nashville у области где су се водили разни пројекти. Yelawolf објашњава "Овде је хип хоп почео да има смисла за мене. Овде сам схватио да је хип хоп моја култура."[8]

Почетак каријере[уреди | уреди извор]

Yelawolf је учествовао UPN Network реалити серији The Road to Stardom with Missy Elliott 2005 године, где је добио пажњу од сликарског уметника морала из Rainbow City, Alabama. Након елиминације из емисије, објавио је свој деби микс албум Pissn' in a Barrel of Beez 2005 године, касније током године је објавио свој самостални деби албум Creek Water. Две године касније, Yelawolf је потписао са Columbia Records и објавио сингл "Kickin'" који би требао да се нађе на његовом, тада још неиздатом првом албуму, Fearin' and Loathin' у Smalltown, U.S.A.. Албум никада није био објављен је је Yelawolf напустио продукцијску кућу.[9] Yelawolf је објавио два микс албума преко Columbia Records, под именом Ball of Flames: The Ballad of Slick Rick E. Bobby и Stereo: A Hip Hop Tribute to Classic Rock, два албума која су буквално била непозната. 2009 године, је потписао са Ghet-O-Vision Entertainment и објавио свој деби Arena Rap.

  1. ^ „YelaWolf - Creek Water”. 
  2. ^ „Yelawolf Mixtapes @ datpiff”. 
  3. ^ „YelaWolf - Trunk Muzik”. 
  4. ^ „Yelawolf Announces Deal with Interscope”. 
  5. ^ „YelaWolf’s ‘Trunk Muzik 0-60′ Tracklist Revealed”. 
  6. ^ „Eminem Signs Slaughterhouse, Yelawolf To Shady Records”. 
  7. ^ „Eminem Signs Cherokee Rapper Yelawolf - ICTMN.com”. Indiancountrytodaymedianetwork.com. 2011-01-16. Приступљено 2013-08-25. 
  8. ^ „Exclusive: Yelawolf Speaks On His Childhood”. YouTube. 2010-11-21. Приступљено 2013-08-25. 
  9. ^ „Hip Hop has been no 'Love Story' for Yelawolf”.